Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Ariton ii raspunde lui Ponta: Notele mele de ministru se refera la relatii intre companiile de stat

După ce premierul Victor Ponta l-a reclamat la DNA pe fostul ministru al Economiei, prin intermediul Corpului de Control, Ion Ariton a venit cu o replică: ”Notele de ministru aprobate nu au nici o legătură cu controversatele contracte din energie”. ”Sistemul Energetic Național (SEN) a fost conceput și funcționează ca un sistem național unitar, în care producția de energie electică este asigurată aproape în totalitate de către companii energetice la care statul este proprietar. Pentru asigurarea consumului, este obligatoriu să funcționeze trei categorii de producători de stat, pe bază de surse hidro, nuclear și termo, la care s-au adăugat producători din surse regenerabile alternative. Buna funcționare și echilibrarea acestui sistem se realizează prin decizii administrative, care vizează doar activitatea companiilor de stat și nu distorsionează piața de energie. Notele de ministru aprobate în perioada mandatului meu se referă la relații între companiile de stat, nu au nici o legătură cu controversatele contracte din energie și nu generează statului nici un fel de prejudiciu”, susține Ariton printr-un comunicat de presă.

Fostul ministru al Economiei susține că rezultatele mandatului său au fost apreciate de FMI, Banca Mondială, Fondul Proprietatea și Comisia Europeană. ”Cred că nici o autoritate a statului nu poate ignora evaluarea pozitivă a activității Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, în perioada mandatului meu, pe care au facut-o cele mai importante organisme internaționale, Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială, Comisia Europeană sau Fondul Proprietatea”, mai scrie Ariton în comunicat.

În raportul Corpului de control se arată că fostul ministru al Economiei a intervenit în mod direct pentru a obliga reprezentanți SC Hidroelectrica SA să achiziționeze energie electrică produsă de societăți precum Termoelectrica SA, Complex Energetic Craiova SA, Complex Energetic Turceni SA, Electrocentrale Deva SA sau Nuclearelectrica SA. Potrivit concluziilor prezentate, energia cumpărată de Hidroelectrica SA de la aceste societăți avea un preț mai mare decât cel cu care, la rându-i, Hidroelectrica vindea mai departe energia electrică. Merită remarcat faptul că toate societățile de la care Hidroelectrica a cumpărat diferite cantități de energie electrică aparțin Statului Român.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

unu\'

Acum 11 ani

Poate ar fi mai bine daca dl.Ariton ar raspunde la DNA(in cazul in care i s-a pus vre-o intrebare)!I-ar fi,din toate punctele de vedere mai usor!De comunicate de presa,indiferent ca le dau acuzatii PDL,PNL,PSD,PC,UDMR sau PPDD ne-am cam saturat!
Raspunde

Colonelul Turcescu

Acum 11 ani

Aritoane dupa atata furat ti s-a dezvoltat cam mult palma dreapta (functia modeleaza corpul)... ca tot santeti voi hotii portocali de dreapta.
Raspunde

brrrrrrrrrrrrr

Acum 11 ani

mai bn sa vada ponta cum sia facut aritonos milioanele de euro via petrom pe timpul fsn-ului si al psd-ului
Raspunde

bebe

Acum 11 ani

aritoane grandomania si prostia te va costa ai vrut bravand sa fi ministru acum osa tragi ponoaselepregatiri profesionale de pe cand erai merceolog la i.c.r.a.
Raspunde

un tantalau

Acum 11 ani

bai rozatorilor , mai avem , conducatori in tara ? toate sint interimate , inlocuitori de ministri,prefecti,primari,procurori, judecatori,directori,secretari de stat, etc, etc., schimba scaunele si incadrarile,mai mari,arunca pisica de la unul la altul,iar poporul, narodul,taranul ,vaide el . nu stie la cine sa-i faca dreptate,sau sa rezolve un act. succes inca 100 ani.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus