Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Va pierdeti in munti? Refugiul de la Canaia a fost renovat

Aproape 195 de mii de euro este valoarea investițiilor realizate de Primăria Rășinari în cadrul proiectului ”Mărginimea Sibiului – destinație europeană de excelență”, cofinanțat prin fonduri europene alocate prin FEADR. Proiectul a urmărit reabilitarea completă a refugiului Cânaia precum și realizarea de materiale informative (broșuri, flyere, panouri) despre Mărginimea Sibiului.
”Cabana a fost reabilitată prin schimbarea finisajelor interioare și exterioare, înlocuirea acoperișului și a ferestrelor. A fost înlocuit și mobilierul interior, au fost montate panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice, dar și panouri pentru apă caldă”, arată Bucur Bogdan (foto), primarul comunei Rășinari. Cabana reabilitată are acum 24 de locuri de cazare, care vor putea fi folosite de turiști contra unor taxe modice. În cabană a fost instalată și o stație de emisie-recepție pentru cazuri de urgență.
În ceea ce privește materialele informative, acestea fac referire la toate localitățile din Mărginimea Sibiului, materialele fiind destinate promovării zonelor. Au fost tipărite aproape 50.000 de flyere și pliante, 5.000 de broșuri și 2.500 de cataloage. În Mărginime vor fi amplasate și 26 de panouri informative pentru tot atâtea localități.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

anonim

Acum 10 ani

foarte frumoas refugiu.
Raspunde

Cindrelistul

Acum 10 ani

cat costa cele max 8 (opt) ore de somn in refugiu(sau cabana)?...ca nici voi nu stiti ce e....
Raspunde

Cindrelistul

Acum 10 ani

Canaia a fost renovata....!!!! Excelent......Cand interziceti accesul moto si a.t.v . in zona....???? Cindrelul e totusi rezervatie....
Raspunde

Alin

Acum 10 ani

Dacă-i aşa cum scrie, bravo!
Raspunde

Radu

Acum 10 ani

Degeaba e renovata daca sta tot incuiata
Raspunde

unu\'

Acum 10 ani

Nu-s montanard asa ca va rog scuzati-mi intrebarea idioata:Daca ma pierd in munti la ce-mi ajuta renovarea refugiului?Sau,cam pe unde ar trebui sa \'\'ma pierd\'\' ca sa-mi ajute?
Raspunde

natura

Acum 10 ani

...mai bine incuiata , decat plina de motoristi !
Raspunde

moto exclus

Acum 10 ani

corect Cindrelistule, buna intrebare, aflam si un raspuns? ia sa se duca austriecii la ei acasa sa incerce manevrele din Cindrel sa vedem, iau amenda?!
Raspunde

C.Șerbanei

Acum 10 ani

Barnele din peretii cabanei - \"zidite\"din 1955- le-a acoperit cu plăci, desi sunt putrede de mult. Da\' a reusit sa faca 24 locuri de cazare din 35. Bravos - pe cand asfaltarea drumului de la Muncel la deal?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus