Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Peste 2.200 de liceeni din Sibiu, fara banii de naveta


Elevii care vin la liceele din Sibiu din localitățile alăturate nu și-au mai primit banii de navetă încă din luna septembrie. Nu mai puțin de 2.219 copii se află în această situație, iar școlarizarea lor este pusă sub semnul unui mare risc, pentru că mulți dintre ei provin din familii cu o situație materială precară.

Naveta pentru elevi nu mai este decontată în toată țara, de anul recut. “Este o situație la nivel national. Noi nu putem să le dăm școlilor sumele aferente, pentru că banii nu au venit de la Minister”, a declarant purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, Livia Crețulescu.

Potrivit Hotnews.ro, ministrul Educației, Remus Pricopie, a anunțat că "Toate județele nu au mai primit bani de anul trecut". Acesta susține că situația este cauzată de transportatori, care au crescut valoarea biletelor de 6 ori.

Elevii se văd, astfel, lipsiți de un drept care este stipulat chiar în Legea Educației, care prevede, la Art. 84: „Elevilor care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport din bugetul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, prin unitățile de învățământ la care sunt școlarizați, pe bază de abonament, în limita a 50 km, sau li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru, dacă locuiesc la internat sau în gazdă".

Cei mai mulți dintre elevii care vin la Sibiu din localitățile învecinate sunt înscriși la Grupul Școlar Carol I, Grupul Școlar “Henri Coandă”, Grupul Școlar “Avram Iancu”, Liceul Teoretic “Constantin Noica”, Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” și la Colegiul Național “Octavian Goga”.
 

Foto: Mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Igor

Acum 10 ani

Fara bani de naveta liceenii au belit pūla.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus