Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

S-au epuizat stocurile la vaccinurile Hexavalent si Pentaxim pentru copii

În judeţul Sibiu medicii se confruntă cu o nouă criză cauzată de vaccinuri, după ce şeful Compartimentului de Epidemiologie din cadrul DSP Sibiu, dr. Georgeta Marga a anunţat că au fost epuizate stocurile de vaccinuri Hexavalent şi Pentaxim, vaccinuri care se administrează copiilor până la vârsta de un an.

”Săptămâna trecută s-au epuizat stocurile Direcţiei de Sănătate Publică pentru vaccinul Pentaxim şi Hexavalent. Acum aşteptăm să se aprobe stocurile existenta la Unifarm, care trebuie distribuite pe judeţe. Sperăm să nu dureze mult, iar informaţia ininţială este că în cursul acestei săptămâni o să primim la DSP vaccinurile”, a declarat Georgeta Marga.

Potrivit reprezentanţilor DSP Sibiu aceasta este a doua criză din acest an.

În judeţul Sibiu aproximativ 360 de copii au nevoie lunar de vaccinuri, iar necesarul de doze pentru judeţul Sibiu este de aproximativ 1.150 de doze pe trimestru, din fiecare tip de vaccin.

Vaccinul lipseşte în toată ţara din stocuri încă de la începutul anului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 315

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus