Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
5°C

Peste opt milioane de lei pentru retelele de sub 15 strazi. Vezi care strazi vor intra in lucru

Mai bine de opt milioane de lei sunt indicatorii tehnico-economici propuși de executivul local pentru înlocuirea rețelelor de apă sau de apă și canalizare pe 15 străzi din municipiul Sibiu. Unele dintre străzile incluse în discuție sunt deja în șantier (exemplu Octavian Goga sau T. Arghezi, dar pe alte proiecte), însă pentru majoritatea lucrările vor răscoli asfaltul pentru prima dată în perioada recentă. Între aceste străzi intră artere importante pentru circulația din oraș, cum ar fi Transilvaniei sau Lomonosov.
 În majoritatea cazurilor, potrivit studiilor de fezabilitate starea rețelei de distribuție a apei este precară, cu ”exfiltrații”  de apă în sol, în special în zona căminelor de vane, iar materialul din care sunt realizate conductele este depășit din punct de vedere funcțional (fontă).
Realizarea proiectelor tehnice pentru lucrările de pe cele 15 străzi este prevăzută pentru anul acesta. Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru fiecare stradă este propusă în ședința Consiliului Local Sibiu din această săptămână. Execuția propriu-zisă a lucrărilor de pe cele mai multe din străzi va fi realizată, cel mai probabil, în cursul anului viitor.
 

 

Arteră

Lucrări

Indicatori (incl. TVA)

str. Eroilor

reabilitare canalizare și apă

531.000

str. Transilvaniei

rețea apă potabilă

255.318

str. Mirăslău

canalizare și apă

1.115.493

str. Tudor Arghezi

rețea apă potabilă

1.167.286

str. Lomonosov

rețea apă potabilă

151.646

str. Gârlei

rețea apă potabilă

623.635

Aleea Artileriștilor

rețea apă potabilă

128.002

Aleea Geniștilor

rețea apă potabilă

293.267

str. Ilie Măcelaru

rețea apă potabilă

51.576

str. Octavian Goga

rețea apă potabilă

637.292

str. Andrei Mureșanu

canalizare și apă

527.907

str. Călugărenu

canalizare și apă

528.043

str. Matei Millo

canalizare și apă

628.157

str. Iosif Velceanu

canalizare și apă

980.059

str. Al. I. Cuza

canalizare și apă

507.790

Sursa: proiectele de pe ordinea de zi a Consiliului local Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

plagiator

Acum 11 ani

luati exemplu asa se face transparenta la bani le da mura in gura de fiecare leu cheltuit s-a vada toti iubitori de [sasalai] cum le tot spune uni postaci rauvoitori asa da de lucru la oameni felicitari domnule PRIMAR si felicitari celor care a avut inspiratia sa-l voteze in 2000 altfel SIBIUL era o ruina uitativa cita patima si invidie vad cei din jur incurajati si de detractori si sabotori SIBIULUI si inca o remarca proectu ACUA - PARC PROECT IN PREMIERA TARA DAR SABOTAT DE ASA ZISI ECOLOGISTI APARE IN PROECT DE PUS IN PRACTICA LA TIMISOARA CE ESTE INTERZIS LA NOI ESTE VALABIL LA COPY - PASTE
Raspunde

brrrrrrrrrr

Acum 11 ani

tepe tepe tepe....asa ies bugetarii in romania milionari in euro la pensie...(ex.gradinar &co)
Raspunde

unknown

Acum 11 ani

da, de apreciat initiativa de a schimba infrastructura, dar pur si simplu TOT orasul e brazdat de santuri. Ne distrugem pur si simplu masinile. Oare ia cineva in calcul aspectul asta? Ne miram ca taximetristii cresc tarifele, dar nu ne uitam prin ce santiere circulam zilnic. Ce are de spus Primaria in acest sens?
Raspunde

cineva

Acum 11 ani

dar dupa ce inlocuiesc reteaua de apa potabila asfalteaza si strazile sau lasa santuri umplute cu pietris?
Raspunde

altcineva

Acum 11 ani

dar dupa ce le asfalteaza, oare se mai trezesc sa mai sape niste santuri, in strada proaspat asfaltata?
Raspunde

Deva

Acum 11 ani

la fel erau niste articole frumoase, cu sume si toata treaba, la inceput de an 2013, ca proiecte clare pentru acest an. Rezultatul? sapt trecuta au venit cu lama pe str.Deva, care se afla in P-ta Cluj, la 15 min mers pe jos de p-ta Mica (dar si pe alte strazi vecine, neasfaltate), au luat noroiul (mult, dupa topirea zapezilor) si au pus piatra, au compactat-o si gata. Au zis ca nu mai sunt bani sa fie asfaltata anu asta. Decat deloc, macar e mai ok asa, dar mai e mult pana la asfalt (cu retele noi si toata treaba) Asa ca suntem satui de planuri si povesti, promisiuni, calcule...
Raspunde

Deva

Acum 11 ani

Ce as vrea sa zic este ca procedam in foarte multe ca in fotbal, cum avem cate un rezultat bunice ni se urca la cap, deja toata presa e plina de idei ca ajungem noi in finala EL si altele. Si defapt noi suntem niste amatori, fotbalisti de cluburi si pitipoance. Asa si aici, cu \"ordinea de zi a CL sau Primarii sau altii\". Hai sa nu mai aratam atat prin presa despre promisiuni si povesti, si sa insistam mai mult pe ce s-a facut, cu felicitari pt cei (insitutii, persoane, etc) care intradevar au merite si lasa ceva dupa ei. Johannis si echipa lui, din fericire pt noi, e unu care lasa ceva dupa el. Adica asa mai pe stilu nemtesc si pe vorba \"tace si face\". Ca de stilu guvernantilor de la Bucuresti (de la revolutie si pana azi) cu povesti si promisiuni, suntem toti super-satui. Asteptam asfaltarea strazii Deva si a celor din jur, asa cum s-a promis oficial.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus