Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

ICR-ul lui Marga a cam taiat Sibiul de la finantare

Mai ales la nivel național, a ieșit mare tămbălău legat de selecția proiectelor culturale care să primească finanțare din bugetul Institutului Cultural Român, condus de ceva vreme de contestatul Andrei Marga. Director care a devenit și mai contestat, după ce la finalul săptămânii trecute, pe site-ul ICR a fost publicată lista celor care prind finanțări și celor care nu prind nicio cofinanțare. Iar în ultima categorie, ca ”neeligibile” apăreau o seamă de evenimente culturale produse de la Sibiu: participarea Teatrului național ”Radu Stanca” la Festivalul de la Tbilisi cu trei producții semnate de Silviu Purcărete, Astra Film Festival, Festivalul de Jazz, Sibiu Bookfest, Concert al Filarmonicii din Sibiu cu efecte speciale sincronizate și alte astfel de evenimente. Au prins, însă, finanțare Gala premiilor VIP sau Udatul Nevestelor.

Konstantin Schmidt, directorul Festivalului de Jazz de la Sibiu: ”Niciodată nu am mai solicitat sau primit finanțare din partea ICR. Este o instituție a statului român care își gestionează cum crede de cuviință bugetul. Că nu a primit finanțare, nu mă dezamăgește sau provoacă o traumă, nu îmi vine să mă sinucid. Eu aștept suportul masiv de la autoritățile locale care sunt partenerii noștri de ani mulți”, spune directorul celui mai longevivi festival de jazz din România.

Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național ”Radu Stanca”: ”E o mică defecțiune. Noi nu lucrăm pe genunchi, așa că am depus acest proiect de anul trecut, când director era încă domnul Patapievici. Ne-a spus că încă nu e perioada de depunere și a rămas dosarul în așteptare. L-am depus acum, în noiembrie, dar a lipsit o hârtie. Este o problemă care se va rezolva, noi avem un parteneriat strategic cu ICR”. La o zi după publicarea rezultatelor, Andrei Marga a revenit, spunând că cei declarați neeligibili mai au trei zile la dispoziție să depună contestație. Lucru ce nu fusese anunțat înainte de tămbălău.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

nimeni

Acum 11 ani

Domnilor aveti o sopirla care croseteaza sub anonimat din interioru SIBIULUI acest personaj este foarte frustat si periculos s-au nu vedeti de cind au iceput problemele , prin valoarea pe care ati aduso SIBIULUI si TARII vati creat numai antipati si frustari asa este cind in interioru comunitati avem detractori si ii mai numim si in functi inportante frustarea este mare si aici numesc cluj,iasi ,bucuresti, brasov etc s-au nu se vede de 23 de ani ca SIBIUL nu are niciodata reprezentanta in guverne numai simbolice
Raspunde

Costica

Acum 11 ani

Vai, dar cum este posibil, ca doar Marga este prietenul lui Klausi? Nu pe Marga il vedea Klaus ministrul Educatiei in proiectul Iohannis din 2009, cand cu \"Mihaela, dragostea mea\"? Nu Marga, ministrul Invatamantului in 1999, l-a facut (ilegal) inspector scolar general pe Iohannis in detrimentul lui Droc? Ba, dupa ce a devenit primar, Iohannis a fost facut si membru in Senatul Universitatii Babes - Bolyai de catre rectorul Marga, chit ca nu avea nici o legatura sibianul cu Clujul, decat ca facut facultatea de fizica acolo, fiind un student mediocru. Marga si Iohannis sunt prieteni buni, masoni amandoi si \"prieteni\" cu Merkel sau cel putin asa se lauda ei... :)))))
Raspunde

Floppy

Acum 11 ani

Așa e când vrei sa fii corect, îți sar in cap toți si devii mai antipatic decât cel mai nesuferit antiroman... Marga știe acum cel mai bine.... Dacă din dosarele respective lipseau anumite hartii, nu vi se pare corect sa fie declarate neeligibile măcar pana la remedierea situației? Ce ne tot revoltam atât, in vreme ce pretindem corectitudine mereu de la alții? Subiectul a fost transformat in scandal cu scop electoral de către haita portocalie care se razbuna cum poate pentru pierderea conducerii ICR, ce mă mira este ca au muscat din fructul otravit oameni pe care ii apreciez si-i consider somitati ale culturii romane. Iată cum niște ticalosi reușesc sa dezbine si in cultura, si totul de dragul unor scaune de conducere cu directa conexiune la bugetul de stat...
Raspunde

CJ vs SB

Acum 11 ani

Consilierii locali din Cluj Napoca au votat (la initiativa primarului) in unanimitate sa aloce 450.000 lei pentru TIFF dupa ce Marga a \"taiat\" finantarea prin ICR. Sa vedem ce face Sibiul pentru Festivalul de Jazz!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus