Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Elevii din judetul Sibiu participa la Atelierele de Inovare si Creativitate MaST

Atelierele de Inovare și Creativitate MaST se organizează şi în acest an la Sibiu, iar 20 de unităţi şcolare din judeţ participă la activităţile pregătite în cadrul proiectului „MaST Networking, dezvoltarea competențelor cheie de matematică, științe și tehnologii”.

„În proiect sunt implicate cinci judeţe partenere - Sibiu, Călărași, Cluj, Iași și Mehedinți. Atelierele de Inovare și Creativitate MaST sunt cercuri extrașcolare care funcționează după un orar, au un regulament propriu de funcționare și au menirea de a reprezenta pepiniere de formare și dezvoltare a competențelor științifice și tehnice ale elevilor. În cadrul Atelierelor de Inovare și Creativitate profesorii și elevii derulează proiecte interdisciplinare MaST”, spune Daniela Muntean, inspector şcolar.

Atelierele de Inovare și Creativitate MaST se pot înființa în școli gimnaziale și licee. Şcolile din judeţul Sibiu care participă în acest an la proiect sunt Şcoala Gimnazială Apoldu de Jos, Şcoala Gimnazială Turnu Roşu, Şcoala Gimnazială nr. 2 Cisnadie, Şcoala Gimnazială Şeica Mică, Liceul Teoretic Dumbrăveni, Şcoala Gimnazială Bârghiş, Şcoala Gimnazială Nocrich, Scoala Gimnazială Dârlos, Liceul Economic "I. Lupas" Sălişte, Şcoala Gimnazială Bazna, Liceul Teoretic "G.Gundish" Cisnadie, Liceul Teoretic "Gh. Lazăr" Avrig, Liceul Tehnologic Automecanica Mediaş, Şcoala Gimnazială Tilişca, Scoala Gimnazială Racoviţa, Şcoala Gimnazială Şura Mică, Şcoala Gimnazială Sadu, Şcoala Gimnazială Cirtişoara, Liceul Tehnologic "Carol I" Sibiu, Liceul Tehnologic Henri Coandă.

Școlile care constituie Ateliere de Inovare și Creativitate participă cu acestea la o competiție anuală, în urma căreia o parte dintre școli primesc titlul de „Școală MaST-Top”.

„Această denumire nu reprezintă numai un titlu de mândrie, ci trebuie să devină o dovadă în plus că acea școală are preocupări speciale în acest segment de activitate educațională. Părinții și comunitatea locală vor ști că aceste școli realizează activități atractive și ancorate în practica curentă în domeniul matematicii, științelor și tehnologiilor”, mai spune Daniela Muntean.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus