Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

Franta: intelegere de colaborare semnata intre Sibiu si Ille et Vilaine | Foto

Președintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, a semnat marți o convenție cadru cu omonimul său Jean-Louis Tourenne, preşedintele Consiliului General Ille-et-Vilaine. Înțelegerea de colaborare, cum este denumit documentul, acoperă perioada 2013 – 2015 și vizează colaborarea între cele două regiuni pentru ”dezvoltarea economică şi încurajarea schimburilor economice, agricultura şi dezvoltarea rurală, turismul şi în special agroturismul, cultura şi schimburile de bune practici între cele două administraţii”.
Semnarea convenției are loc în cadrul unei delegații a CJ Sibiu, aflată în Franța între 7 și 11 aprilie, în departamentul ce numără de curând mai bine de un milion de locuitori. ”Preşedintele Tourenne şi-a exprimat plăcerea de a primi delegaţia sibiană, subliniind că încă de la început relaţiile dintre Departamenul Ille-et-Vilaine şi judeţul Sibiu s-au bazat pe asemănări culturale, aspect care trebuie extins şi în domeniul economic. La rândul său, preşedintele Ioan Cindrea, a întărit acest deziderat, subliniind că delegaţia sibiană include un număr de agenţi economici importanţi pentru a putea identifica oportunităţi de colaborare economică cu partenerii francezi”, se arată într-un comunicat emis de CJ Sibiu.
Din delegația sibiană fac parte, alături de președintele CJ Sibiu, vicepreședintel Ioan Banciu, consilieri județeni din fiecare formațiune politică, oameni de afaceri, precum și reprezentanți ai aparatului propriu al CJ Sibiu.
 

  • Delegaţia sibiană a avut posibilitatea să viziteze un parc industrial, denumit parc de activităţi, care este administrat de către o asociere formată din patru comune/consilii locale din Grand Fougeray. Vizita din primele două zile a mai inclus întâlniri cu preşedintele Camerei de Agricultură, cu Comitetul departamental de turism şi profesionişti din turism. Preşedintele Ioan Cindrea şi-a manifestat deschiderea de a prelua modelele de dezvoltare economică din Ille-et-Vilaine pentru implementarea proiectelor strategice ale judeţului Sibiu”, comunicat Consiliul Județean Sibiu


Foto: Beatrice Ungar

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Dan

Acum 10 ani

Foarte bine sa o mai dam si pe partea franceza, ca doar suntem francofoni, nu tot cu nemtii!
Raspunde

Obzerver

Acum 10 ani

Bade, schimba omonimul cu omologul ca te faci de cacao. Ia d-acilea : ***dexonline.ro/definitie/omonim
Raspunde

the traveler

Acum 10 ani

Iar s-au plimbat astia pe banii nostri? Sper ca au avut macar decenta sa-si suporte costurile de calatorie.
Raspunde

Ce vad eu

Acum 10 ani

Mi se pare sau Cindrea tine mana dreapta in buznar cand vorbeste cu frantuzul?
Raspunde

fost salariat la Balanţa

Acum 10 ani

Privitor la fotografia de grup a consilierilor judeţeni în Franţa(n.a. poza nr. 2 din galeria foto) aduc la cunoştinţa opiniei publice din mun. Sibiu, respectiv judeţul Sibiu că în stânga secretarului CJ Iordan Nicola(mă refer la tipul cu cravată roz şi cu şapcă neagră) se află nici mai mult nici mai puţin decât numitul Constantin Sofrone, consilier PC, autointitulat \"şef de secţie\" într-o societate aflată în insolvenţă(Balanţa S.A.), fost responsabil cu propaganda vizuală între 1982 şi 1990 la Balanţa, veritabil traseist politic(din 1989 până în prezent a fost, pe rând, membru PCR, FDSN, PSD şi, în cele din urmă, după mazilirea din PSD în septembrie 2001 a mentorului său, Eftimie Costeiu trecut la Partidul Conservator). Gurile rele vorbesc despre Costică Sofrone că ar fi fost crescut la orfelinat. Oricum, de origine el este moldovean din Suceava, sau Botoşani. SIBIENI, AVEŢI CEEA CE AŢI ALES!
Raspunde

fost salariat la Balanţa

Acum 10 ani

Privitor la fotografia de grup a consilierilor judeţeni în Franţa(n.a. poza nr. 2 din galeria foto) aduc la cunoştinţa opiniei publice din mun. Sibiu, respectiv judeţul Sibiu că în stânga secretarului CJ Iordan Nicola(mă refer la tipul cu cravată roz şi cu şapcă neagră) se află nici mai mult nici mai puţin decât numitul Constantin Sofrone, consilier PC, autointitulat \"şef de secţie\" într-o societate aflată în insolvenţă(Balanţa S.A.), fost responsabil cu propaganda vizuală între 1982 şi 1990 la Balanţa, veritabil traseist politic(din 1989 până în prezent a fost, pe rând, membru PCR, FDSN, PSD şi, în cele din urmă, după mazilirea din PSD în septembrie 2001 a mentorului său, Eftimie Costeiu, a trecut la Partidul Conservator). Gurile rele vorbesc despre Costică Sofrone că ar fi fost crescut la orfelinat. Oricum, de origine el este moldovean din Suceava, sau Botoşani. SIBIENI, AVEŢI CEEA CE AŢI ALES!
Raspunde

BOTZA

Acum 10 ani

soldoveanul .. ca soldoveanul ... dar ia uite-l pe al 2-lea din stanga dinozaurului Iordan.. este... Puiu Bota.. marele om de afaceri cu care s-a deplasat cindrea in franta pe banii nostrii ! Asta vrea sa dea tunuri si pe acolo si sa falimenteze tot ce se poate ;) pe modelul libertatea , victoria , suruburi , ferme in jud, sere dumbraveni ... etc etc ... Halal baiat si cindrea asta . Macar pe vremea lui bottesch nu vedeam toate otrepele ridicate la rang de businessman-i ! vai , vai unde am ajuns cu Sibiul nostru !
Raspunde

[email protected], [email protected]

Acum 10 ani

În dreapta dinozaurului Iordan Nicola îl vedem şi pe Valentin Aldea, primarul PC din comuna Roşia, cel care abia a luat bacalaureatul. Sunt curios să aflu de unde şi-au plătit tovarăşii ăştia costurile deplasării în Franţa.
Raspunde

bravo

Acum 10 ani

capitala internationala a romilor avem si acum legalizam casatori mixte , ghei, ca sa fim in ton cu modernizmul occidental , catolici ,protestanti , baptisti si alte insecte
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus