Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

Primaria a stabilit lista investitiilor pe 2013. 17 noi strazi si doua poduri intra in lucru

Aproximativ 40 de milioane de lei este valoarea lucrărilor noi programate de executivul local să înceapă anul acesta, alte 14 milioane de lei fiind alocate lucrărilor începute de anul trecut și neterminate. Potrivit conducerii Primăriei Sibiu, anul acesta va fi demolat podul de fier de la Piața Cibin pentru a fi înlocuit cu unul nou și va intra în reparații capitale și viaductul din Vasile Aaron.
”Vor fi contractate anul acesta lucrări pentru încă 15 străzi din cartiere, structurate pe cinci pachete care vor fi scoase la licitaţie. Este vorba de străzile Ana Ipătescu, Niţă Octavian, Mălinului, Abrud, Bagdazar, Arad, Kiev, Deva, Tribunei, Revoluţiei, Arhivelor, Piaţa Tălmaciu, D.D. Roşca, Gutuilor şi Strugurilor”, enumeră reprezentanții Primăriei Sibiu.
Alături de străzile mai sus amintite, vor intra în lucru sau vor fi continuate lucrările și pe străzile Principatele Unite, Strungului, Grigore Ureche, Munteniei, Anatole France, Vasile Pârvan şi Drumul Ocnei.
În fine, tot la lucrări noi intră și cele trei mici  poduri din Cartierul Tineretului, dintre strada Berlin şi Luxemburg, cel de pe strada Deventer şi cel dintre strada Londra şi strada Viena. Aceste lucrări sunt estimate la peste 2,4 milioane de lei. În Cartierul Tineretului sunt prevăzute şi lucrări de amenajare a iluminatului public, informează reprezentanții administrației locale.

Marile proiecte, în continuare

Printre cele mai mari lucrări care continuă și pe parcursul acestui an este reabilitarea Căii Poplăcii. Strada, pentru care pe 2013 au fost alocate 3,4 milioane de lei, nu va fi terminată în acest an. Vor continua anul acesta, potrivit administrației locale, lucrările și pe Calea Cisnădiei, Calea Turnişorului, Maşiniştilor și Reşiţa. Lucrări la iluminatul public mai sunt prevăzute pe Şoseaua Alba Iulia, pe Calea Cisnădiei, pe Calea Poplăcii, pe Calea Turnişorului, în Piaţa Iancu de Hunedoara, pe strada Viitorului, pe strada Revoluţiei, pe strada Octavian Goga, în Piaţa Armelor, pe strada Săcel şi în Piaţa Gării (parţial).
Tot la capitolul lucrări ce vor afecta traficul mai intră și modernizarea cartierului Vasile Aron, proiect în cadrul căruia se vor realiza și documentațiile tehnice pentru modernizarea drumurilor, parcărilor şi spaţiilor verzi.

Alte câteva zeci de străzi în pregătire

”Proiecte tehnice vor fi realizate anul acesta pentru reabilitarea străzilor Bahluiului, Frunzei, Calea Şurii Mari (parţial), pentru viabilizarea cartierului Reşiţa II, dar şi pentru 31 de străzi din cartiere pe care lucrările propriu-zise vor fi contractate anul viitor”, anunță Primăria Sibiu.
Alte proiecte tehnice vor fi pregătite pentru reabilitarea rețelelor de apă de pe străzile Tudor Arghezi, Matei Milo, Artileriştilor, Transilvaniei, Octavian Goga, Ilie Măcelaru şi Geniştilor. Proiectele tehnice vor fi realizate pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare pe străzile Şerbota, Călugăreni, Lomonosov, Velceanu, Cuza, Mureşanu, Mirăslău şi Eroilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

32 comentarii

aaa

Acum 11 ani

17 strazi intr-un an??? In ritmul asta ne prinde secolul 22 cu strazi inca neasfaltate :)))
Raspunde

bbb

Acum 11 ani

si strada laminorului pe cand? e neasfaltata de cand e sibiul....oare cat mai trebuie sa asteptam??? inca 1000 de ani???
Raspunde

om al strazii

Acum 11 ani

dar cat timp va ia sa terminati o strada ca si str. POPLACII de 1,7 km ? sper ca pina la alegerile la care participa si CACARAU se termina sa taie pnglica.
Raspunde

@3

Acum 11 ani

pe langa strada, sunt si magistralele subterane de gaz si apa care trebuie facute bine altfel ramane orasul fara gaz sau apa cand te astepti mai putin
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

pe sacal face acum iluminatul ca strada e asfaltata in acte!!! de cativa ani, furt pe fata, iar la impozit suntem trecuti ca zona centrala (fara asfalt, fara canalizare) sper ca pana la urmatoarele alegeri sa deschida cat mai multi ochii si sa scapam de sas
Raspunde

catre sibieni

Acum 11 ani

in afara de aceste strazi mai sunt investitiile de asfaltari din imprumutul de la BERD( 10 milioane)si alte investitii de la fondurile UE , care nu au fost amintite.
Raspunde

K.Samuel

Acum 11 ani

sibian, tipic pentru oamenii carcotasi si defetisti. De unde stii ca strada este asfaltata in acte? Daca apare, obtine actul de la primarie si pe baza argumentelor enumerate de tine, porniti o actiune in instanta impotriva Primariei, prin care sa solicitati reducerea impozitului platit sau aducerea strazii in conformitate cu documentele Primariei. De asemenea puteti cere rambursarea impozitului platit pana acum, daca instanta va da castig de cauza.<br><br>Daca stam numai si ne lamentam, nu o sa se rezolve nimic, iar fara o actiune in instanta nu avem nici o credibilitate.
Raspunde

K.Samuel

Acum 11 ani

sibian, tu ai vrut sa zici Sacel? Pai locuiesc in cartier si strada sacel ESTE ASFALTATA. Prelungirea Sacel intr-adevar nu este asfaltata si nici nu s-a mentionat in arcticol ca s-ar face lucrari pe aceasta strada. Zona respectiva este inca in dezvoltare si probabil se va astepta inaintarea proiectelor private pana la asfaltarea strazii. Daca toate strazile din oras ar fi fost asfaltate deja, cu siguranta ar fi fost invers, adica s-ar fi asfaltat mai intai, urmand sa apara proiectele private.
Raspunde

alt Sibian

Acum 11 ani

Si eu subscriu la faptul ca Prelungirea Sacel ar trebui asfaltata, deoarece majoritatea parcelelor din zona au deja case/blocuri date in folosinta. Mai mult, mi se pare jenant sa nu existe nici macar iluminat stradal pe aceasta strada. Atentie d-le primar, ca stam in bezna de aproape trei ani de zile!!!
Raspunde

sibian 1

Acum 11 ani

de ce pe banii nostrii se \"reabiliteaza \' tot strazile care sint asfaltate ex kiev iar cele care nu au fost asfaltae se uita.Noi nu platim impozite ca ei?as vrea sa stiu si ea str carpatilor cind va intra in reabilitare?sau trebiuie sa dam spaga la sasu? sa ni se spuna si ne conformam
Raspunde

locatar tinar

Acum 11 ani

Cind intra in asfaltare str Ogorului ,s-a promis la o emisiune tv ca in 2010 de atunci ,s-au facut canalizarea si apa si acum nu este prinsa nici in anul acesta ,pe strada aceasta locuim multi tineri in blocurile noi este imposibil sa circuli ca iti strici masina.Si noi platim impozite si din strazile amintite nu este nici una cu atiti locuitori. Oare stie primarul si de noi ,daca nu stie speram sa afle acum
Raspunde

B

Acum 11 ani

Succes si spor la treaba! nu mai carcotati atata..
Raspunde

sibianca

Acum 11 ani

dar, dl primar s-a gandit sa scada impozitul ptr cei care locuiesc pe strazi precum cele de la tara? poate ar trebui sa se gandeasca si la varianta asta tinand cont ca noi platim impozit de zona rezidentiala, dar conditiile si serviciile oferite de primarie sunt inexistente! locuiesc pe str bahluiului care nici anul asta nu e in vederea primariei ..
Raspunde

ion

Acum 11 ani

Pe lista nu apare nici zona DIODA unde EON urmeaza sa SPARGA TOT.
Raspunde

roman

Acum 11 ani

dar domnii consilieri pentru ce au fost votati de locuitori. sa apere acestora drepturile. au uitat de promisiuni de a se respecta legea. sa propuna consilierii amendarea legilativa locala urgent pentru cei care au sansa unor strazi cu gropi. ca nu au fost alesi doar pentru impunerea de majorari caci pata in service o facem tot noi si avem masini locale ca cei de pe strazi asfaltate dar noi de nu avem spate.
Raspunde

dan condurat

Acum 11 ani

pe când propunerile/2013 privind mita,nepotismul şi afacerile oneroase din primărie şi consiliul local ?
Raspunde

hermann stadt

Acum 11 ani

ba hotilor!
Raspunde

leana

Acum 11 ani

Investitiile in proiecte mari nu se fac doar din banii de la bugetul local, e nevoie de banii de la centru, Bucuresti. Acesti bani ii primesti daca la guvernare se afla partidul din care face parte primarul. Sibiul nu va primii niciodata bani de la centru prin simplul motiv ca FDGR niciodata nu va guverna. Vezi cum arata Brasovul, Aradul, Clujul, Alba Iulia,etc. toate au avut primari care au fost la guvernare...
Raspunde

pentru leana

Acum 11 ani

leana laso moale, Alba si Aradul le cunosc foarte bine nu poate comparate cu Sibiul nici ziua şi nici noaptea !20de ani diferenţă!Vorbeşti ca să te afli în treabă ca dealtfel majoritatea ce comentează pe acest forum!populism curat.cu voi nu sa construit nimic şi nici în viitor deloc. Trăiască Republica Socialistă Romănia.
Raspunde

aaa olioi!!

Acum 11 ani

pune mîna pe lopată aaa şi ţine ritmul,altfel te trezeşti mort şi nai făcut nimic în viaţă!ca şi colegii tăi de breaslă de pe forum!de lăbărit toată ziua putorilori. vă salută comunistul.
Raspunde

Dilimache

Acum 11 ani

Bai tu care cunoti Alba si Arad, cand ai fost ultima data in ele? Tu sti ca IN ARAD nu mai e ABSOLUT NICI O STRADA DE PAMANT ? Tu ai vazut ce suprafata din Cetate la Alba Iulia a fost renovata? Tu ai habar ce inseamna subzidiri la constructii vechi facute in Cetate(?) nu spoiala ca la Sibiu pe o strada si-o piata, care de doi ani a inceput sa cada.Ai vazut case renovate pe Balcescu carora a inceput sa le cada tencuiala?, tocmai din cauza ca nu au fost reparate bine (ca in Alba Iulia).
Raspunde

vai

Acum 11 ani

dilimache esti afon...peste tot e la fel.....din pacte aradul este un oras tziganesc....nr 1 ...strzile sunt varza.....sa nu mai vb de ocolirea orasului pt care ti trebuie o ora buna prin coclauri....iar alba este ceva mai bine dar departe ...se compara mai mult cu cisnadia ,fagarasul sau mediasul nici pe departe cu sibiul....esti afon....are dreptate nr.19
Raspunde

Dilimache

Acum 11 ani

Numeste o singura strada care zici tu ca e varza, din Arad. (afar\' de cele doua viaducte la care se lucreaza si acum) una singura... ARADUL NU MAI ARE STRAZI DE PAMANT. E adevarat ca au pompat la greu PDL-isti in ultimii ani, dar asta e alta poveste, au avut sume colosale de la Bucuresti si la ei si la Alba,Brasov,Cluj, cam peste tot pe unde au fost primarii lor, ai PDL.
Raspunde

pt. IP 92.230.146.166

Acum 11 ani

Ba jigodie, ba sas cu sarma-n nas, tu esti platit ca sa postezi propagndistic?
Raspunde

cri

Acum 11 ani

Din nou centrul ... din nou doar zona de interes a sasului.
Raspunde

D

Acum 11 ani

P.S. Nici Brașovul nu mai are străzi de pământ...
Raspunde

iresponsabili

Acum 11 ani

treceti pe str Aleea Filozofilor si va veti da seama de calitatea lucrarillor de canalizare , care nu au rezistat nici un an si jumatate , nenumaratele interventii au lasat cratere in strada, refacerea lor fiind bataie de joc la adresa platitorului de taxe si impozite. Ati trecut vreodata pe aceasta strada d-le primar .este la cca 1.5-2 km de institutia pe care cu onor o conduceti
Raspunde

kakalus labaris

Acum 11 ani

eu sunt politician de talie internationala, nu am timp de alei, nu ma intereseaza gospodaria, eu sunt filozof international, ba si infractor international!
Raspunde

thoth

Acum 11 ani

Dar cartierul Marmelada???
Raspunde

pt.24

Acum 11 ani

mai ciobane jigodie ordinara tu şi toţi de teapa ta postează la ordin politic împuţitule.
Raspunde

georgiana

Acum 10 ani

asa cum au zis si alti sibieni de str. sacel, zic si eu, ca platim impozit de zona A si noi avem numai gropi si noroaie pe strada . am vrea sa veniti si dv pe strada acum dupa ploile acestea sa va rupeti masina. multumim.
Raspunde

ID

Acum 10 ani

Pe Malinului au schimbat tevile de gaz si au ramas transee. Dupa cateva ploi, abia ca se mai poate urca... Sa vedm la iarna ce va fi, ca nu vad sa se mai asfalteze ceva anul asta...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus