Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Cum organizezi din Sibiu 100 de TIR-uri care trec vama dintre Canada in SUA

Dintr-un birou aflat în cartierul Ștrand, o mână de oameni monitorizează și sprijină logistic zeci de camioane să traverseze lunar granița între Canada și Statele Unite ale Americii. Firma se numește Andy Transport, este dezvoltată în Canada de un sibian plecat de mai mulți ani din România, iar dispeceratul de noapte este asigurat de la Sibiu. Noapte la ei.

”Suntem șase oameni la Sibiu și ne bazăm mult pe tehnologie, se lucrează mult din telefon. Pe scurt, procedura este următoarea: între Canada și Statele Unite ale Americii se face vamă. Tot ce ține de vamă, documente, aprobări, se face din România. Tot noi ne ocupăm și de trasee, indicații către șoferi și sprijin logistic. În principiu, când la ei este noapte la noi se lucrează, fiind foarte important să nu se piardă timp la vamă. Când angajații din Canada ajung la birouri ei găsesc toată partea aceasta rezolvată”, povestește Răzvan Fusle, managerul pentru divizia din România a firmei Andy Transport. 
Camioanele companiei sunt urmărite din biroul din Sibiu în baza unei tehnologii GPS, iar când se observă că se apropie de vamă sunt contactați șoferii. Aceștia au la rândul lor mașinile dotate cu scanere și tehnologie de ultimă oră, cu ajutorul căreia transmit la Sibiu documentele de însoțire a mărfii. O persoană din Sibiu ia contact cu lucrătorii vamali, anunță sosirea TIR-ului, ce transportă acesta și așa mai departe, iar când șoferul ajunge la graniță practic nu mai pierde timp. ”În general se lucrează într-o ambianță plăcută și relaxată. Se mai întâmplă uneori să apară unele probleme cu documente sau cu brokerul de vamă, dar nimic grav, sau care să nu poată fi depășit”, mai explică Răzvan Fusle. Tot cu sprijinul tehnologiei angajații din Sibiu pot vedea pe webcam sosirea la depozite a camioanelor, pot deschide porți de acces sau anumite uși pentru angajați. Acțiuni foarte utile având în vedere că totul se petrece în miez de noapte în Canada.
Andy Transport Inc a fost înfiinţată în anul 2001 în Montreal, Canada. Ea a ajuns astăzi la o flotă de peste 100 de camioane și peste 130 de remorci, având terminale în Montreal (Quebec), Salaberry-de-Valleyfield (Quebec) şi Mississauga (Ontario). Anul trecut compania a primit unul dintre cele mai importante premii decernate în cadrul celei de-a 33-a gale anuale a Camerei de Comerț și Industrie din regiunea Montreal, respectiv premiul "Investissement Emploi". Firma este dezvoltată de Ilie Crișan, sibian plecat din țară în urmă cu mai bine de 15 ani, iar aproape 80 la sută din angajați sunt români. Expansiunea companiei nu se oprește aici, pentru viitorul apropiat fiind prognozate noi deschideri de terminale, printre destinațiile țintite numărându-se Chicago și Los Angeles.
 
”Cu o combinaţie de experienţă europeană şi nord americană şi expertiză în domeniu, ne mandrim cu furnizarea clienţilor noştri la cel mai înalt standard de servicii personalizate. Serviciile noastre principale includ FTL şi LTL la orice locaţie în Canada şi Statele Unite ale Americii”, Andy Transport Inc

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

salistean

Acum 10 ani

Bravo, bravo, viitorul apartine tinerilor inteligenti si optimisti iar globalizarea le vine in intampinare ca sa poata actiona de oriunde. Diferenta de fus orar ii favorizeaza si asa e o situatie cu castig pentru ambele parti.
Raspunde

adi

Acum 10 ani

astept sa-mi iasa actele sa plec si eu
Raspunde

bubo1985

Acum 10 ani

Imi poate da si mie ceva numere de contact al acestei firme , as vrea sa incerc si eu sa merg , va rog frumos , adresa mea de mail e : \"[email protected]\" Va multumesc anticipat
Raspunde

andrei

Acum 10 ani

i mi poate spune si mie cineva cum este la aceasta firma va multumesc
Raspunde

Taratorule

Acum 10 ani

@3 Daca nu poti sa gasesti singur datele, ce vrei sa lucrezi la ei? Sau crezi ca si acolo o sa ceri ajutor pe net ca sa gasesti datele de contact ale vreunei companii?
Raspunde

Gigi D\'Allessio

Acum 9 ani

Un nenorocit ! sa nu credeti oameni buni tot ce a fost platit un pupincurist sa scrie scarta-scarta pe hartie ! Noi care am lucrat la el (din Medias majoritatea) am plecat in grup de la el era disperat -un neom, lucru slab si perfid, te filmeaza si in camion fara sa stii ! Nu credeti tot ca vi se serveste!
Raspunde

nicu

Acum 9 ani

pot avea o discutie de 5 minute cu patronul sa-l \"cumpar\" personal cate parale face ? sunt sofer profesionist platit prost in romania
Raspunde

b

Acum 7 ani

Unicul motiv pentru care are birou deschis la Sibiu este pentru a salva bani. Angajații nu primesc nici o mărire de salariu, în schimb dansul, Ilie Jidanul își tine toți banii pentru el. Condiții de munca ca în România, salarii de călcat, și viata foarte scumpa în canada Nu mai tot visați ca în America se fac bani
Raspunde

un tanar

Acum 7 ani

De toata jena. Ar trebui sa mearga DNA-ul pe la ei. De ce ne fura toti?
Raspunde

un tanar

Acum 7 ani

Dragi sibieni "transportatori", poporul credea ca sunteti de buna credinta, calculati, omenosi cu principii sanatoase de viata si se merita increderea voastra, dar se demonstreaza ca sunteti niste parveniti, exploatatori (si in romania si in canada). Sa va vada bunul Dumnezeu si sa va aseaza acolo une trebuie. Vine o vrebe pentru toti, pentru familia d-lui. Ilie Crisan, acolitii lui Mircea si altii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus