Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Cazan: Da, candidez. Neagu: Am un plan

Mai 2010. În Sala Thalia se luptau pentru președinția PNL Sibiu Mircea Cazan și Nicolae Neagu. Primul îi avea în jurul lui pe Laszlo Sajtos, Alexandru Zavatin, Puiu Fesan, Ilie Stoica. Neagu reușise să-i convingă să-l susțină pe Eugen Mitea, Gheorghe Dicu, Minerva Boitan. A câștigat atunci Mircea Cazan, însă nu a fost deloc o luptă ușoară. Cazan a învins cu scorul 194 la 150 de voturi, dar suspansul s-a păstrat până la ultimul discurs.

Martie 2013. În sala Thalia, liniștea nu e deranjată decât de repetițiile membrilor Filarmonicii Sibiu. Artileria grea de partid stă deocamdată cuminte și se pregătește. Iar senzația din 2013 este că lucrurile se vor desfășura la fel ca acum trei ani. Se discută despre echipă, valoare, minciuni și trădare.

Mircea Cazan susține că va candida din nou pentru un nou mandat. Îi are lângă el în continuare pe Sajtos, Fesan, Zavatin și alții. Nicolae Neagu spune că nu s-a gândit încă dacă va candida sau nu, dar are un plan bine pus la punct. Plan pe care fie el, fie alt câștigător vor trebui să-l pună în funcțiune. De lângă el și de lângă partid au dispărut și Dicu și Mitea. Nici Boitan nu se simte foarte bine. Au apărut în schimb prin partid Ioan Tămâian, Sorin Ilieșiu, Nicolaie Georgescu. Oameni ce nu par a fi foarte apropiați de senatorul Neagu.

Lupta stă să înceapă. ”Da, voi candida, și spun asta în premieră. Candidez pentru că planurile făcute în echipă cu domnul Neagu vor merge în continuare. Eu cred că Nicolae Neagu este un om de omenie și de cuvânt și nu cred că va candida pentru funcția de președinte al organizației. Cred că împreună vom face o echipă bună, și vom duce la capăt planurile pe care le-am început”, spune Mircea Cazan. Și la fel ca acum trei ani, Cazan insistă pe înțelegeri mai mult sau mai puțin iscălite. ”Am avut cu el o anumită înțelegere ca eu să-l sprijin pentru Consiliul Județean și pentru alegerile parlamentare, iar el să mă sprijine ca împreună să conducem organizația”, insistă Mircea Cazan.  

Nicolae Neagu spune că nu este decis să candideze. ”Este prea devreme, mai este timp pentru așa ceva, până în 15 iunie. Sunt mulți care s-ar putea înscrie în competiție: sunt doi senatori, trei deputați doi viceprimari de orașe. Nu am discutat cu nimeni din PNL legat de această posibilitatea, nu am avut nicio discuție nici cu Mircea Cazan”, susține senatorul. Doar că știe foarte bine ce are de făcut organizația în continuare. ”La nivel județean trebuie să ne armonizăm mesajul cu cel al prim vicepreședintelui PNL, probabil că vor fi discuții pe subiectul proioectului. Este un calendar al alegerilorși cu siguranță datele vor fi discutate în cadrul Biroului Județean Avem o campanie electorală în pregătire, și nu trebuie să uităm că-l reprezentăm pe cel de-al doilea om al partidului, trebuie să fim extraordinar de concludenți și pentru candidatul PNL care este Antonescu. Ca voință politică, indiferent pe cine va alege sorții, eu întotdeauna am un plan. Planul meu poate fi însă și armonizat cu al altor liberali care vor câștiga alegerile. Planul meu nu va fi extraordinar de schimbat. Oricare va fi președintele PNL el nu va spune nu e bun planul sau e prea mult. Eu spun că trebuie să ținem cont și de ce se întâmplă în PDL. În Sibiu este departe de a se fi așezat lucrurile. Este posibil să fi rămas oameni cu frustrări. Îi cunosc extrem de bine și pe cei care au rămas cu frustrări după despărțirea cu PNL și nu vorbesc numai de primari, sunt și alți oameni de imagine caree ăși doresc altceva”, a declarat Nicolae Neagu.

Pentru ambii posibili pretendenți la șefia PNL, Klaus Johannis este un punct de plecare. ”Întotdeauna este loc de mai bine, câteodată mai scapă și inprudențe care nu conduc întotdeauna în aceași linie și acestea trebuiesc tușate. Trebuie să ne armonizăm cu imaginea reprezentată de Klaus Johannis”, susține senatorul Neagu.  ”Vreau să candidez pentru a-l susține pe Klaus Johannis, ca împreună cu organizația județeană să lucrăm bine în proiectele pe care le vom avea, de exemplu Sibiu – capitală regională”, spune și Mircea Cazan.

Obiective Nicolae Neagu (2010)

30% la alegerile locale

Preşedintele Consiliului Judeţean

10 consilieri judeţeni

O primărie din cele 2 municipii Sibiu/Mediaş

Un viceprimar de municipiu Sibiu/Mediaş

Doi deputaţi şi un senator

30% la alegerile europarlamentare

 

Obiective Mircea Cazan (2010)

1.    Obţinerea a peste 30% la alegerile locale şi parlamentare din 2012.

2.    Consacrarea PNL ca titular al dreptei politice româneşti.

3.    Accederea PNL la guvernare în postura de partid principal, care determină componenţa, programele şi politicile Guvernului. Pentru realizarea acestor obiective majore presupune confruntarea cu celelalte partide mari din acest moment, PDL si PSD şi răsturnarea raportului actual de forţe. Principalul adversar al PNL până la următoarele alegeri locale şi parlamentare este partidul-stat PDL.

 

Mircea Cazan 2010

”Am știut de mai mult timp că tocmai cei pe care i-am ajutat, încearcă să-mi ia locul cu orice preț. Din păcate, am ajuns să fiu dezamăgit chiar de colegul nostru, domnul Nicolae Neagu, pe care l-am susținut pentru funcția de vicepreședinte al PNL, căruia i-am propus să vină alături de noi, să facem echipă la partid. Strategia domnului Neagu nu este altceva decât o încercare disperată de a-mi lua locul. Ce este și mai regretabil este că domnul Neagu a crezut că îi poate amăgi pe liberali. Nu e deloc așa. Dovadă că am știut de la bun început ce pune la cale. Sper să înțeleagă toți colegii, inclusiv domnul Neagu că eu și cei care credem cu adevărat în liberalism, ne-am propus nu de acum, ci din 2009 să construim frumos, cinstit, România bunului simț de care a vorbit președintele Crin Antonescu”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

mema

Acum 10 ani

PNl este un partid viu si concurenta duce la progres
Raspunde

@mema

Acum 10 ani

iete flóci.
Raspunde

sasu

Acum 10 ani

cam penibili pnl-istii astia de sibiu. le-a cam luat fata klausi. :))))))))))
Raspunde

unu\'

Acum 10 ani

Va rog,nu ne mai mai tineti in tensiune:Tamiian ce zice?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus