X

Maestrul Dorel Visan, distins cu Crucea saguniana pentru mireni, la Sibiu | Foto

După un concert extraordinar la care au participat peste o mie de sibieni, eveniment în cadrul căruia unul dintre cei mai mari actori români – Dorel Vișan – a recitat din psalmii scriși de el, acesta a fost distins de reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române, primind ”Crucea șaguniană pentru mireni”. În numele ÎPS Laurențiu Streza – mitropolit al Ardealului, ÎP Irineu, arhiepiscopul Alba-Iuliei, a oferit interpreților Mariana Anghel și Ionuț Fulea, alături de protopsaltul Petre Moise, ordinul "Sfântului Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei", informează reprezentanții Mitropoliei Ardealului.
”Peste o mie de credincioşi s-au bucurat în Sâmbăta lui Lazăr, după Slujba Vecerniei, de concertul extraordinar «Hristos a înviat!», în Catedrala Mitropolitană din municipiul Sibiu. Acest concert de muzică religioasă, pricesne a fost posibil datorită celor patru artişti, dar şi colaborării dintre Mitropolia Ardealului şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale «Junii Sibiului», cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu”, mai arată sursa citată.
Actorul Dorel Vișan (76 de ani) a rămas în memoria românilor prin roluri precum cel al lui Tudor Bălosu (Moromeții, 1985) sau Vârtosu (Senatorul melcilor, 1995). În impresionata sa carieră actoricească, Dorel Vișan a semnat peste 120 de roluri.
În același timp, membru al Uniunii Scriitorilor, filialal Cluj, Dorel Vișan a publicat și patru volume de poezie și psalmi, reprezentanții Mitropoliei Ardealului numindu-l ”printre primii 12 scriitori de psalmi din lume”.

Foto: Isabela Paulescu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Maica Anastasia

    Rangul bisericesc, mai presus de lege: Mitropolitul Ardealului a trecut peste regulament şi şi-a pus fiii „pe drumul cel bun” (DOCUMENTE) Intrând în structurile Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu cu mulţi ani în urmă, Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a profitat de ocazie pentru a-i duce pe „drumul cel bun” pe doi dintre fiii săi. Ȋn calitate de coordonator sau chiar Decan al facultăţii, Mitropolitul Ardealului le-a acordat fiilor titlurile de doctor cu toate că procedura a însemnat încălcarea unor norme legale. Pe 25 noiembrie 2010, unul dintre cei cinci copii ai Mitropolitului, Dan Alexandru Streza, şi-a susţinut teza de doctorat la aceeaşi facultate la care tatăl său a fost numit decan doi ani mai devreme. Mai mult decât atât, din comisia care l-a evaluat pe tânărul Dan Alexandru a făcut parte, printre alţii, înşuşi I.P.S. Prof. univ. dr. Laurenţiu Streza, in calitate de conducător ştiinţific (anuntul AICI), prezenţă ce încalcă Regulamentul de organizare şi desfăşurare a studiilor universitare de doctorat în Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în două puncte critice. Paragraful (3) al Articolului 75 din Regulament interzice studentului-doctorand „să se afle în relaţie de soţi, afini şi rude până la gradul al III-lea inclusiv cu conducătorul său de doctorat, cu membri ai comisiei sale de îndrumare sau ai comisiei de doctorat numite în vederea susţinerii publice a tezei sale de doctorat.” ***www.ghimpele.ro/2013/04/rangul-bisericesc-mai-presus-de-lege-mitropolitul-ardealului-a-trecut-peste-regulament-si-si-a-pus-fiii-pe-drumul-cel-bun-documente/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact