Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Klaus Johannis vede Selimbarul, Sura Mica si Sura Mare alipite Sibiului

Primarul Klaus Johannis crede că a sosit vremea punerii în discuție a Sibiului metropolitan. Johannis a declarat într-un interviu acordat realizatorilor emisiunii „Raluca și Răzvan” de la Eveniment TV că după părerea sa comunele de lângă Sibiu ar trebui alipite municipiului reședință de județ. „Toate marile orașe au aceasta problemă: spațiul lor de dezvoltare este mic, iar comunitățile rurale din imediata lor apropiere se dezvolta haotic. Pentru Sibiu, chestiunea se poate rezolva prin înglobarea Șelimbarului , a Șurii Mici și a Șurii Mari , dacă nu cumva și a Cristianului”, spune Klaus Johannis. „Știu că nu este o idee agreată de colegii primari ai acestor localități , e evident și de ce, dar e necesară” – a declarat Klaus Johannis . El explică în interviul care se va difuza vineri seara începând cu ora 21.30 atât rațiunile cât și modalitățile prin care extinderea Sibiului se poate realiza. În același interviu, Klaus Johannis vorbește despre regionalizare , despre proiectele locale ale orașului, dar și despre politica locală. În acest ultim context, întrebat fiind dacă a șters cu buretele toate momentele delicate din trecut dintre el și liderul PSD Sibiu, Klaus Johannis a declarat: „Nu le-am șters cu buretele numai fiindcă suntem în USL. Nu le-am șters cu buretele și nici nu le-am uitat. Dar nici nu cred că este cazul ca în fiecare zi să enumerăm ce a funcționat greșit între noi. Trebuie să ne concetrăm pe problemele de acum”, a spus Johannis. „Este chestiunea prefectului una dintre problemele de acum?”, a venit firesc următoarea întrebare , iar Klaus Johannis a spus „chiar acum nu!”. Dar a spus că un gest de tip „gentleman” prin care PSD își retrage prefectul pentru a lasa locul PNL ar fi unul corect. Interviul integral acordat de Klaus Johannis se va difuza vineri, 3 mai, începand cu ora 21.30 , la Eveniment TV.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

31 comentarii

D

Acum 10 ani

Indeosebi Selimbar-ul se dezvolta haotic in prelungirea Mihai Viteazul. Sunt 4 blocuri in constructie si sigur nu exista nici un plan al intregii zone
Raspunde

Je!

Acum 10 ani

Da...si in Sibiu blocurile construite HAOTIC alipite de akte constructii nu le vede Herr? Unde era cand s-au eliberat autorizatiile? Macar in Selimbar s-au stopat constructiile aiurea...nu merge decat pe minim 500 mp, strazile laterale trebuie sa aiba latimea legala...plus ca se asfalteaza sau paveaza mult mai repede decat in Sibiu! Sa aiba grija primarele de strazile pline de gropi din municipiu si apoi sa mai ia si altele in administrare!
Raspunde

Je Who?

Acum 10 ani

Se asfalteaza si se paveaza foarte repede...fii serios...dovada o reprezinta multe strazii din comuna...un exemplu clar fiind strada Octavian Goga din Selimbar care de cand s-au dat 2 blocuri in folosinta(mult laudatul Ansamblul Ion Ratiu din Selimbar al fratiilor Helju...O multitudine de clienti multumiti care, prin recomandarile lor personale, ne-au deschis calea spre noi proiecte ambitioase...ia intrebati pe locatarii de aici cat de multumiti sunt) unde din 2009 drumul este intr-o stare foarte proasta...Primaria Selimbar se lauda printr-o hotarare de consiliu local ca vor asfalta sau pava aceasta strada...cand nu stim...ramane de vazut
Raspunde

$

Acum 10 ani

Sibiul este varza, strazi in constructii, sensuri unice si giratorii. Doar 2 % din sibieni iau permisul auto din prima, restul cam arunca banii degeaba pe geam. De ce nu candideaza primarul direct la presedentia UE?
Raspunde

??

Acum 10 ani

mai nesimtitule, termina tu de asfaltat strazile din intregul oras, termina toata infrastructura, rezolva problemele de sanatate, mediu, educatie etc la nivel municipal, si apoi, peste 30-40 de ani, vom vorbi si despre alipirea altora. Sau nu iti mai ajung banii pentru clica personala si iti trebuie impozitele de la Real, Mall, Kaufland etc?
Raspunde

bzn

Acum 10 ani

Tot mai bune sunt interviurile cu lacheii locali, decat penibilele aparitii la televiziunile nationale. Cu lingaul de Marcu nu risca nimic, fiindca ala primeste intrebarile in plic. Intrebari si raspunsuri inteligente de felul: - Cine o sa fie capitala regionala, Sibiul sau Brasovul? Raspuns: - Da.
Raspunde

@6

Acum 10 ani

N ai inteles bine.Raspuns:-Da, Brasovul..parca era un pic mai smeu acum doua saptamani.. Ce s-o fi intamplat..ai idee?
Raspunde

Hermann

Acum 10 ani

mai putzamishilor din selimbar: vreti ...nu vreti... tot v-o varam !!Nu vi se pare normal ca selimbar-ul sa devina un catrtier din Sibiu ? Va disparea primaria cu tot aparatul ei de moldo-olteni si cheltuielile hotzesti in folosul maricutzilor !
Raspunde

arhitect

Acum 10 ani

Trebuiau de mult alipite mai ales ca Selimbarul s-a dezvoltat haotic,fara viziune,trebuia dezvoltat integrat si riguros, in concordanta cu Sibiul.
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

singurul merit a;l comunei selimbar sunt terenurile...in rest noi sibienii suportam totul...
Raspunde

@7

Acum 10 ani

Iti spun eu.Niste lichele sus puse au dat cu zoaie ca sa-i bareze ascensiunea ca sa nu-i traga la raspundere daca ajunge sus.
Raspunde

cugetator

Acum 10 ani

parca are nasul lui pinochio si mina cam lunga , nu vedeti ca minte
Raspunde

grila tv.

Acum 10 ani

D-le Marcu,in 3 aprilie e vinerea mare si oamenii sint la biserica.Reprogramati interviul dupa Sf.Pasti.
Raspunde

$

Acum 10 ani

Articolul acesta a aparut ieri (28 aprilie) si azi nu mai e vizibil pe prima pagina. Ce figuranti mai sunteti...
Raspunde

ruble

Acum 10 ani

Asa e...de ce tot schimbati articolele? Vreti sa ne induceti in eroare? Vrem atata informatie, cata minte avem.
Raspunde

adi

Acum 10 ani

da da sa alipeasca la sibiu si dupa nu or sa vada aceste noi cartiere nici o investitie. la fel cum e in sibiu. cartierele vechi si marginase din sibiu nu beneficiaza de asfalt. In gustrita sunt 2 strazi asfaltate. una facuta de pe vremea lui ceausescu si una noua de 50m.
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

Klausi, lasa aberatiile. Orasul NU trebuie extins. lasa SATELE sa FIE SATE si sa produca ALIMENTE si pentru oRAS. Ai uitat cand alaturi de cei veniti din Sud la Piata existau cei din Neppendorf/flori, legume, smantana de ghibolitza, lapte.. cas de ghibolitza... oua proaspete, gaini...de toate.. deci era concurenta clara... si era CALITATE...
Raspunde

cetatean

Acum 8 ani

plutesti in idei , iar daca privin in sate ce mafie este si dezordine organizata ....cu suguranta sibiul trebuie sa preia toate primariile schmecherilor si imbuibatilorrrrrrr penali din primarii !
Raspunde

alzara

Acum 10 ani

Evident ca satele limitrofe se dezvolta pe seama Sibiului.E bine. Si locuitorii lor sunt tot mai multi sibieni \"emigrati \". E necesara o zona metroplitana (inclusiv Poplaca) pentru o siste matizare rationala a zonei. Va place haosul de dincolo de Valea Sapunului? Deja e tarziu.
Raspunde

un selimbarean

Acum 10 ani

Dupa cum au spus shi altii inainte:Sibiul sa-si rezolve probleme lui cu cartierele limitrofe shi apoi sa se gandeasca sa ia altele in administrare sau kluaus nu are destule case shi tre sa faca rost de bani
Raspunde

bravo

Acum 10 ani

Sibiul este la fel ca ungaria care zice ca hotarul lor este pina aici in Balcani si la Odesa , mai incolo de munti Tatra si Pocutia si sa le dam gratis si cu fonduri europene tot la investitori strategici germani , sa mincam sticle si sa mutam animalele la 500 metri de fiecare casa de vacanta ale baronilor locali . Va urma ca in vestul salbatic , sa ne arunce in iobagie si batustane moderne mincind eurii.
Raspunde

Selimbareanul

Acum 10 ani

Cum ? Sibiul sa inglobeze Selimbarul, nu se poate asa ceva ,eventual Selimbarul sa inglobeze Sibiul,in cativa ani zona Troita v-a avea mai multe blocuri decat Sibiul, iar Sibieni se vor muta la Selimbar,ca vorba ceea unde-s multi puterea creste si banutul mult sporeste
Raspunde

@21

Acum 10 ani

o sa deveniti cartierul șelimbăr
Raspunde

Robert

Acum 10 ani

sunt plecat de cativa ani din romania dar sunt sibian. am votat pentru Klaus Johannis ca primar si voi vota in continuare. daca vreodata nu va mai candida si nu va mai fi primarul sibiului nici macar nu voi mai veni acasa in sibiu
Raspunde

@ Robert

Acum 10 ani

Se vede ca ti-a spart rozeta, prima dragoste nu se uita niciodata!
Raspunde

@24

Acum 10 ani

Stirea asta e de 3 luni. Atat ti-a trebuit sa scoti pe gura prostia aia?
Raspunde

@ 25

Acum 10 ani

Pidosnicul a posta azi declaratia de dragoste! Tu esti ala de le tine lumanarea?
Raspunde

@26

Acum 10 ani

Ti-as tine tie lumanarea... la cimitir. Nu pare a fi nici o pierdere.
Raspunde

@ 27

Acum 10 ani

Pana la cimitir... baga-ti-o acolo unde va place voua, cavalerilor de Kurlanda, la ochiul maro!
Raspunde

@28

Acum 10 ani

Tu ai o obsesie cu poponareala. Nu ai vreun mars al diversitatii la care sa participi?
Raspunde

Tibi

Acum 10 ani

Da....oricum o sa devina cartier,practic Selimbar sa extins si este efectiv lipit de sibiu.......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus