Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Turcan: E in stare Guvernul sa implementeze programul "Fructe in scoli?"

 

După programul „Laptele şi Cornul”, parlamentarii au votat în cadrul Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport pentru implementarea programului „Fructe în şcoli”. Deputatul PDL, Raluca Turcan, membră a comisiei este însă ciscumspectă cu privire la capacitatea guvernanților de a-l pune și în practică. De exemplu, la Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu a organizat licitaţii pentru mere în şcoli în ultimii doi ani, însă la licitaţie nu s-au prezentat agenţii economici din domeniu; singura firmă care a depus dosarul nu s-a mai prezentat pentru semnarea contractului. Bani pentru acest proiect – sunt (peste 70% sunt fonduri europene); ca urmare a solicitării de fonduri suplimentare pentru implementarea programului în anul şcolar 2012-2013 – maxim 5 milioane de euro în plus faţă de 4.994.100 euro plafonul naţional anual – România a fost atenţionată de comisia Europeană asupra gradului redus de absorbţie înregistrat în anii precedenţi. Sper ca autorităţile locale competente, cât şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, să se mobilizeze în aşa fel, încât, aceşti bani, să fie absorbiţi, iar programul să fie unul de succes – nu doar o simplă lege”, susține Turcan într-un comunicat de presă.
Numarul de elevi din clasele 0-VIII în anul şcolar 2012-2013 este de 37.213, iar valoarea estimată a contractului pentru furnizarea de mere pentru 73 de zile (4 martie - 21 iunie) era de aproximativ 179.700 euro fără TVA.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Gelu

Acum 11 ani

Aveti dreptate, bine ar fi ca acesta masura legislativa sa nu ramana doar pe hartie si copiii sa poate benificia de ea. Va apreciez pentru munca dvs.
Raspunde

profu

Acum 11 ani

nu a dat darul la seful comisiei
Raspunde

Gelu =Magda=angajata cabinetului parlamentar a d-n

Acum 11 ani

mai taci fa
Raspunde

profu

Acum 11 ani

inpinge o tava cu servetel la un turc .copii trebuiesc ajutati in orce conditi
Raspunde

Andrei

Acum 11 ani

Programul este unul bun,dar nu stiu de ce autoritatile il tot tin in loc.Trebuie sa ne gandim la sanatatea copiilor nostri si la faptul ca ei vor fi viitorii oameni sanatosi ai tarii.Daca facem eforturi in sensul asta acest lucru nu va ramane doar un proiect.Ma bucur ca vorbeste in sfarsit cineva si despre asta!
Raspunde

elena udrea

Acum 11 ani

HUUOOO PANARAMA DE MOLDOVA ,DUTE FA SI ADA MERE DEIN BOTOSANI .LASANE
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus