Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Johannis despre baza ATCOM: "Primaria nu are niciun interes smecheresc"

Administrația locală vrea să investească în dezvoltarea unei baze sportive moderne, pe cei 42.000 de mp de teren de pe strada Vasile Cârlova, zonă cunoscută drept Baza sportivă Voința. Deocamdată, arată primarul Klaus Johannis, aceste intenții sunt blocate de către Instituția Prefectului, care a atacat hotărârea de Consiliu Local referitoare la atestarea apartenenței la domeniul public al municipiului a terenului în cauză. ”Eu nu sunt de acord cu interpretarea prefectului și a aparatului Instituției Prefectului și de aceea în instanță vom contesta acest lucru. Primăria Sibiu și Consiliul Local Sibiu nu au niciun interes șmecheresc. Aproape sigur că terenul îl vom folosi ca bază sportivă, dar nu așa, ci una modernizată”, a declarat Johannis.

În toamna anului trecut, Consiliul Local Sibiu a adoptat o hotărâre privind atestarea la domeniul public a terenului amintit, hotărâre urmată de o alta privind perceperea unei chirii lunare de 0,21 euro pe mp pentru cei aproximativ 1000 de metri pătrați pe care au fost ridicate clădiri ale ATCOM. Instituția Prefectului nu a considerat, însă, legală atestarea celor 42.000 de mp la domeniul public al Sibiului. ”Interesul este al sibienilor”, arată Klaus Johannis.
Intențiile Primăriei de a se folosi de terenul amintit nu sunt blocate pentru prima dată de Instituția Prefectului. O hotărâre asemănătoare a mai fost contestată și de un alt fost prefect al Sibiului, Constantin Trihenea.

Foto: Google Maps

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

SIBIAN

Acum 11 ani

PREFECTUL AR TREBUI SA PLECE..... CUM SA FACA O ASEMENEA MARLANIE. PRIMARIA VREA SA MODERNIZEZE STADIONUL SI EI SE OPUN DOAMNE FERESTE!
Raspunde

em

Acum 11 ani

prefectura nu o sa mai fie dupa regionalizare asa ca incearca sa fure acum ce se mai poate
Raspunde

Atentie!

Acum 11 ani

Terenul respectiv este atribuit ATCOM-ului de catre statul roman in folosinta pe perioada existentei bazei.S-a mai incercat in urma cu ceva ani, 2009 daca nu ma insel, distrugerea acestei baze pentru ca apoi sa se construiasca un mol.S-a si adoptat o hotarare in consiliul local, care apoi a fost anulata de instanta.Conform legii se poate distruge o baza sporitva doar dupa crearea alteia.Sunt bani multi la mijloc si aceta este un alt mod de abordare pentru a se pune mana pe acel teren.
Raspunde

unu\'

Acum 11 ani

Parca Legea Sportului obliga la crearea(sau finantarea) unei baze sportive in locul uneia desfiintate.Sper ca investitiile de la baza Vointa vor fi macar cofinantate de cei care au \'\'nivelet\'\' terenurile de tenis din Strand,mai ales ca Iohannis este un impatimit al tenisului.
Raspunde

vasilica sportivu

Acum 11 ani

mai bine tinem balari si gunoaie in mijlocu orasului tot timpu apar ba ecologisti cin s-a vrut constructia complexlui de la padurea dumbrava acum daca vrea sa-l modernizeze se opune prefectura oare cine este in spate ca asa iubeste sportu de este pe cale de disparitie va deveni in curind monument al naturi si protejat precum capra neagra si fetele mari lasati si numai sabotati lucruri benefice comunitati stiu ca pe multi va doare dezvoltarea SIBIULUI sportu nu se face in conditi inpropi cu cit ai mai multe baze materiale performante asa atragi tineretu la sport
Raspunde

x

Acum 11 ani

se doreste modernizarea bazei, corect. Dar de ce? ce se va intampla cu actualul stadion municipal? eee? ati inteles ce se intampla? adica unde este interesul smecheresc? vezi exemplul depoului tursib! Dar cat timp oameni \"balari\" de genul lu vasilica \"este\" majoritari, se poate!
Raspunde

pt.vasilica

Acum 11 ani

Bre Vasilica ce scoala ai frecventat ?
Raspunde

#

Acum 11 ani

Scoala de sportivi. :)
Raspunde

@vasilica sportivu

Acum 11 ani

BRAVO VASILICA.ASTIA DE SE DAU ALFABETIZATI N-AU NICI UNUL IDEILE TALE SANATOASE.
Raspunde

ciuperca

Acum 11 ani

Cum Sa Castigi 9000 lei Lunar Cultivand Ciuperci intr-un spatiu de numai 80 mp? Iata cum AFACEREA TA cu CIUPERCI devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce la o mirco ferma de 80 mp peste 23000 EURO pe an . Detalii pe: www.cultivareaciupercilor.ro
Raspunde

noi

Acum 11 ani

si cu terenul dat ptr. parcare hotelului select nu e smecherie ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus