Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

City-break in Sibiu. Vechi de cinci ani

City-break la Sibiu, programul cu care Ministerul Turismului vrea să vină la Târgul de la București, din luna martie funcționează în oraș de cinci ani. Hotelierii din Sibiu au introdus programe de city-break încă din anul 2008 . Unul dintre cele mai de succes programe de acest gen a fost “Sibiu Christmas Market Break”, care s-a derulat ultima dată în luna decembrie 2012. Organizatorii spun că încasările, în această lună, considerată de extra-sezon, au fost, anul trecut, comparabile cu cele din lunile de vară. Pachetul de city-break la Târgul de Crăciun de la Sibiu a costat 69 de euro și a atras de 30 de ori mai mulți turiști decât în urmă cu un an. ”A fost o creștere, nu știu, exponențială. Față de edițiile din anul trecut, când a fost implementat minim acest concept, la vreo 10-15 rezervări, anul acesta au fost cam 500 de turiști”, spune Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun. Ce a inclus acest program de city-break, pentru turiști? ”A inclus o cazare la un hotel din Sibiu, care a oferit o reducere pentru acest pachet de city-break, a inclus o vizită în Târgul de Crăciun și în centrul Sibiului, care era inclusă în acest pachet, un mic cadou oferit din partea Târgului de Crăciun, era un mic suvenir plasat în camerele turiștilor și un ski-pass de o zi la o pârtie de schi din apropiere”, răspunde Andrei Drăgan. Autoritățile locale sunt foarte mulțumite de cum funcționează acest sistem și spun că evenimentele din oraș sunt organizate pe final de săptămână, tocmai pentru ca și turiștii care vin în city-break la Sibiu să aibă ce vedea. ”Este un program care merită și care care atrage foarte mulți turiști. Din punctul de vedere al municipalității, programul city-break, înscrierea în acest program, a reprezentat o corelare a agendei culturale a orașului, co-finanțată de municipalitate, cu planurile hotelierilor, cu ofertele lor pentru city-break”, susține Mirela Gligore, purtător de cuvânt Primăria Sibiu. Alături de Sibiu, și orașele Brașov și București vor fi locații-pilot în programul City-break la tine în țară. Acesta urmează să fie inaugurat la Târgul de Turism al României, care va avea loc în 14 martie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus