X

Hoti de lux, prinsi ca in filme. Atentie, au actionat si in Sibiu!

O grupare infracțională specializată în furturi de autoturisme de lux și din locuințe a fost destructurată de polițiștii români, în urma unei urmăriri caracteristică filmelor de acțiune de la Hollywood. Menționăm că hoții au acționat și pe raza județului Sibiu.

Prinși în flagrant delict!

Doi din membrii grupării au fost surprinşi de poliţişti, imediat după comiterea unui furt dintr-o locuință din Municipiul Drobeta Turnu Severin. „În noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale – IPJ Argeş, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale IGPR., cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – IGPR şi poliţişti de la IPJ Mehedinţi, au surprins în flagrant două persoane, suspectate de furt calificat”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române, din data de întâi februarie 2013.

Urmărire cu focuri de armă

În fapt, în jurul orei 4.00, bărbațiiau pătruns prin efracţie într-o locuinţă din municipiul Drobeta Turnu Severin, de unde au furat bunuri şi sume de bani. De asemenea, au pus mâna şi pe un autoturism de lux.

Poliţiştii au trecut la urmărirea suspecţilor, în trafic. Pentru prinderea unuia dintre ei, oamenii legii au folosit armamentul din dotare. Polițiștii au tras șase focuri de armă, cinci în plan vertical şi unul înspre autoturismul condus de bărbatul suspectat de furt calificat, respectiv P.M., de 20 de ani.  De menționat că nimeni nu a fost rănit, iar pe drumul E70, între localităţile Drobeta Turnu Severin și Orşova, poliţiştii au reuşit imobilizarea şi reţinerea tânărului.

Cel de al doilea suspect, R.C., de 24 ani, care a reușit să abandoneze autoturismul furat din Drobeta Turnu Severin, a fost identificat şi reţinut la intrarea în Municipiul Târgu Jiu.

„Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, transmit reprezentanții IGPR.

Au acționat și în Sibiu!

Din gruparea infracțională destructurată mai făceau parte alte trei persoane, care domiciliază pe raza județului Vîlcea. De altfel, vineri, 1 februarie, polițiștii din Argeș și Dâmbovița au efectuat cinci percheziții la domiciliile membrilor grupării, de unde au fost ridicate diverse bunuri despre care se presupune că provin de la proprietarii păgubiți. „În continuarea cercetărilor, în cursul zilei de astăzi(n.r. – 1 februarie), poliţiştii din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Argeş şi Dâmboviţa au efectuat cinci percheziţii la domiciliile celor doi suspecţi şi a altor trei membri ai grupării, situate în municipiul Râmnicu Vâlcea şi oraşul Băbeni, judeţul Vâlcea. Au fost ridicate mai multe bunuri susceptibile a proveni din comiterea de furturi”, mai transmit reprezentanții IGPR.

Din investigaţiile efectuate de poliţişti în acest caz, a reieşit faptul că, în perioada octombrie 2012 – ianuarie 2013, hoții au comis mai multe furturi din locuinţe şi de autoturisme pe raza judeţelor Vâlcea, Sibiu, Argeş şi Dâmboviţa.

Cercetările continuă în cauză, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

foto: arhivă

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact