Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Sibiul este judet cu risc maxim in privinta Bolii Lyme. Avem de 12 ori mai multe cazuri decat media pe tara

Conform unor documente prezentate astăzi de Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu în cadrul Colegiului Prefectural, județul Sibiu se încadrează la zona de risc maxim în privința expunerii la mușcăturile de căpușe. Din punct de vedere statistic, am avut de 12 ori mai multe cazuri de mușcături, în 2012, decât media cazurilor pe țară.

Oficial, Direcția de Sănătate Publică Sibiu a început monitorizarea bolii Lyme din 2010, iar de atunci incindența cazurilor a crescut dramatic. Dacă în 2010 am avut 69 de cazuri, anul trecut am ajuns la nu mai puțin de 213 cazuri. ”Județul Sibiu este cotat pe locul I pe țară în privința incidenței cazurilor de boală Lyme. Raportat la nivel național, incindența bolii este de 12 ori mai mare”, a declarat astăzi dr. Georgeta Marga, medic în cadrul DSP Sibiu.

În ceea ce privește distribuția cazurilor în județ, cele mai des întâlnite situații apar în municipiul Sibiu – 157, urmat de Mediaș – 8 cazuri sau Șura Mare – 4 cazuri. Medicii atrag însă atenția că majoritatea mușcăturilor au avut loc totuși în alte zone din județ, nu neapărat în localitatea respectivă. Referitor strict la municipiul Sibiu, aici au fost identificate 15 locații predicelte în care s-au raportat mușcături de căpușe, majoritatea în parcuri și zone verzi.

Cu toate acestea, speciliștii DSP Sibiu dau asigurări că nu trebuie nici să ne panicăm și nici să ne isterizăm, boala fiind una relativ rară și tratabilă. ”Până în acest moment, în cei 12 ani de când sunt eu la DSP Sibiu, nu am avut cazuri de decese din cauza Bolii Lyme”, a mai declarat dr. Georgeta Marga.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

unu\'

Acum 11 ani

Se pare ca avem mai multe capuse decit ne vine a crede!
Raspunde

ReMi

Acum 11 ani

Bucurestiul este ce mai mare CAPUSA a tarii !!!
Raspunde

@ReMi

Acum 11 ani

Capusa mai mare decat buburestiul este coana ma-ta, care suge mierea la toti chinezii !
Raspunde

antiregat

Acum 11 ani

@remi; remusika se vede k esti un regatean frustrat , limbajul te vinde ( coana).
Raspunde

@antiregat

Acum 11 ani

daca esti anti-regat, esti anti-Sibiu: regele Cioaba \"regalizeşte\" peste sibieni !!!
Raspunde

@antiregat

Acum 11 ani

americane Mitica, stii bine ca ma refeream la regatul vostru sudist!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus