Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

ANAT: Sibiul este oras pilot pentru city-break in Romania

Proiectul "Vacanţă în ţara mea" va fi promovat pentru al cincilea an, patronatul ANAT şi reprezentanţii sistemului hotelier susţinând nevoia creşterii gradului de interes al turistului român către destinaţiile din ţara noastră.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Corina Martin, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că interesul este promovarea destinaţiilor turistice locale.

"Vom promova pentru al cincilea an proiectul "Vacanţă în ţara mea" şi, în aceste vremuri de criză, împreună cu Patronatul ANAT şi colegii din hoteluri, am gândit că trebuie să creştem gradul de interes al turistului român către destinaţiile româneşti, să atragem turişti către destinaţiile din ţara noastră şi nu către destinaţiile străine. Interesul nostru este să promovăm destinaţiile turistice locale alături de autorităţile publice locale, alături de noi cei din industria turistică. Programele deja cunoscute - "Litoralul pentru toţi", "Înscrieri timpurii","O săptămână la munte", "Vacanţă la ţară", "Hai la băi" sau "Programul de refacere balneară" - sunt de foarte mare succes, acoperă tot anul calendaristic, dar sunt promovate din păcate fără niciun sprijin din partea autorităţilor publice centrale sub orice regim s-ar fi aflat Ministerul Turismului. Avem sprijin din partea primarilor sau a preşedinţilor de CJ acolo unde îl primim", a spus Corina Martin.

Ea a precizat că, în prezent, se lucrează la două programe de genul City Break în România. "Asta înseamnă că, aşa cum românii vin în agenţii şi cer City Break la Viena, la Paris sau la Roma, încercăm să creăm un asemenea program şi pentru destinaţii româneşti, atât pentru turiştii români, cât şi pentru turiştii străini, în măsura în care agenţiile noastre din România au contracte cu agenţii din câteva ţări pe care le avem în vedere în acest moment Austria, Germania. Vrem să îi obişnuim pe români să călătorească chiar şi pentru un week-end în destinaţii româneşti. Avem trei oraşe pilot în acest moment - Bucureşti, Braşov şi Sibiu. Românii fac circuite turistice în Spania, Franţa, Italia, de ce nu şi în România", a explicat preşedintele ANAT.

Corina Martin a adăugat că se lucrează cu câţiva transportatori, care vor pune în circuit linii de autocar din câteva oraşe din România şi se vor uni câteva agenţii de turism ce vor vinde şi promova asemenea circuite turistice.

"Cred că la Târgul de Turism al României, care va avea loc pe 14 martie, asta va fi o noutate cu care venim la târg. Cred că este important să redescoperim România turistică într-un circuit", a subliniat preşedintele ANAT.

A cincea ediţie a Forumului Naţional de Turism s-a desfăşurat sâmbătă la Predeal, în organizarea Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) şi a partenerilor - Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Organizaţia Patronală a Turismului Balnear (OPTBR) şi Asociaţia Naţională a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).

La eveniment au participat primarii din Predeal şi Râşnov, reprezentanţi ai Asociaţiilor de Promovare a Turismului din judeţele Braşov, Prahova, Sibiu, Maramureş, Cluj, Buzău, reprezentanţi ai agenţiilor de turism.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

18 comentarii

@1

Acum 11 ani

Sibiencele alea sint de la voi din galati.hi,hi,hi,berbecilor.
Raspunde

galatean

Acum 11 ani

gresit, sibiencele femeiele alea erau proaste cu spume, adik specificu sibian. beshi de aicea ca putzi .
Raspunde

@3

Acum 11 ani

Asa sinteti voi,
Raspunde

@galatean

Acum 11 ani

Modul tau de exprimare explica totul-mizerie,gunoi,retard,manelism,inapoiere,prostie,kitsch-chiar nu trebue sa mai scri nimic deoarece imputi tot cu mentalitatea ta.
Raspunde

bunicu intelept galatean

Acum 11 ani

bah , si daca ar fi femeile galatzene se chiama ca tot in P ULA pupati galatenii cand va pupati femeile. hai ca tot prost ejti adik specificu sibian.
Raspunde

@6

Acum 11 ani

Specificu sibian nu-l intelegeti voi sub nici o forma,tradus ptr.tine-civilizatie,iar cu unul ca tine refuz sa mai dialoghez,manelistule.
Raspunde

sibian get beget

Acum 11 ani

femeile nuastre suge P uLa pentru turizm si noi barbatii ne ardem in C UR tot pentru ospitatliate si aja castiga tuata lumea.
Raspunde

sibian adevarat de tot

Acum 11 ani

io m-is mandru ca mi-s sibian si specificu meu de sibian este ca mi-s sibian de sistibreik cu spume de tot, da de tot. noi sibienii ne k.acam in fundu c.urtii da\' ne-au zis sasii ca nu-i cilivizat si ne-au aratat ce si cum si unde sa ne k.acam si de atuncia am devenit cilivizati . sighiu ie cel mai tare si alceva nu mai iegzista. pupa-las io pe quaie pe ioha ca tare mi-i drag.
Raspunde

@6 si @9

Acum 11 ani

Tot n-ati priceput specificu sibienesc adica civilizatie fratzica ce pl mea . Refuz sa dialoghez cu voi , eu dialoghesc cu aia de imi dau m.ui.e si dialoghesc din poztia capra si din pozitia ghiocel. Aste doua pozitii sunt specifice sibienilor frraerilor, dar voi manelistii nu pricepeti.
Raspunde

sibian specifique

Acum 11 ani

specificu sibian este atuncia cand la nastere mama nuastra specifica fuje cu tziganii lu cioaba sa se impu.leze mai departe. si tata nost trebe sa ne dea sa sugem si iel ne-o da sa sugem, ce sa faca si iel! asta este specificu sibian.
Raspunde

Herr Gheo von Poplaca

Acum 11 ani

In materie de city break Sibiul este eclipsat de departe de Babadag, Macin, Beius, Slanic Moldova, Horezu, Targu de Fl oci, Corabia, Slobozia sau Caracal. Hai sa ne vedem lungul nasului, ziaristii astia sunt tot timpul pusi sa gaseasca senzationalul. Respect pentru comentatorii de mai sus, ei au spus ADEVARUL.
Raspunde

pt sibienii de import

Acum 11 ani

Pitecantropii au invadat Sibiul.Afara cu voi hoarde barbare.
Raspunde

eu

Acum 11 ani

Idiotule galatean manelist,ciurdar si cortorar.In caz ca n-ai observat se afiseaza ip-ul,boule.Vezi ca vin baietii din turnisor peste tine!
Raspunde

tetea

Acum 11 ani

De ce bagati in seama un om care cauta sa faca numai scandal????nu ati aflat inca ca de galati incepe sfarsitul lumii?numai acolo auzi de violuri,crime,betii si oamenii fara capatai?stiu ei ce inseamna capitala europeana?poate capitala alcoolistilor anonimi care se muta in orase europene!
Raspunde

doar un om

Acum 11 ani

eu nu vad unde e legatura dintre articol si comentarii !!! :D Pe de alta parte din comentarii se vede clar de ce Romania este vazuta atat de \"BINE\" de straini incat o ocolesc sau pur si simplu incurca locatia ei pe harta!
Raspunde

turnu sfatului

Acum 11 ani

Turnul Sfatului, sunteti penibili si amatori pentru faptul ca oricine poate posta, sub orice nume, orice pe site-ul vostru. Si de aici incep problemele. Cam atat.
Raspunde

Iancu Galatzanu\' Haiducul

Acum 11 ani

Sunt din galati si pot sa confirm ca aici poti avea orice penala daca te imbraci in ceva mai mult de un drening de talcioc. Moldovencele de pe aici sunt atat de rupte de foame incat viseaza sa vina sibienii si sa le ia de nevaste ca sa ajunga si ele \"doamne\". Degeaba! Baietii sunt destepti si ocolesc curvele, mai ales pe alea ieftine si flamande. Am fost la o nunta in Galati si le-am zis ca sunt din Sibiu... pfuuuu... se bateau care mai de care sa vina sa o molfaie o tura ca sa primeasca si ele juma\' de felie de pita cu salam cu soia. Sa nu uit: fatza de ardeleni, galatzenii sunt un fel de ruda saraca si flamanda care mereu se uita cu ciuda si foame la masa plina a rudelor bogate. Da-va-n saracie de jegosi!
Raspunde

ion

Acum 11 ani

moderati comentariile, ca se umple saitu\' de jeg. si va pierdeti cititorii, scarbiti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus