Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Nu Regele e problema

De peste 700 de ani, englezii au înțeles că nu trebuie să lase foarte mult tronul regal să se răcească. Motivul este simplu: țara nu trebuie lăsată niciodată fără vreun monarh. Să nu fie timp de dispute, revolte, conflicte. Regele a murit, trăiască regele. Noul rege.
Din când în când, opinia publică românească este informată, încălzită, cercetată, chestionată, cu privire la monarhie. Văd că și în aceste zile s-au scos pe piață sondaje, însuși Ion Iliescu s-a gândit să detalieze problema monarhiei. Știri care confirmă sau infirmă că regina Ana e internată. Știri care vorbesc despre vizitele prințului Nicolaie prin țară. E drept, a fost 10 mai, Ziua Regalității.
Aceste informații, fie că vorbesc de comemorări, aniversări, internări, păreri ori vizite, se sfârșesc cu întrebarea ”oare ar fi mai bine daca am avea rege?” Pentru un popor fără cap și coadă e doar o nouă amăgire.
Nu cred că în țară, lipsa unui rege este problema. Nu cred că un monarh ar putea schimba totul din temelii. Nu cred că dintr-o dată, toți românii vor fi mai serioși, mai patrioți, mai muncitori, mai sinceri și mai devotați profesiei.
Am avea în continuare aceleași probleme cu drumurile, ar exista în continuare regi ai asfaltului, care ar domina orice altă coroană. Am avea în continuare aceași slăbiciune pentru muzică ieftină, ar exista în continuare regi ai manelelor. Cum să-l convingi pe-un manelist că Regele Guță nu e rudă cu Mihai?
Poate că prezența unui monarh ar fi un exemplu de normalitate într-o societate anormală. Dar cine știe ce va coborî mai departe, în timp, din arborele genealogic regal? Vom milita apoi din nou pentru republică? Ce fel de republică? De la revoluție încoace am tot negociat alegeri greșite.  Să nu uităm că în 2009 i-am trimis în Parlamentul European pe Gigi Becali, Corneliu Vadim Tudor și Elena Băsescu.
Un rege ne-ar limpezi deciziile?
De peste 700 de ani, englezii au înțeles că nu trebuie să lase foarte mult tronul regal să se răcească. Noi ce putem spune că facem constant în ultimii 700 de ani?

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

ovidiu

Acum 10 ani

In 89 asta ar fi insemnat o revolutie adevarata, reinstaurarea monarhiei prin anularea actului ilegal prin care Regele Mihai a fost fortat sa abdice in \'47. Acum este prea tarziu pentru ca adevaratii anticomunisti din partidele istorice, oameni de cultura care au prins perioada monarhiei s-au stins de mult. Regele avea nevoie de ei pentru o schimbare sanatoasa, atunci era momentul si sustinerea populara destul de mare. Iliescu prin iesirea lui la rampa vis-a-vis de acest subiect nu a facut decat sa-si sustina inca manipularea de atunci a maselor. Daca monarhistii erau in minoritate de ce l-a oprit pe Rege la aeroport si i-a interzis revenirea in tara timp de peste 10 ani? De frica pierderii puterii, asta se poate vedea din filmarile de atunci unde sute de mii de bucuresteni strigau \"Monarhia salveaza Romania, Majestate nu uita, asta este tara ta!\".
Raspunde

ana

Acum 10 ani

Da, nu regele e problema. Regele e soluția.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Regele nu e o solutie, e doar un trantor in plus. Solutia este educatia, noi generatii de tineri educate in spirit iluminist, ecologist si moral. Renuntarea la religie si implicit la frica.
Raspunde

Ema

Acum 10 ani

Stiti de ce fac albinele merea ? Pentru ca au Regina ! daca aveau Presedinte, faceau un rahat ! Asa cum face Romania de 23 de ani, ca sa fiu subtila !...
Raspunde

@Ema

Acum 10 ani

Englejii are Regina , de asta mananca ei haleala si se cacca miere. Decat sa fii sub_Tila , mai bine aveai norocul sa fii sub_futacios.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus