Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Un caine instruit la Sibiu, spaima hotilor din Maramures

Meban, un câine de urmă dresat la Centrul Chinologic Sibiu, a ajutat la prinderea unui bărbat suspectat de tâlhărie, în județul Maramureș.

Câinele, un ciobănesc belgian, pe nume Meban, a absolvit cursul Centrului Chinologic Sibiu în anul 2012 cu rezultate foarte bune, iar din anu 2011 se află la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş. Meban face echipă cu conductorul şi prietenului lui, agent-şef principal de poliţie Giurgea Ioan din cadrul Serviciului Criminalistic.

 

Miroase hoții!

Abilităţile acestui câine de urmă „au ajutat la probarea activităţii infracţionale a mai multor suspecţi de comiterea unor furturi din locuinţe şi societăţi comerciale din judeţul Maramureș. Cel mai recent, câinele-polițist a fost folosit într-un caz de tentativă de tâlhărie, în care au fost implicați doi bărbați.

 

Hoțul, prins pe baza „mirosului”

O femeie din comuna Fărcaşa a sesizat Poliţia, în data de 25 martie, despre faptul că a fost victima unei tentative de tâlhărie. Victima se afla în parcarea unui magazin din Baia Mare şi aşeza cumpărăturile în portbagajul mașinii, când a observat o persoană în interiorul autoturismului, care încerca să deschidă torpedoul.

Femeia a intervenit şi l-a prins pe individ de haină, cu intenţia de a-l reţine, dar bărbatul a opus rezistenţă. „A folosit acte de violenţă pentru a-şi asigura scăparea şi în cele din urmă a abandonat haina în mâinile femeii, fugind împreună cu alte două persoane”, anunță IGPR.

La scurt timp, poliţiştii de la Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare i-au  identificat pe suspecţi, respectiv doi băimăreni în vârstă de 23 şi 28 de ani.

Pentru a proba activitatea infracţională a băimăreanului de 23 de ani, poliţiştii s-au folosit de „talentul” lui Meban. Câinele, fără nicio ezitare, a asociat mirosul bărbatului cu cel de pe haina abandonată în mâinile victimei.

Tânărul de 23 de ani a fost reţinut și urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, iar celălalt, de 28 de ani, este cercetat în libertate, sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de tâlhărie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus