Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Anorexia si adolescentele

Se știe că dintotdeauna femeile și-au dorit să arate bine, să impresioneze și să fie admirate, însă în zilele noastre a început să se pună un accent tot mai mare pe aspectul fizic.

Din ce în ce mai multe adolescente își doresc să urmeze diverse cariere în care aspectul fizic este cerința numărul unu pentru a reuși, iar o siluetă cât mai bine conturată devine principalul scop. Mass-media “incurajează”, dacă pot spune așa, acesta boală prin faptul că sunt promovate tot felul de doamne și domnișoare care de care mai slabe și care se afirmă doar prin simplul fapt că au o siluetă bine conturată și...atât! Anorexia este o tulburare alimentară manifestându-se prin refuzul de a mânca și apare în special în adolescenţă, când tinerii nu au un echilibru psihic stabil.

Articolul face referire către adolescente în mod special deoarece ele sunt mai predispuse acestei boli decât băieții. O adolescentă anorexică are o imagine total distorsionată asupra propriului corp, se vede foarte grasă, deși ea în realitate poate avea o greutate normală sau chiar sub normalitate, se înfometează de teamă de a nu pune vreun kilogram în plus sau de a deveni obeză, sau este posibil ca aceasta să mănânce (câtuși de puțin) iar mai apoi să își provoace starea de vomă din același motiv și anume pentru a nu se îngrășa, sau apelează la diuretice, laxative.

A se înfometa devine un mod de a trăi având impresia că deține controlul asupra greutății corporale, deși anorexia nu face altceva decât să cotroleze o adolescentă bolnavă. Anorexia aduce cu ea autocritica, irascibilitate, probleme de comunicare, probleme de concentare, stimă de sine scăzută, înfățișare scheletică, anemie, stări de leșin, depresie sau în cel mai rău caz decesul.

Pentru a nu se ajunge la așa ceva, părinții și apropiații au misiunea de ajuta persoana anorexică să își conştentizeze problema, să apeleze la un specialist, să nu lase totul în seamă gândului: “ este doar un moft de adolescent!” și să își petreacă timp de calitate cu aceasta în așa fel încât să observe ce anume a condus-o spre înfometare.

Adolescenţa este o perioadă de tranziție, o perioadă plină de schimbări mai ales fizice, este o perioadă atât de frumoasă și plină de emoții și sentimente, încât este păcat ca aceasta să fie umbrită de asemenea tulburări alimentare. A fi slabă nu înseamnă a fi frumoasă, o greutate scăzută nu îți garantează o frumusețe aparte, frumusețea vine în principal din interior, iar fiecare persoană trebuie iubită pentru ceea ce reprezintă ea și nu pentru aspectul sau exterior.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1470

Comentarii

2 comentarii

pinguineea

Acum 11 ani

Cadouri haioase copii Cadouri pentru mamici si pitici. Preturi mici, calitate superioara. www.suzetehaioase.ro
Raspunde

pinguineea

Acum 11 ani

Sby: Am ajuns prosti Austriecilor .Behtel a făcut la fel la Cluj .Romstrade la Arad .Hotii striga hotii...»»» Zisu: De ce -au luat marfa ce-a mai slaba din piața , si-au calculat bine densitatile ,pământul care-l ...»»» K.Samuel: Hansel und Grettel: Si eu ma numar printre oamenii care il apreciaza pe Johannis. Ii recunosc toate ...»»» mia: Ce ai patit Ceoana ce ai acum cu primarul Sibiului? Cand chiar tu i-ai spus ca daca vei fi presedin...»»» Hansel und Grettel: @ 11- Mizeria despre care vorbesti, a fost si a ramas o mizerie: un idiot de la antena Sibiu a spus ...»»» Hansel und Grettel: Pt. 11 , 12 si 13: Ceea ce am spus mai sus: sunteti cei trei imbecili de care vorbeam! Dovada: din...»»» eu3: STRAZILE SIBIULUI SUNT GROAZNICE! E MULT MAI BINE SA CIRCULI CU AUTOBUZUL, PE JOS SAU CU BICICLETA D...»»» mmm: Ziman e un hot...»»» ha ha: tzie frica oltene k vine johannis presedinte?ce nai reusit tu va reusii el cu diplomatzie...ha ha...»»» realist: ce va mai mirati in romania se fura pe rupte.Politistii romani au descoperit, cu ajutorul bazei de d...»»» sdf: prietenii lui iohanus il promoveaza pe regiune sa poata da tunuri mai mari. 500 de mii pe an e puti...»»» Victor: Nu sunt un fan al politiei, dar felicitari, au actionat profesionist si repede!...»»» Cat fac: 11 vaci plus 3 dovleci ?: Moama ce moaca fericita are Le Big Sas !!...»»» @girboveanu: Johannis nu a intrat in pnl, ci a intrat in rahat. Nu uita ca voiculescu l-a tras de urechi acum cat...»»»
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus