X

DSV instituie celula de criza pentru laptele cu aflatoxina

Direcția Sanitar-Veterinară din Sibiu a înființat o celulă de criză pentru depistarea laptelui cu aflatoxină. Chiar dacă, până în acest moment, în județul Sibiu nu au fost descoperite probe contaminate, reprezentanții instituției spun că vor face verificări zilnice.

Autoritatea Naţională Sanitar-veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a demarat o anchetă după ce, în urmă cu două săptămâni, au fost depistate niveluri ridicate de aflatoxină în produsul crud, după un control la o fermă. În judeţul Sibiu există 16 ferme de vaci care produc lapte pentru consum, peste 100 de persoane fizice autorizate sau întreprinderi individuale autorizate sanitar-veterinar şi alte 6.200 de persoane care au între una şi trei vaci de lapte. Sibienii care îşi cumpără laptele de la unul dintre cele 24 de automate amplasate în judeţ pot să stea liniştiţi, susţin reprezentanţii DSV. Inspectorii instituţiei au prelevat 31 de probe de la furajele folosite la fermele de vaci din judeţ. Toate rezultatele au fost negative.

"Această celulă de specialişti va monitoriza în continuare această activitate, pe tot parcursul anului. Cu atât mai mult cu cât încep să se apropie şi Sărbătorile, vine şi primăvara, producţia de lapte începe să crească şi normal că această acţiune trebuie să fie mult mai intensificată", a declarat purtătorul de cuvânt al DSVSA Sibiu, dr. Ioan Pențea.

Foto: gazetadeagricultura.info

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Ioan Cindrea

    Mai bine s-ar constitui ei intr-o celula Tichindelean&Son si toata clica lor.ne ne-ar mira sa faca tot beizadeaua Tichindelean jr. controalele astea prin firma familiei ca si vaccinurile la animale

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact