Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Filmul "Pozitia copilului", premiat cu Ursul de Aur la Berlin, vine la Sibiu

Astra Film aduce la Sibiu pe marele câştigător al Berlinalei 2013, filmul ”Poziţia Copilului” de Călin Peter Netzer. Întâlnirea va avea loc joi, 28 martie, în cadrul celor două proiecţii de gală, de la orele 18:00 şi 20:30. La eveniment se va afla și o parte din echipa filmului şi trofeul Ursul de aur. Filmul va rula şi în zilele următoare, 30 respectiv 31 martie.

„Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele „Maria” (2003) și „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.

Luminița Gheorghiu și Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă și fiu. Li se alătură, într-o distribuție selectă, Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu, Vlad Ivanov și Tania Popa.

Publicul cinefil are şansa de a-i întâlni la ASTRA FILM pe Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache şi Ilinca Goia şi de a vedea pe viu Ursul de aur (cel mai râvnit trofeu european alături de Palme d’or) la proiecţiile de joi, 28 martie.

Prima proiecţie de gală începe la ora 18:00 şi este dedicată presei şi invitaţilor speciali. Proiecţia este urmată de o conferinţă de presă cu echipa filmului (ora 20:00).

Programul întreg al proiecţiilor este următorul:

joi, 28 martie, orele 18:00 şi 20:30;

sâmbătă 30 martie, ora 20:00;

duminică 31 martie, orele 18:00 şi 20:30.

Proiecţiile au loc la  ASTRA FILM, Sala Studio. Biletele se găsesc la sediul ASTRA FILM din Piaţa Huet 12 (L-V 9:00-16:00), rezervări la tel. 0751.166.516.

Foto: ziuaveche.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

ups\'!

Acum 11 ani

Poziția misionaru\' , nu va venii la Sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus