Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

E anormal sa fii normal

 

Johannis a intrat la masa granzilor normal. Fără să promită câte 10 mii de euro fiecărui român. Fără să-i promită președintelui că îi va plăti campania electorală. Fără să facă circ la ore de maximă audiență. Fără să se arunce la gâtul lui Băsescu. Pur și simplu, normal. Cu un discurs minimalist, de bun simț, lipsit de dâmbovițenisme. La fel cum s-a comportat de când a părăsit catedra pentru administrație și, mai apoi, pentru politică. Sigur, asta n-a fost pe placul nimănui. Nici al noilor colegi de partid și cu atât mai puțin al șacalilor de media. „Omul e carismatic precum o bordură” zicea trâmbițașul Victor Ciutacu după primele apariții ale primarului la televizor. Într-o politică în care Gigi Becali e un etalon al celor ce trebuie spuse sau nu trebuie spuse Johannis a părut un ciudat. Da, la București e anormal să fii normal.

PNL-ul era singura opțiune a primarului de Sibiu pentru a face următorul pas. Era firesc să vină și acest pas. Johannis a refuzat în trei rânduri să preia ministere tocmai pentru că vroia mai mult. În timp ce alții se aruncau pe un fotoliu de ministru, chit că știau că nu va dura mai mult de șase luni, el a stat, a refuzat și a așteptat. A primit pe mână un partid istoric, singurul rămas în viață, și șanse infinite pentru următorul pas. Premier sau președinte. Cred, vreau și sper ca mutarea lui să schimbe fața politicii. Ca oamenii din jurul lui să vadă că se poate face și altfel. Și fără ură și fără incitare și fără promisiuni deșarte. Că se poate face normal și civilizat. Cu riscul să pierzi popularitatea în rândul lătrăilor nemulțumiți că nu s-a lăsat cu puțin sânge. Pasul făcut de el e important pentru Sibiu. Din zero șanse acum o lună, Sibiul e în pole-position pentru capitala de regiune. În sfârșit, avem pe cineva la vârf. Și vreau să cred că de aici vor ieși doar lucruri bune pentru Sibiu. Ar fi păcat să nu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 545

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

7 comentarii

sibian

Acum 11 ani

bravo Johannis, avem toata increderea in tine...
Raspunde

karla

Acum 11 ani

bravo :) like:P
Raspunde

mass-mediu

Acum 11 ani

interesant jocul good cop - bad cop incercat de cei ce dtin acum sigla PNL (nu pot sa le spun liberali, cat timp mai fac parte din rusinea numita usl). Eu zic ca e o eroare si nu poti atrage in acelasi timp votanti de nulitati parvenite (crin, cazan sau gigi), dar si de buni politicieni (Iohannis sau Tariceanu). Cred ca in loc sa se adune, taberele se vor anula reciproc, eliminand fiecare din simpatizantii celeilalte
Raspunde

hopa

Acum 11 ani

hai mai tarzanilor de ce nu iesiti in starada k bulgarii?popor de lasi?............dddddaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...lasi si retardati
Raspunde

Nicolae IVAN

Acum 11 ani

\"Dogul german\" versus \"maidanezii damboviteni\"!
Raspunde

Cibinium

Acum 11 ani

Despre seful nevestei numai de bine!!!!
Raspunde

iulia

Acum 11 ani

de acum opt ani trebuia sa fiti prim ministru,a venit vremea sa fiti presedinte,ma bucur
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus