Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Cate un litru, sa ajunga la toata lumea: uleiul gratis de la UE, de sapte ori mai putin decat necesarul

După mai bine de trei luni de așteptat după uleiul plătit de Uniunea Europeană, dar neachiziționat de autoritățile centrale ale României, Serviciul de asistență socială al orașului Sibiu a decis că nu mai are rost să aștepte. De marți, va începe să împartă cele 11 tone de ulei repartizate persoanelor cu venituri reduse din municipiul Sibiu. Iar cum necesarul pentru cele peste 10.000 de persoane-beneficiare era de peste 72 de tone, Serviciul de asistență a decis să raționalizeze distribuția. ”Dată fiind situaţia prezentă, Serviciul Asistenţă Socială a obţinut avizul pentru a distribui totuşi câte un litru de ulei fiecărui beneficiar”, se arată într-un comunicat al administrației locale.

Beneficiarii de pe listele suplimentare, așteptați și ei

Distribuția alimentelor gratuite din partea UE a început în noiembrie anul trecut, beneficiari fiind, în majoritate, sibienii cu venituri reduse. Cum din cei 10.346 de sibieni trecuți pe listele de beneficiari până acum s-au prezentat doar aproximativ 6.500, din alimentele rămase vor fi împărțite și sibienilor trecuți pe listele suplimentare, întocmite după alcătuirea listelor inițiale. Cei 624 de astfel de beneficiari sunt așteptați de marți, 12 februarie, la depozitul din curtea laterală a complexului Ambient de pe strada Alba Iulia.
 

  • Cele 11 tipuri de alimente plătite din banii UE sunt:  făină - 14  kg (14 pachete), paste făinoase – 0,8 kg (2 pachete), biscuiţi - 0,5 kg (5 pachete), orez - 7    kg (7 pachete), ulei - 7 l (7 sticle), zahăr – 3 kg (3 pachete), fasole boabe – 1 kg (1 pachet), mazăre boabe - 1,56 kg (2 cutii), roşii în bulion - 1,6 kg (2 cutii), bulion de tomate - 0,8 kg (1 cutie), mălai – 5 kg (5 pachete).


Citește și Disperare: S-au călcat în picioare pentru alimentele gratuite de la UE

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Sibian

Acum 11 ani

Adevarul ca decat nimica merge si o litra de ulei dar data viitoare poate il distribuie undeva mai aproape sa zicem Tilisca sau o locatie mai exotica sa zicem Vurpar. Cu banii de ulei s-a uns electoratul asa ca recomandarea zilei e fiertura ca si asa prajelile nu fac bine.
Raspunde

Danyel Sibiu

Acum 11 ani

Toate produsele oferite sunt cam de proasta calitate iar organizarea lasa de dorit de frica ca nu pot onora sa cumpere alimente dau banii inapoi la UE organizare de ne rad si curcile si eu data viitoare poate distribuie uleiul undeva mai aproape sa zicem Bricomat sau Sura Mica .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus