Direcția Sanitar-Veterinară din Sibiu a înființat o celulă de criză pentru depistarea laptelui cu aflatoxină. Chiar dacă, până în acest moment, în județul Sibiu nu au fost descoperite probe contaminate, reprezentanții instituției spun că vor face verificări zilnice.
Autoritatea Naţională Sanitar-veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a demarat o anchetă după ce, în urmă cu două săptămâni, au fost depistate niveluri ridicate de aflatoxină în produsul crud, după un control la o fermă. În judeţul Sibiu există 16 ferme de vaci care produc lapte pentru consum, peste 100 de persoane fizice autorizate sau întreprinderi individuale autorizate sanitar-veterinar şi alte 6.200 de persoane care au între una şi trei vaci de lapte. Sibienii care îşi cumpără laptele de la unul dintre cele 24 de automate amplasate în judeţ pot să stea liniştiţi, susţin reprezentanţii DSV. Inspectorii instituţiei au prelevat 31 de probe de la furajele folosite la fermele de vaci din judeţ. Toate rezultatele au fost negative.
"Această celulă de specialişti va monitoriza în continuare această activitate, pe tot parcursul anului. Cu atât mai mult cu cât încep să se apropie şi Sărbătorile, vine şi primăvara, producţia de lapte începe să crească şi normal că această acţiune trebuie să fie mult mai intensificată", a declarat purtătorul de cuvânt al DSVSA Sibiu, dr. Ioan Pențea.
Foto: gazetadeagricultura.info
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Autoritatea Naţională Sanitară , Direcția Sanitar , Siguranța Alimentelor Sibiu , Ioan Penţea
Vizualizari: 355
Ultimele comentarii
Acum 12 ore
MB
Acum 12 ore
Claudiu
Acum 12 ore
Liberal autentic
Acum 12 ore
Neli Oproiu
Acum 13 ore
Bobo