Vineri,
26.04.2024
Parțial Noros
Acum
6°C

Se imbolnavesc oamenii de atata asteptat, dar macar pot vedea iarba de calitate

Sunteți mulțumiți de calitatea serviciilor medicale oferite de Spitalul clinic județean Sibiu? Nu, vă rog, cei cu pile să nu răspundeți. Nu, nu, nici cei care știți dedesubturile sistemului nu răspundeți. Pentru restul o să facem un sondaj separat. Până atunci, însă, să știți că cei care conduc Spitalul se gândesc la dumneavoastră în mod serios. Și cheltuiesc, în acest sens, cam un milion de lei o dată la cinci ani, pentru ca, atunci când vă îmbolnăviți, să vedeți în curtea Spitalului o iarbă de calitate. Cu ceva vreme în urmă, de aceste lucruri se ocupau angajați au Spitalului, dar în ultimii ani serviciul a fost externalizat, Getesib fiind societatea abonată la aceste contracte. ”Externalizarea serviciilor de întreținere și curățenie s-a realizat din rațiuni financiare, întrucât efectuarea acestor activități în regie proprie ar determina cheltuieli mai mari. Este vorba atât de cheltuieli materiale, cât și de cheltuieli de personal. Conform estimărilor, cheltuielile ar fi mai mari cu aproximativ 31.000 de lei pe an”, spune managerul Spitalului Clinic Județean și de Urgență, Liviu Cotârlă. 223.200 de lei a încasat, în fiecare din ultimii trei ani cei de la Getesib, spațiile verzi de pe cei 21.000 de mp ai Spitalului. Luna aceasta, Spitalul a încheiat un nou contract pentru întreținerea ierbii și deszăpezirea trotuarelor pe timp de iarnă. Contract precedat de o licitație pe care tot cei de la Getesib au câștigat-o, evident, cu suma maximă disponibilă - 367.920 de lei, fără TVA. Contractul are o durată de 24 de luni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Andrei

Acum 11 ani

Articolul mustește de rea credință. Vorbim de 367.920 pentru întreținerea ierbii și |DESZAPEZIREA TROTUARELOR. Adică nu vorbim doar de amenajarea parcului ci vorbim de curățarea căilor de acces și curățarea de gheață a trotoarelor unui spital unde vin oameni bolnavi. Puțin peste 600 euro/lună ar fi suma plătită dacă împart cei 367.920 lei la 24 de luni și iau în calcul cursul de astăzi. De banii ăștia nu angajezi 2 muncitori necalificați și oricum pe timp de iarnă doi oameni cu lopata curățo toate trotuarele de acolo în 2 luni. Articol de 2 lei!
Raspunde

ili

Acum 10 ani

Si mai pune si cei 8 angajati ai acestei societati care trebuie sa aiba grija de sera spitalului ,sa vopseasca tot ce este de vopsit ,sa intretina zona verde , sa asigure dezapezirea in sezonul rece si sa asigure curatenia in curtea si in fata spitalului
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus