Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Cindrea: Muresul poate sa fie o capitala...

În timp ce, alături de el, președintele Consiliului județean Covasna, Tamás Sándor, insista pe crearea unei regiuni Harghita – Covasna – Mureș, președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, declara că reorganizarea administrativă a României va duce la desemnarea mai multor capitale în aceeași regiune.
”Nu vor fi capitale, unice. Vor fi capitale economice, capitale culturale, capitale de învățământ, capitale medicale, adică zone în care se dezvoltă anumite domenii, unde există tradiție și experiență. Dacă ne uităm în jurul nostru, Mureșul poate să fie o capitală pe zona medicală”, a declarat Ioan Cindrea, într-un briefing de presă organizat din cadrul reuniunii Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, organizat miercuri la Sibiu.

”Restul sunt păreri”

Dacă Mureșul poate fi o capitală medicală, Sibiul ar putea fi una medicală, a declarat Ioan Cindrea, care a completat cu ”dorința noastră de a fi și regională”. Decizia Guvernului va fi înțeleaptă, a mai asigurat președintele CJ Sibiu. ”Cu siguranță nu vreau să supăr pe cineva, vor fi niște analize extrem de sensibile, inclusiv infrastructură, clădiri... Restul sunt păreri. Părerea mea, a lui x, y care se bagă în seamă, dar eu cred că în final guvernul va hotărî înțelept reforma administrativă care va hotărî nu în folosul unei persoane, a unui județ, ci în folosul cetățenilor”, a mai spus Cindrea (foto centru).

Etnicii maghiari vor împreună

Președintele CJ Covasna, aflat alături de Cindrea, a scos la înaintare o nouă formulă de a susține ideea creării unei regiuni pe structura județelor Harghita, Covasna și Mureș, cu populație preponderent de etnie maghiară. Tamás Sándor (foto dreapta) susține că nu criteriul etnic ar fi motivul acestei propuneri de regionalizare, ci cel economic: Sibiul și Brașovul sunt prea dezvoltate economic pentru a mai fi alături de Harghita și Covasna. ”În ultimii cinci ani, cei care au fost bogați au devenit și mai bogați, și cei care au fost mai puțin bogați au devenit și mai puțin bogați. De asta nu e bine să fie într-un loc toată lumea, ci trebuie să ai o balanță. În acest moment, PIB-ul județelor Covasna, Mureș și Harghita sunt la fel, iar PIB-urile din Sibiu și Brașov sunt, de asemenea, la fel și aproape de acestea este și Alba”, a spus reprezentatul UDMR ales în fruntea județului Covasna.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

un sibian

Acum 11 ani

pe cindrea il doare in basca de acest oras ...rusine cindrea
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

ce idiot poate sa fie cindrea asta. Cum lupta asta pentru Sibiu sa devina capitala cat timp nevasta-sa a declarat clar ca brasovul are sanse
Raspunde

Bsi_Hermannstadt

Acum 11 ani

Muresul din pacate a cam fost parasit de medicii buni care-au migrat silit catre Sibiu unde n-au fost primiti datorita intereselor clanurilor emdicale care au contracte intre clinice lor si spitale, iar acei emdici au ajuns la Brasov.
Raspunde

Varianta de Regionalizare

Acum 11 ani

Moldova s-o ia rusii sau ucrainienii sau modovenii ceilalti. Transilvania sa treaca la unguri, Banatul la sarbi. Oltenia si Dobrogea la bulgari. Ce ramane sa se cheme RRomania sa faca regionalizare dupa cum le bese mintea.
Raspunde

M viteazul

Acum 11 ani

Capitala României cum o zis Ceaușescu la Budapesta
Raspunde

nelutu

Acum 11 ani

na s-a aveti dragi sibieni asta lucra mascat la propile lui interese dute cindrea la mures si numai sabota sibiul stiu ca vrei s-a fi seful cel mare dar asta se face prin realizari nu prin sabotaj deocamdata singura persoana care a dovedit increderea sibienilor prin fapte si nu gargara este JOHANNIS asta va cintari mult peste 3 ani tr indrepti spre 2 la suta
Raspunde

Ema

Acum 11 ani

Dupa ce si-a asezat neamul prin diverse functii, acum sade fara sa cugete... Speranta Sibiului e Johannis si nu gargaristii astia ! E bine domnule Cindrea ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus