Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

“Caravana Carierei" rasplateste elevii sibieni cu cate un netbook

Blocul Naţional Sindical va premia 25 de elevi de la Grupul Şcolar “Henri Coandă” din Sibiu şi 25 de elevi de la Colegiul Naţional „Octavian Goga”, care au obţinut cele mai bune rezultate în urma testărilor realizate în cadrul evenimentelor implementate în liceele din cadrul judeţului Sibiu în cadrul proictului “Caravana Carierei”.

O echipa formată din experţi ai “Caravana Carierei” se va deplasa vineri, 24 mai, de la ora 8:00, la Grupul Şcolar “Henri Coandă, şi de la ora 13:00, la Colegiul Naţional „Octavian Goga”, pentru a înmâna premiile.

Proiectul se adresează elevilor din ultimul an de liceu ar cea mai importantă activitate a acestuia constă într-o campanie amplă de consiliere demarată în 42 de şcoli din 21 de judeţe.

„În perioada decembrie 2011 – februarie 2013 s-au organizat o serie de activități în cursul cărora experții din cadrul proiectului i-au instruit pe liceeni privind modalitățile cele mai eficiente de alegere a unei cariere, pașii ce trebuie urmați în planificare carierei, precum și corelarea lor cu cerințele reale ale pieței muncii”, spun reprezentanţii proiectului.

"Caravana Carierei" va fi pe traseu pană la jumătatea anului 2013. Blocul Național Sindical și partenerii săi și-au propus să consilieze minimum 3.500 de elevi pentru a le facilita accesul pe piața muncii și a-i ajuta să urmeze cariera pe care și-o doresc.

Până în prezent, au fost consiliați aproape 3.300 de elevi din anii terminali de liceu. Ei au participat la seminarii și au susținut un test în urma căruia 950 dintre ei au câștigat câte un notbook. În cei aproape doi ani de activități în teren, caravana va oferi 1.050 de netbook-uri participanților la seminarii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Alex

Acum 10 ani

La liceul teoretic general dragalina cand vin premiile?:)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus