Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
4°C

Promisiunile noilor directori din Comitetul Director al Spitalului Judetean: un UPU mai eficient si stocuri de materiale medicale

La sfârşitul lunii martie în Comitetul Director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au avut loc numiri noi, astfel directorul medical interimar este Ioan Baier, funcţia de director financiar-contabil interimar a fost ocupată de ec. Doina Burnete Mitea, iar director administrativ a devenit Gabriela Turoczi.

Noii directori promit schimbări „şi o muncă în echipă pentru realizarea unui act medical de calitate”. Ioan Baier a declarat că primul lucru de care s-a ocupat a fost căutarea unor soluţii pentru o mai buna funcţionarea a Unităţii Primiri Urgeneţe (UPU), unde triajul „durează uneori foarte mult, iar pacienţii aşteaptă şi câte trei ore ca să fie consultaţi”.

„Ieri m-am întâlnit cu rezidenţii sau talpa ţării cum le mai spunem noi, 300 de viitori specialişti, foarte bine pregătiţi, pentru a le propune să lucreze la UPU. Nu le vom putea da o remuneraţie mult mai mare, dar o să le plătim orele de gardă, şi aşa le mai creşte şi lor venitul, iar noi vom avea ceea ce ne propunem în acest moment, adică câte doi medici pe tură, un medic de urgenţă şi un medic chirurg. În acest fel triajul ar merge mult mai repede, iar noaptea şi în zilele de sărbătoare pacienţii nu ar mai trebui să aştepte trei, patru sau cinci ore ca să fie consultaţi”, a declarat Ioan Baier.

Dublarea gărzii urmează să se realizeze în următoarele două spatămâni. Un medic rezident din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este plătit cu 1.200 lei, excepţie făcând rezidenţii de la specializări precum „Infecţioase” sau „Boli pulmonare”, care „sunt plătiţi un pic mai bine”, potrivit managerului Liviu Cotârlă.

Doina Burnete Mitea a spus că în perioada interimatului va avea două priorităţi, iar după concursul pentru ocuparea postului vor urma alte proiecte.

”Noi avem două priorităţi: semnarea contractului cu Casa de Asigurări în baza contractului cadru, pentru care avem două săptămâni ca să pregătim documentaţia, iar al doilea lucru, la fel de important, îl reprezintă organizarea necesarului de materiale medicale, asigurarea de tot ceea ce este necesar pentru realizarea unui act mediacl de înaltă calitate”, a spus noul director financiar-contabil.

Concursul pentru ocuparea posturilor de director medical şi director financiar-contabil va fi organizat în 23 aprilie, iar cel pentru postul de director administrativ în 29 aprilie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

Ptr Baier

Acum 11 ani

Domn\' dr Baier, parca va pensionara-ti.... Sau acum ca au venit la putere ai tai e voie pana dupa 6 saptamani?!!?
Raspunde

Ilie Voinica

Acum 11 ani

Acesti reprezentanti ai SCJU Sibiu sunt ca 2 -n carti ! Vai de capul lor!!! Si, inevitabil, vai SI de capul nostru!
Raspunde

@

Acum 11 ani

Echipa de hoti a lui Cindrea. Au mai sārācit spitalul acum 7-8 ani. Au fost dati jos de rai iar acum sunt cei \"mai buni\". Hai sā fim seriosi.
Raspunde

dan

Acum 11 ani

domnule, inainte de a putea face ceva trebuiesa te bucuri de RESPECT! Din pacate baier nu beneficiaza de respect. Iar datul cu pumnul in masa si datul din gura nu pot tine loc de respect! Domnul cindrea se va compromite cu asocierea astanefericita. Este nevoie de un om tanar si energic, care sa vrea sa mai faca ceva. Nu un om de 68 de ani,compromis.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus