Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Medic primar de la Casa Judeteana de Pensii Sibiu, arestat pentru luare de mita

Adrian Ienea, medic primar expert al asigurărilor sociale în cadrul Biroului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu(CJPS), a fost arestat pentru 29 de zile, pentru luare de mită, după ce i s-a organizat un flagrant.

Medicul de 40 de ani, cu domiciliul la Brașov și reședința în Sibiu, a fost reținut, în 26 februarie 2013, de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, pentru luare de mită în formă continuată. Acestuia i s-a organizat un flagrant în jurul orei 10, iar asupra sa au fost găsiți 650 de lei, primiți de la două persoane. Flagrantul s-a desfășurat în cabinetul doctorului.

Împotriva doctorului Ienea, procurorii au formulat, în 27 februarie, propunerea de arestare preventivă, pe care magistraţii Tribunalului Sibiu au respins-o. Însă, apoi procurorii au formulat recurs la Curtea de Apel Alba Iulia, care a admis, în cinci martie, propunerea şi a dispus arestarea inculpatului pentru o perioadă de 29 zile.

De ce este acuzat?

Din referatul de arestare preventivă rezultă faptul că, în perioada 22 ianuarie 2013 – 26 februarie 2013, inculpatul Adrian Ienea a primit „diverse sume de bani de la un număr de peste 150 persoane pentru eliberarea deciziilor medicale privind pierderea sau diminuarea capacităţii de muncă, respectiv de atestare a gradului de invaliditate, activităţi specifice atribuţiilor sale de serviciu”.  

Anchetatorii extind cercetările pentru a vedea dacă doctorul Ienea a primit mită pentru a elibera deciziile medicale de pierdere sau diminuare a capacității de muncă și în cursul anului 2012.

Sume mari de bani, la domiciliul medicului

Anchetatorii au efectuat percheziții atât în Sibiu, cât și în Brașov, la domiciliul medicului Ienea, unde au găsit importante sume de bani în lei sau valută.  „Am ridicat sumele de bani atât din Sibiu, cât şi din Braşov, de la domiciliul inculpatului. Urmează să stabilim dacă toate aceste sume provin din infracţiunea de luare de mită. Pot să vă spun că este vorba despre sume mari în lei, euro, dolari americani sau canadieni”, a declarat Adriana Șandru, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, potrivit căreia, în acest caz s-a lucrat într-o echipă complexă formată, pe plângă procurori, din angajați locali ai Serviciului Român de Informații, angajați ai Direcției Generale Anticorupție și respectiv polițiști.

Medicul riscă închisoare între 3 și 12 ani pentru luare de mită.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

38 comentarii

vâlcean

Acum 11 ani

sportul local, tipic sibian, parfum ardelenesc.
Raspunde

cetatean

Acum 11 ani

dupa 15 zile este liber.ii are la mina pe barosani cu certificate de infirmitate si handicap si lucreaza in sistemul mare ,dar si rudele lor. iar sefi lui zic ca nu-l da afara , venea si la ei ceva ..la mine se face altfel ; se lasa actele si tainul la asistenta ,caci doctorul are treaba la minister in timpul programului si si dupa citeva zile ei rezolvate ,toate actele. succes --pe cind cardul de sanatate . sa numai fure si medici cu farmacisti.
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

@valcean - \"medicul\" este brasovean, mai exact responsabil pe Fagaras, detasat pe timpul regimului portocaliu pentru a-si bate joc de sibieni ***www.casadepensiibv.ro/html/serviciul-de-expertiza-medicala.php Verificati domnilor toate dosarele vizate de comisia din care facea parte doar el atat in 2012 cat si 2013... Cum este posibil sa fie in comisie doar el, fara asistent sau alt doctor de specialitate? Si inca o dovada cate de inuman a fost: ***monitorfg.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2072:si-au-recunoscut-greeala
Raspunde

@1

Acum 11 ani

sport invatat de la trogloditii de la sud de carpati.
Raspunde

BOLNAVA

Acum 11 ani

sunt bolnava si mi-am dat pensia pe medicamente si nenorocitul de IENEA mi-a taiat pensia pentru ca nu am avut bani sa-i dau. Acum nu mai am bani nici de mancare, nici de intretinere si am ramas si fara asigurare medicala din cauza nenorocitului, avand tensiune grad III C sever, ultimul grad constata si de dr. MANITIU seful cardiologiei din Sibiu, care mi-a recomandat sa nu fiu stresata si sa nu depun efort fizic. Am tensiune si 25 si mi-a spus dr. IENEA sa merg la lucru sa nu-mi mai dea bani statul. Am fost umilita de dr. Ienea, nici nu s-a uitat peste dosarul meu si peste contatarile doctorilor. Doresc sa depun marturie cum s-a intamplat. Precizez ca am decizia semnata de dr. Ienea, prin care mi s-a taiat pensia. CEI SANATOSI CARE AU AVUT BANI SA-I DEA NENOROCITULUI au si acum PENSIE si NOUA SARACILOR....
Raspunde

@BOLNAVA

Acum 11 ani

Cred c-o sa mori.
Raspunde

Dimitrii

Acum 11 ani

Acesta este vinovat , a taiat la pensii de boala oamenilor cu adevarati bolnavi , mai avea legaturi stranse atat cu Brasovul cat si cu Bucurestiul, am ajuns in Tribunal cu Mafiotul asta ! Cand ma vedea turba iam promis ca fac cumva sa ajunga dupa gratii prea multa lume a suferit si a murit din cauza lui iar cei sanatosi mergeau cu dreptul si se rezova ! Am patito mi-a cerut bani , nu am avut sa-i dau si mia zis nu pupi pensie te bag in 3 , sotia cu Epilepsie Gran -Mall a bagato in gr.3 cu convulsii foarte dese , bolnavi de cancer a bagat in alt gr.3 de au si murit ! Sa stiti ca si mortii se razbuna nu au liniste si nici individul asta nu va avea liniste o merita din plin prea multa lume a suferit de pae baza lui Ienea ! Dumnezeu nu doarme ! Epoca Basista este pe terminate si urmeaza si medicul Sef de la Brasov Nastase care la Comisiile din Brasov se merge cu plasa si la comanda lui Ienea din Sibiu caci avea legaturi cu Brasovul de acolo a plecat la Sibiu ! Urmeaza si Brasovul atentie Dumnezeu nu doarme !
Raspunde

pt 5 -7

Acum 11 ani

dea acaia la-u arestat nu era din ginta , dar ce-i de la noi cind le vine rindul , comisia ,directorul cind
Raspunde

@valcean

Acum 11 ani

Eu nu va inteleg pe voi astia din \"cel mai sudic cartier al Sibiului\", daca nu va plac ardelenii, Sibiul si alte lucruri din spatiul intracarpatic, de ce veniti aici? Eu nu am auzit de sibian care sa mearga in Valcea, iar cu atat mai mult nu inteleg de ce cititi ziarele locale din Sibiu, pt. ca pe mine nici nu ma intereseaza alea din Valcea. Stay where you are!
Raspunde

bebe-struf

Acum 11 ani

ATENTIE d-le. gazetar, PETRUT POPELCA,cred ca confuzi tabla înmultirii cu tabla zincata,acest spagar,pdl-ist IENEA,elibera certificate de HANDICAPAT s-au DECIZII ASUPRA INCAPACITATII DE MUNCĂ ?.
Raspunde

Bebe strumf

Acum 11 ani

Sau sau?
Raspunde

cetatean adevarat

Acum 11 ani

Felicitarile sincere echipei care a reusit aceasta performanta-procurori,politisti si angajati ai SRI! Sunt convins ca si celorlalti medici care au eliberat documente medicale FALSE,asa zisilor \"handicapati\" le va veni CURAND randul! Scandalul eliberarii certificatelor cu handicap este departe de a fi incheiat!!! Astept cu interes si devoalarea celorlalti-medici, angajati ai DGASPC,care au facut certificate pe banda rulanta, unor indivizi care NU merita sa aiba calitatea de a fi o persoana cu handicap.
Raspunde

opficial

Acum 11 ani

banii care plecau la pdl....s a verificat de unde aveau pdl-istii bani....intrbati presedintele pdl sibiu
Raspunde

unu\'

Acum 11 ani

@13: Atunci,sa le fie rusine ca nu i-au platit afisele lui Stirbet si l-au facut pe bietul om de tot rahatul(ma refer,evident, la traditionalele produse turcesti)!RU-SI-NI-CA!
Raspunde

lol

Acum 11 ani

Eu stiam ca Johannis este profesor, nu medic.
Raspunde

cas13

Acum 11 ani

Doamna Boitan doarme linistita ? Sigur are vise urate ?
Raspunde

ivi52

Acum 11 ani

trezitiva fratilor acest dn nemernic mia crut banii din 2010 nu am avut mia taiat gr (din 2 in 3) si mia zis cami da de mila dar la anul daca nu vin cu ce trebuie sami caut de lucru sau sa stau acasa
Raspunde

grt

Acum 11 ani

NENOROCITA MINCINOASA CARE SPUNE CA DR. I-A TAIAT PENSIA? dar cum mai doarme noapte mintind ca dr. ia-r fi cerut bani sa moara ea si toata fam ei daca ea asta-i doreste unui om cinstit si drept ac dr. ienea adrian .un doctor nu taie o pensie la un om de dragul ca asa-i vine ci ca ace om nu este in regula cu nimic nici cu acta nici cu boala doar sa mince banii statului degeaba
Raspunde

DIN

Acum 11 ani

inca eu personal nu am intalnit un om mai milos si mai drept ca doctorul ienea adian .intotdeauna a fost un adevarat om cu suflet mare. DUMNEZEU SA-L AIBA SUB PAZA LUI ,CA PREA MULTI NEMERNICI AI VOR RAUL ACESTUI OM NEVINOVAT SI BUN .
Raspunde

Moldoveanu

Acum 11 ani

Ma bucur ca l-au arestat pe singurul medic care \"da\" MITA...
Raspunde

LERZ

Acum 11 ani

MAI SATANIST CA ACEST OBIECT NUSTIU CUM SA- L NUMESC PE DIMITRII CATA PUTERE DE MINCIUNA ARE IN EL SI CATA RAUTATE DE OM FRUSTRAT CARE PROBABIL NU IA-U MERS LUI TREBURILE CUM SI LE-A PLANUIT DINAINTE .VAI CU O SA-TI RUPA TIE DUMNEZEU GATUL CAND NU TE GANDESTI CAT RAU SI VENIN AI IN TINE COMUNISTULE!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

K

Acum 11 ani

PACALEALA DE 1 APRILIE CINE SPUNE CA-I ARESTAT? HA HA
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

Fie-i tarâna usoara..si somnul de veci lin si netulburat..Aruncati un pumn de tarana peste acest NEVIU...
Raspunde

der

Acum 11 ani

sa-ti fie tie tarina cat de gre sa te afunde dumnezeu cat mai adinc in pamintu rece sa -ti moara ce ai tu mai drag
Raspunde

lerz

Acum 11 ani

acest dr e un exemplu de bunatate intruchipata toti care-l cunosc pe acest om au o stima deosebita ptr. el.a facut doar bine dumnezeu il are intotdeauna in grija lui dupa cum s-a si vazut au vrut multi sa-l faca rau dar nu le-a mers,ptr. ca marea putere a lui dumnezeu a fost cu el si este inca. cinste acestui om cu calitati deosebite ,mare om, mare talent are tara prin acest dr. care a facut doar dreptate la toti hotii care pretind ca sunt bolnavi.....
Raspunde

pt 22

Acum 11 ani

adevarat cine zice ca la arestat , toata casa , comisia , colegi ,de munca il reevaluiaza ,inca 100 ani . curat murdar si viceversa . intre ciorii sint si cotofene .
Raspunde

kyi

Acum 11 ani

cu totii care au scris aici au fost platiti fiindca ei stiu ce-l mai bine ca nu au drept la banii statului .statul roman ar trebui sa fie bucuros ca numai plateste lepre lenese si mincinoase.a facut dreptate dr. cu ei .
Raspunde

sibianul

Acum 10 ani

acest doctor este un animal si un gunoi cum nu sa mai vazut eu sint bolnav de inima am suferit un infarct miocardic si cind am fost la comisie la el miazis ca nu fac dovada ca sint bolnav si mia zis ca ma baga in gradul 3 desi ma times sa aduc dovezi sa fac din nou analize si proba de efort din care arezultat ca sint bolnav urmatorul an tot asa sa luat de mine de ce stau in pensie si nu muncesc eu iam explicat ca nu pot deoarece am suferit un infarct miocardic si ca nu stau de placere in pensie de boala ca am o diploma de macelar si am meserie buna din care pot cistiga destul de bine in alta tara bani frumosi iar iel a zimbit ironic si mia zis trebuie sa te trimit la expertiza in bucuresti acolo cred ca il cunosc doctori respectivi si mau tratat cu indiferenta si miau anulat pensia cred ca animalu de ienea mia scris ceva in dosar pt ca nu iam dat banii mult doriti de el acum am facut un cataterism la inima si boala mea sa agravat si am nevoie deun stent la inima iar ienea si cu acoliti lui ma trimes la munca adica la moarte dar eu le doresc si lui si la cei ce il lauda sa le laude pe iei popa in mijlocul curti lor ce baieti buni au fost si lui ienea sai dea dumnezeu si lui un infarct miocardic si la copiii si familiei lui cadou de sarbatori sa vada cum ie sa iei medicamente toata viata mincalar canceru pe el si pe toti ai lui iar baieti smecheri din pirnaie sal faca si fetita cu fundita sa stea cu fundu pe olita cu respect un om la care iai facut rau
Raspunde

boss

Acum 10 ani

cind ai sa scapi de acolo no sa mai ai familie ticalosule ha ha ha ha sti nu
Raspunde

gogu

Acum 10 ani

Ce-i cu atatea blesteme?! daca e vinovat va intra la puscarie... Nu va incarcati negativ blestemand oameni cu care poate nu aveti nimic de impartit!
Raspunde

boss

Acum 10 ani

a cazut si ceausescu timpitule tu ceai crezut ca nu ti se gata niciodata teai facut de rahat nebunule te ride toata lumea care te cunoaste rid si vecini si rudele tale de tine si dusmani nu mai zic te ajung blestemele oamenilor bolnavi pe care leai ars dar acum teai ars tu smoala tiganule ca ai mutra de tigan nenorcit asa iti trebuie sa le dea dumnezeu sanatate lor si la familile lor la cei ce teau prins sobolanule ca pentru ce ai facut meritai executat ca ai timis oameni cu stent la inima sa lucre sa moara din cauza ta uritule ca semeni cu diavolu numai coarne iti trebuie ca posedat iesti sigur si tu si cei ce iti tine partea luavar moartea cu coasa iei sa scape tara de voi nazistilor dc mengele
Raspunde

gogu

Acum 10 ani

Aoleuuuu!
Raspunde

@gogu

Acum 10 ani

ce-ai facut gogule, ti-ai dat cu tesla in oo ?
Raspunde

sibianul

Acum 10 ani

acum evalueaza capacitatea de munca la detinuti trebuia sai de pedepsa maxim 12 ani cind vine acasa sai spuna copii lui mama nenea cine e ca asta o ajutat multi sanatosi ia facut bolnavi si bolnavi pe care ia facut sanatosi acum va intreb pe cei care cititi comenturile asta a facut bine si dreptate pentru oameni cu treaba asta si vad ca are admiratori la care le pare rau ca fost cinstit si a taiat pensia la cei care a facut pensie pe bani din contra el a fost prins cu mita in buzunar si cu sume mari de bani in casa de tot felul care cum ia dat el a luat ca a fost stringaret baiatu iar cei care il lauda sa mearga sa-i mai ia ei din pedeapsa sa-l ajute ca lor lea facut pensie de aceia il lauda
Raspunde

raul

Acum 10 ani

panarama care se semneaza aici boss,este un ratat nenorocit care blestema in numele diavolului , dar de fapt are o mare oftica pt ca dr.ienea este un frumos atit fizic cat si sufleteste.Dumnezeu ia dat tot ce si-a dorit datorita ca a anvatat ft mult .a facut doar dreptate fiindca e un om cu capul pe umeri si are un bagaj de cunostinte ft vast .are scoala nu ca tine derbedeule nenorocit ce esti.INTAI ANVATA DL BOSS SA VORBESTI SI SA TE SEMNEZI APOI DA CU PAREREA DESPRE UN ASA DOCTOR .UITE CA O SA FIE LIBER IN CIUDA LA MULTI HOTI CA VOI
Raspunde

kali

Acum 9 ani

sa-l pupati totiunde nu-l arde soarele
Raspunde

ivan daniel

Acum 8 ani

eu cred ca oamenii astia ce il vorbesc de rau pe ienea sunt niste persoane de 2 bani,e usor sa faci rau si sa pui la zid un om,da un adevarat om pe care voi ati vrut sa-l distrugeti dar din fericire nu ati reusit
Raspunde

emandache felicia

Acum 8 ani

Asa este ,nu au reusit ..din contra acum este mai bine de cum a fost .Dumnezeu are grija de toti oamenii ca el .IVAN iti multumesc in numele lui pentru vorbele frumoase spuse.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus