Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Actorii Teatrului National din Sibiu il omagiaza pe Eminescu

Teatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu marchează ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu şi Ziua Naţională a Culturii printr-o serie de recitaluri de poezie programate în mai multe spaţii publice din oraş.

Seria recitalurilor dedicate acestui eveniment a debutat la Sibiu luni, 14 ianuarie, de la ora 14:00, cu spectacolul de poezie pregătit de Geraldina Basarab, Dana Lăzărescu şi Rodica Mărgărit la sediul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu“ din Sibiu.

Programul va continua marţi, 15 ianuarie, cu alte trei recitaluri.Primul dintre acestea are la bază scrisorile dintre Veronica Micle şi Mihai Eminescu și va avea loc la Biblioteca Judeţeană ASTRA, corpul B, de la ora 11:00. Intitulat „Eminul meu iubit“, spectacolul este realizat de actorii Renate Müller Nica şi Cătălin Neghină.

Actriţa Ioana Blaga Frunzescu ne invită de la ora 12:00 la o „Întâlnire culturală de ziua lui Eminescu“ ce va avea loc în Parcul Sub Arini, la bustul lui Mihai Eminescu. Evenimentul a fost inclus, de asemenea, în cadrul acţiunilor culturale derulate de Asociaţiunea ASTRA.

Programul zilei de marţi va fi încheiat de actriţele Lerida Bucholtzer şi Dana Taloş la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu“ începând cu ora 13:30, cu un recital din „Luceafărul“ şi „Făt Frumos din lacrimă“.

Programul de recitaluri va continua şi miercuri, 16 ianuarie, printr-un moment surpriză organizat de actorii Laura Ilea, Cătălin Neghină, Cristina Stoleriu şi Liviu Vlad, la Librăria Humanitas „Constantin Noica“ din Sibiu începând cu ora 18:00.

Recitalurile actorilor sibieni au devenit deja o tradiţie şi au loc de mai multe ori pe an, fiind dedicate unor personalităţi culturale importante ca Lucian Blaga, Octavian Goga şi Radu Stanca.

„În acest an nu a mai fost nevoie să căutăm spaţii pentru recitaluri fiindcă managerii acestora ne-au invitat înainte să le propunem un program, ceea ce e un sentiment plăcut. Noi credem că e important să ne promovăm patrimoniul, limba şi obieciurile, iar Eminescu e unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai culturii româneşti“, a declarat Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional din Sibiu.

Intrarea la toate recitalurile actorilor sibieni se face gratuit, în limita locurilor disponibile.

Camera Deputaţilor a adoptat în noiembrie 2010 un proiect de lege prin care 15 ianuarie, ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, a devenit Ziua Naţională a Culturii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus