Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Tenismeni din toata tara vin la Sibiu. Finalele Campionatului National de Juniori au loc in week-end

Fazele superioare ale Campionatul Național de tenis dedicat Juniorilor mari se vor desfășura, în acest week-end, în Sibiu, la baza sportivă „Tenis Club Pamira”.

Deși Bucureștiul a fost, în ultimii ani, gazda tuturor Campionatelor Nationale, începând cu copiii de 10 ani și până la seniori, conducerea Federației Române de Tenis a decis să ofere și provinciei o șansă. Cu mențiunea că gazda turneelor trebuie să fie orașe și cluburi care îndeplinesc toate conditiile de organizare pentru astfel de competiții.

 

În Sibiu, la Club Pamira

Astfel că pentru desfășurarea Campionatelor Naționale de Juniori mari(până în 18 ani) s-a ales Sibiu și Clubul de Tenis Pamira.

Turneul a început luni, 6 mai, cu meciurile din Calificări. Marți și miercuri s-au desfășurat meciurile primelor tururi, pe cinci tablouri de concurs: Simplu și Dublu Băieți, Simplu și Dublu Fete, și Dublu Mixt.

„Ne bucurăm de o prezență foarte valoroasă. Atât la fete, cât și la baieti avem Juniori clasați între primii 100, în clasamentele mondiale de Juniori. La fete, numărul 24 mondial, Ioana Ducu, de la Sportul Studențesc București, și numărul 54 mondial, Ioana Roșca, de la TC Craiova, sunt principalele favorite la câștigarea titlului național, iar la baieti - Bogdan Apostol de la Dafora Medias (numărul 90 mondial) și Luca Tatomir de la TC București (numarul 64 mondial) sunt principalii capi de serie", a declarat Marius Vecerdea,  directorul Turneului.

 

Cinci de la Pamira

Nu mai puțin de cinci Juniori ai clubului Pamira au luat startul pe tablourile principale de concurs: la băieți - Rareș Ispas, Eduard Popa și Alex Stoica, iar la fete - Alexandra Nicoară și Amalia Beksi.

 

Sâmbătă și duminică - semifinalele și finalele

„Se anunță Semifinale și Finale foarte disputate, luand în considerare faptul că și următorii capi de serie, atât la băieți, cât și la fete sunt clasați aproape de Top 100 în clasamentele mondiale, și cu toții se pregătesc intens pentru accesul la Rolland Garros, și apoi Wimbledon", transmit organizatorii, potrivit cărora Klaus Johannis, primarul Sibiului, și George Cosac, președintele Federației Române de Tenis și-au anunțat prezența la faza finală a CN de Juniori de la Sibiu.

 

Iată programul meciurilor:

 

Vineri, 10 mai 2013: cu începere de la ora 9:00  - Sferturile de Finală

 

Sâmbătă, 11 mai 2013: de la ora 10.00 - Semifinalele la Băieți

                                             la ora 12.00 - Semifinalele la Fete

                                             la ora 14.00 - Finala la Dublu Băieți

                                             la ora 15.30 - Finala la Dublu Mixt

Duminică, 12 Mai 2013:            ora 11.00 - FINALA BĂIEȚI

                                               ora 13.00 - FINALA FETE

 

sursă foto: www.insport.ro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus