X

Politicienii, altfel: auditoriu la simpozioane | Foto

Timp de două ore, simpozionul despre Aron Cotruș, poetul născut la Hașag (comuna Loamneș) a avut un auditoriu compus în special din politicieni sibieni – parlamentari și consilieri județeni. Simpozionul organizat în cadrul Zilelor culturale ale județului i-a avut drept vorbitori pe Radu Vancu, unul dintre cei mai buni tineri poeți români, pe Dragoș Varga, directorul Centrului intercultural Transilvania, Dumitru Acu, președintele Asociațiunii Astra, dar și pe vicepreședintele acesteia, Dumitru Borțan, care și-a prezentat volumul despre poetul Aron Cotruș, care a murit în exil, în 1961.
Au ascultat despre împlinirile poetului în 1891, dar și despre neșansele acestuia, parlamentarii liberali Mircea Cazan și Nicolae Neagu, alături de vicepreședintele CJ Sibiu, Marcel Luca, alături de consilierii județeni Daniela Câmpean, Viorel Roșu și Constantin Șovăială (PDL), pp-dd-istul Constantin Borcan, însoțiți de primarul comunei Loamneș, Maria Greavu. La simpozion au asistat și reprezentanți ai Bisericii ortodoxe, respectiv preoții din comuna Loamneș și cadre didactice din localitate, alături de locuitori ai comunei Loamneș.
Simpozionul a fost organizat în cadrul primei ediții a Zilelor culturale ale județului Sibiu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact