Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Frunzaverde: Capitalele regiunilor vor fi stabilite prin lege

Iniţiator al Legii regionalizării, liberalul Sorin Frunzăverde a declarat joi, în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Reşita, că în ceea ce priveşte capitalele de regiuni, acestea vor fi stabilite prin lege. „În textul proiectului de lege a regionalizării sunt nominalizate actualele reşedinţe ale Agenţiilor de Dezvoltare Regională, dar nu neapărat acestea vor fi capitalele de regiuni. Capitala de regiune va fi stabilită prin lege, pentru că mi se pare deplasat, de exemplu, în Regiunea Nord-Est capitala să fie la Piatra Neamţ şi nu la Iaşi. Nu ne arogăm, prin acest proiect de lege, dreptul de a stabili capitalele de regiune. Subliniez: acestea se vor stabili prin lege şi nu vor fi, neapărat, actualele oraşe - reşedinţă ale Agenţiilor de dezvoltare regională. Acesta este apanajul Guvernului, care va stabili în clar acest lucru”, a precizat Frunzăverde, citat de adevarul.ro.

În opinia vicepreşedintelui PNL, anumiţi specialişti fie din agenţiile de dezvoltare regională, fie din consiliile judeţene, „au opinii mai valoroase şi mai descentralizante decât unii reprezentanţi ai unor guvernări optuze şi centraliste”. Sorin Frunzăverde a declarat miercuri, la Antena 3, că una dintre principalele misiuni ale viitoarelor regiuni va fi să preia de la ministere multe atribuţii. Cât priveşte bugetul, iniţiatorul proiectului de lege spune că 10% preia administraţia centrală, 20% administraţia regională, 30% administraţia judeţeană şi 40% administraţia locală.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Prostul

Acum 11 ani

POATE VREM INDEPENDENTA !!!
Raspunde

@Prost

Acum 11 ani

NU POATE, CI SIGUR ITI TRECE !!!!
Raspunde

Magda

Acum 11 ani

In primul rind Frunzaverde, nu esti competent pentru un asemenea post. retrage-te, da-ti demisia si lasa oameni care sint in stare sa organizeze. Luati banii poporului de pomana. DEMISIA GUVERNULUI PONTA !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus