Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Dragnea: Cea mai grea decizie va fi de luat in regiunea Sibiului si a Brasovului

Stabilirea reşedinţelor viitoarelor regiuni va fi penultima decizie din acest proces de regionalizare, a declarat, joi, la Iaşi, viceprim-ministrul Liviu Dragnea, în timpul primei dezbateri organizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) la nivel local cu privire la procesul de regionalizare-descentralizare. ”Trebuie să recunosc faptul că este decizia care generează cele mai multe patimi, discuţii, negocieri.(...) Vreau să vă spun că sunt anumite regiuni în care trăiesc oameni care au suficientă inteligenţă şi nu mai stau să se uite la dezbaterile de la televiziuni şi au început temeinic să strângă în jurul lor forţe care să îi susţină în demersurile lor”, a spus Liviu Dragnea, citat de Agerpres. 

Viceprim-ministrul a afirmat totodată că în viitoarele reşedinţe de judeţ nu trebuie concentrate sediile tuturor instituţiilor regionale. Dragnea susţine totodată că ar fi bine ca în fiecare judeţ să fie una, două sau trei instituţii regionale, 'astfel încât fiecare judeţ să simtă că participă la acest proces de regionalizare'. 
Vicepremierul a prezentat şi un sondaj privind opiniile exprimate de populaţia din interiorul fiecărei regiuni de dezvoltare. Cea mai grea decizie va fi de luat, spune Dragnea, în regiunea în care se vor afla oraşe ca Braşov - 28,7%, Sibiu 25,7%, Târgu Mureş 15,2%, Alba Iulia 14,5%, Miercurea Ciuc - 4,2%, Sfântu Gheorghe - 2,4%, Sighişoara - 1,79%, Odorheiul Secuiesc- 1%.
Potrivit răspunsurilor sondajului, în regiunea de Nord Est 48% din ieşenii chestionaţi vor ca Iaşiul să fie capitala regiunii, în timp ce Suceava cetăţenii care şi-au dorit ca oraşul lor să fie reşedinţă de regiune au fost în proporţie de 12,2% dintre cei intervievaţi, la Piatra Neamţ - 11,1%, la Bacău 9,8%, Botoşani 2,1%, iar Vaslui 1%. 
În regiunea de Sud Est, Constanţa se află în topul preferinţelor cetăţenilor privind viitoarea reşedinţă regională cu 23,8%, la Galaţi doar 14,8% vor ca judeţul lor să fie reşedinţă regională, în timp ce la Brăila - 14,4%, Focşani 6,9%, Buzău 4%, Tulcea 1,6%. 
Clujul are 63,2%, Oradea şi Baia Mare câte 9,5%, Satu Mare 4,8%, Zalău 4,7%, Bistriţa 2,7%, Timişoara 69,5%, Deva 10,5%, Arad 10%, Reşiţa 3,8%, Craiova 59,8%, Târgu Jiu 7,9%, Slatina 5,6%, Drobeta-Turnu Severin şi Râmnicu Vâlcea 5%, Bucureşti 93,9%, Ploieşti 28,1%, Piteşti 12,5%, Târgovişte 6,4%, Alexandria 6,4%, Călăraşi 5,19%, Slobozia 3,7%, Giurgiu 3,1%. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

50 comentarii

socialistul

Acum 10 ani

Daca Sibiul rateaza aceasta ocazie de a deveni capitala regionala nu-i vad un viitor bun acestui oras infloritor. Degeaba, domnul Primar Iohanis a intrat in PNL daca acest obiectiv major este ratat. Brasovul nu mai este cea fost odata.
Raspunde

@1

Acum 10 ani

E chiar mai mult sibiene...daca are 20 % in plus dupa linsajul mediatic la care a fost supus...daca nici fundul pus la bataie de Johannis nu l-a ajutat....e clar ca , ca si comunitate mai mult nu poate..si va trebui sa lase factorul economic sa isi vada de treaba
Raspunde

Un Sibian @ @1

Acum 10 ani

De unde ai ajuns la 20%? Eu vad o diferenta de 3%, care in ceea ce priveste sondajul se afla in marja de eroare. Adevarul este ca Sibiul si Brasovul sunt 2 orase puternice cu istorie si industrie .Avantajul de a avea capitala regionala la Sibiu, il reprezinta chiar primarul care prin originea lui poate deschide portile multor investitii, care vor aduce o crestere importanta pentru toate orasele aflate in aceasta regiune. Adevarul este ca Sibiul a crescut mult in ultimii ani, si a ramas in topul preferintelor multor turisti straini si nu numai ca si oras si imprejurimi, datorita multitudinii de evenimente culturale care se organizeaza pe durata intregului an, dar si un oras atractiv economic. De aceea sustin Sibiul.. SIBIU CAPITALA REGIONALA!
Raspunde

@ 2 si 3

Acum 10 ani

Iohannis a pus fundul la bataie pentru el personal, nu pentru Sibiu. Daca a vazut ca nu tine sa ajunga presedinte sau premier, acuma se viseaza guvernator! Cat despre ajutorul dat de originea etnica a lui Iohannis... este nul... cele mai mari investitii private germane si austriece nu sunt la Sibiu. Mai informati-va...
Raspunde

SB

Acum 10 ani

Votati SIBIUL CAPITALA DE REGIUNE ... pe \"Raport de tara\" , emisiune transmisa pe postul DIGI 24!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

@3

Acum 10 ani

Ufff se numeste statistica raportata...adica se calculeaza diferenta de 3 procente raportat la cifra obtinuta respectiv 25.7... Acum depinde cum au facut sondajul ..normal ar fi fost ca cei din Bv sa nu pota vota Bv iar cei din Sibiu sa nu poata vota Sibiu..si cred ca asa au si facut..fiindca daca nu Brasovul prin populatie ar fi avantajat...sau poate au ponderat rezultatele.. Oricum dupa o asa campanie sustinuta sa stii ca nu e prea bine pentru Sibiu ..asa ca singura solutie din pacate e tot fundul lui Johannis @4 ai dreptate ..Timis si Brasov impart cu brio acest loc..ma rog fara Bucurestincarevare OMV SI ERSTE
Raspunde

horica

Acum 10 ani

mai vinzatorule tu daca SIBIUL NU VA FI CAPITALA REGIONALA s-a te duci la brasov lati lasat singur pe JOHANNIS s-a se lupte cu media si toate televiziunile care se lupta din rasputeri s-a deformeze realitatea comunistilor vati invatat numai s-a luati de la alti SIBIUL CAPITALA DE DREPT NU cum vreti voi s-a ne inpuneti iasovu astia capitala capitala moldovei ce are sula cu prefectura 24 ani astia de va dati sibieni si ati fost alesi de noi s-a ne reprezentati interesele ati fost partasi la vinderea deconcentratelor perfizilor vati vindut precum IUDA PE HRISTOS LASATI SIBIUL IN PACE HARPARETILOR VINDUTI PE UN PUMN DE ARGINTI
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Caraghiosule, ai dat o fuga la Sofia ca sa postezi un comentariu favorabil tie insuti. Penibilule, habar n-ai cum s-a facut acea statistica, dar te dai filozof. Mai, mai canta ceva antiIohannis, ca-ti stiu de-acum repertoriul, ura ta fata de primar se transforma in obsesie. Mor de ras!
Raspunde

@8

Acum 10 ani

Ok si cand te opresti din ras ..baga o ora de limba romana cu Horica ...rezultatul deplin a fenomenului cultural sibian... Pana atunci mor eu de ras cat de ..multi si culti sustinatori are fundul lui Johannis
Raspunde

hi, hi

Acum 10 ani

Pai, fundul lui Iohannis are doi postaci consacrati, unul mai scolit si manipulator (Franz Joseph) si altul analfabet si sarac cu duhul (\"horica\", \"RELU\", \"primar\" de pe acelasi IP - si de aici se vede ca-i idiot!). Astia umbla doi cate doi, ca politistul bun cu cel rau la interogatorii. M-am intors de la Sofia, ba gulie!
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Stau şi mă întreb cine ar putea finanţa un asemenea postac idiot, probabil psd-ul, dar mai e încă o variantă şi înclin totuşi către ea, maladia obsesiv-compulsivă, asta ar explica de ce te învârţi în acelaşi loop antiIohannis si antiSibiu.<br>Mă rog, oricare ar fi motivul, eu îţi doresc să ieşi cât mai grabnic din fundatura in care te afli.<br>Cât despre mine, nu-ţi fă iluzii că aş putea venera pe cineva in asemenea hal încât să-i dedic cuvinte de laudă. Nu, pur şi simplu sunt bucuros că trăiesc in Sibiu si nu în Constanţa, Bacău sau Alexandria, că baronul meu local se numeste Bruckenthal, vorba lui Perjovschi, si că primarul meu e neamţ. Cu bunele şi cu relele lui, e cea mai convenabilă variantă pentru mine. Ai înţeles, cap sec?
Raspunde

@11

Acum 10 ani

Esti fericit baiete..si iti doresc in continuare la fel.. Acum nu trebuie sa iau de bune toate postarile tale... Vezi ca si Bruckental a fost banuit de niscaiva apucaturi mai ciudate ..si e clar ca, se pare istoria se repeta.. Cat priveste neamt , tigan sau moldovean ...eu zic ca nu conteaza… In ceea ce_l priveste pe Horica...rad in continuare impreuna cu amici mei din Sofia
Raspunde

callas

Acum 10 ani

ca si cand locuitorii ar decide capitala.... va imbatati cu apa rece de pomana!
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Dobitocule, posteaza de pe Ip-ul tau 5.15.248.91 si lasa ip-urile bulgaresti, ca nu prostesti pe nimeni. p.s. scrie de o suta de ori: amicii are doi i
Raspunde

mihaibuninet.

Acum 10 ani

Sibiul trebuie sa fie capitala regiunii de centru.Ce alegere mai buna vreti decit faptul ca a fost si Capitala Europeana .Brasovul a fost odata renumit ,dar acum s- a darimat toata lauda industriala din si de ce sa nu fie si Sibiul capitala regioanla ,sa vedem cum va fi.Pina si din punct geografic e mai bine asezat in centrul regiunii nu la extremitate Si nai nerita sa fie capitala regionala pentru ca e un oras in plin avint economic fata de Brasov care a decazut enorm in ultima vreme.SIBIU capitala regionala si nu va uitati dupa sondaje ca ele pot fi trucate.
Raspunde

pogo

Acum 10 ani

E normal ca Sibiul sa fie capitala regionala.Pai fratilor, industria brasoveana e la pamant, punanad la socoteala si combinatele Fagaras si Victoria, orase pe care brasovenii nu le-au avut la suflet niciodata(si invers). De civilizatie si bun simt, nu mai are rost sa vorbim, e clar ca Sibiul a fost si este mult deasupra.Platforma industriala vest de la Sibiu a crescut si creste pe zi ce trece, ca sa nu mai vorbim de parcul industrial de la Sura Mica plus Mediasul. Oricum brasovenii au pierdut de mult Fagarasul si Victoria, orase care cu sufletul sunt alaturi de sibieni si o spune unul care cunoaste foarte bine zona si care e mandru ca e sibian.
Raspunde

@14

Acum 10 ani

Vrei si o poza din Sofia ..ca tot e zi libera aici.. Acum zic ca si tine ..mor de ras.. Iti plac postarile de la 15 si 16... Ca sa parafrazez ..cand dumnezeu vrea sa ii piarda pe pacatosi...nu le mai ia mintile ci pur si simplu ii face sibieni...
Raspunde

hi, hi @ joseph

Acum 10 ani

Dobitoc esti tu, bai gulie, care vezi conspiratii peste tot. Daca tu esti un manipulator ordinar care posteaza de pe mai multe IP-uri, chiar crezi ca toata lumea face la fel? Tu nu vezi ca esti centrul mistocarelii de aici? Te crezi buricul pamantului, impreuna cu sasalaul tau, care-i stapanul inelelor, adica stapanul sensurilor giratorii aiurea. :)))) Hai pa, si ramane cum am zis: esti un postac prost, dar cu ifose! Prostul daca nu-i fudul, nu-i prost destul! :)))))
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

He,he QED, iată prostul deconspirat in toată splendoarea lui. Eu mă adresam IP-ului 62.176.74.38 din Bulgaria dar mi-ai răspuns tu. Ai căzut in capcană, fraiere!
Raspunde

@19

Acum 10 ani

Ce sa zic ..fericiti cei sarci cu duhul...etc Tu chiar crezi ca e o conspiratie internationala impotriva celor din Sibiu..reprezentati cu brio de catre tine si ..dosul sasului.. Mai gandeste te la comportament obsesiv compulsiv...
Raspunde

@ joseph

Acum 10 ani

Pe mine m-ai pomenit zevzecule in postarea de la nr. 14. Am inteles ca-ti plac nemtii, nu nemtoaicele, dar nu te credeam chiar asa de apropiat de neamtul ala pitic care-ti ascunde lucrurile de prin casa: Alzaimer!
Raspunde

@ joseph

Acum 10 ani

Adica imi nominalizezi IP-ul in postarea de la nr. 14 si apoi spui ca te adresai altuia? Chiar ca esti tampit rau de tot, cu toate capcanele tale si conspiratiile mondiale impotriva ta, a lui Iohannis si a lui Brukenthal!
Raspunde

dan

Acum 10 ani

analiza la taierile de fonduri debv la constructia spitalului jud sibiu [4 etaje]investitii anulate la paltinis ,constructia de sosele asfaltate si introducerea gazului metan inlocalitatile jud sibiu. amintiri privind promisiunile lui aldea militaru et. comp.de la brasov[pcr]
Raspunde

Alex

Acum 10 ani

Sibiul trebuie sa fie ales Capitala este un brand cunoscut in toata lumea.Si a fost capitala culturala europeana si a fost foarte bine vazuta in toata lumea asa ca sibiul stie sa fie si sa se comporte ca si capitala.
Raspunde

@24

Acum 10 ani

Corect Alex..eu sunt de acord sa fie Capitala Culturala a Regiunii Transilvania Sud..
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

oriunde numai la brasov nu...
Raspunde

Ragnea

Acum 10 ani

\"Unitatea\" alesilor locali si centrali \"strang forte care sa-i sustins in demersurile lor \"-gaz,spital...,un somn linistit iar peste 4 ani la cersit....
Raspunde

8+4

Acum 10 ani

***www.youtube.com/watch?v=l4JmSq75VTs&feature=youtu.be
Raspunde

diogene

Acum 10 ani

***www.turnulsfatului.ro/20697/noua-dreapta-anunta-miting-anti-regionalizare-la-sibiu.html
Raspunde

diogene

Acum 10 ani

***www.turnulsfatului.ro/20697/noua-dreapta-anunta-miting-anti-regionalizare-la-sibiu.html
Raspunde

Val

Acum 10 ani

Vad ca cititorii se injura ce oras sa fie capitala regionala, dar nu vad unul sa declare de ce i se pare ca este bine sa se faca o regionalizare. Tara asta a fost impartita in regiuni si raioane dupa modelul sovietic, dupa razboi pina in 1968 si a functionat prost. Oare asta se doreste? Nu vad nici la tv, nici in ziare sa comenteze arhitectii care au intocmit intodeauna planurile de sistematizare a tarii, judetelor si localitatilor. Isi dau cu parerea tot felul de \"specialisti\" care privesc din punctul lor de vedere nu in ansamblu, tinind seama de toate considerentele. Dupa cum merg lucrurile se pare ca jocurile au fost facute si Brasovul, meritat sau nu va fi capitala regiunii. Eu tot intreb pe cei care sint adeptii regionalizarii: ce vor face cei din Focsani (de ex) daca au nevoie de o adeverinta de la casa de sanatate, sau un card de sanatate, vor merge pina la Constanta. Sigur ca vor mai fi si alte acte birocratice care vor plimba oamenii pe sute de km. Sa nu mai vorbim ca tara a fost impartita pe judete de sute de ani, aceasta forma ad-tiva fiind verificata in timp ca cea mai buna nevoilor locuitorilor. Descentralizarea birocratica se poate face si pe actualele judete, sau poate ramine la fel sau si mai si pe noile regiuni. Eu cred ca va fi a doua varianta.
Raspunde

nelutu

Acum 10 ani

BAI retardatule cu diploma care ai gatat scoala la 50 de ani la tine toti care nu te lauda sunt homalai si alte apucaturi anormale cred ca esti practicant ca prea le sti pe astea apucate de marile proecte si sprijinal pe JOHANNIS s-a realizeze SPITALU REGIONAL UN LUCRU UTIL SIBIULUI SI JUDETULUI S-A NU SE MAI DUCA BOLNAVI LA TG MURES SI CLUJ TARANE eu am facut scoala cind a trebuit s-a o fac nu acum cind daca ai bani poti s-a umpli bibloteca cu diplome fara efect ai vindut SIBIUL te dai patriot sti care este problema ta cu sasi stau acolo si te vegheaza si nu te lasa sa bagi mina pina la cot in butoiu cu miere de nu erau cu ochi pe tine ce spagi si comisioane bagai asa ca terebuie s-a te multumesti cu cite un miel mai niste brinza ca si astea costa bani ba stai pe bani nostri apucate de marile proecte nu pe net atacindul permanent pe JOHANNIS ca orcum nu vei ajunge niciodata nici la unghia mica
Raspunde

pt.nelutu

Acum 10 ani

Fara suparare, nu prea se vede ca ai facut scoala.Indiferent de perioada in care...treci prin scoala gramatica nu este facultativa.Reusesti sa dai apa la moara actualilor \"licentiati\".
Raspunde

@33

Acum 10 ani

Fara suparare..a facut scola in Sibiu.. Capitala Culturala Europeana 2007... Poate e mai rasarit la limba \"luxemburgheza\".. Heil Iohannis... ( scris cu I CA SI VALAHII)
Raspunde

33@34

Acum 10 ani

Rade harb de oala sparta.Iti este foame?
Raspunde

@35

Acum 10 ani

Se spune ciob ...dar ma rog ..la tara la Sibiu merge si asa..marile proecte ...sprijinal pe Johannis..apucate de marile proecte nu pe net atacandul pe johannis..etc... E clar are dreptate cel care a spus ca va pune Klausie ceva in apa..de fapt nu pot sa cred ca sunteti chiar asa de agramati ..e imposibil sa fie de la natura
Raspunde

@35

Acum 10 ani

Am intuit ca apar pe aici proaspeti licentiati, vezi dex.on line \"rade harb de oala sparta\".Referitor la aprecierile legate de agramatism, fii mai selectiv, iar la tara la Sibiu se foloseste si virgula.Inchei cu o vorba:nu sunt eu prea destept dar cand ma uit in jur imi creste inima!Stii, fara google search cui apartine?
Raspunde

@36

Acum 10 ani

Acum este corect!
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

@IP 92.82.68.52, cel care posteaza cu id-uri multiple de Bulgaria (62.176.74.38,5.53.139.36) este un trist postac psdist din Sibiu ( 5.15.248.91) care are dreptate doar atunci cand recunoaste \"nu sunt eu prea destept \".
Raspunde

pt.joseph

Acum 10 ani

Nu ai inteles nimic !
Raspunde

gigi

Acum 10 ani

Bai comentator de cacao, cu expresii de boschetar,super alfabetizat in super scolile teoretice de *** din romania care n-au produs nimic faptic decit fofilatori parazitari pe bani publici, banii prostilor care muncesc, ala pe care il faci analfabet are perfecta dreptate,securistule.Cum poti sa votezi asa o nulitate ca tine
Raspunde

analfadet

Acum 10 ani

domnule corector recunosc ca nu ma da gramatica afara din casa dar nici pe tine mai maninc si eu cite o litera nu pun o virgula din cauza uzuri sanatati fizice eu nu am fost taietor de frunze la ciini pe bani publici dar eu de la tine super - dotatule in limba gramatica astept realizari pe masura functiei pe care o ai si esti platit si de analfabeti s-a faci ce trebuie pentru comunitate nu sa-l ataci in permanenta pe singuru om care se implica in dezvoltarea comunitati [JOHANNIS] profiti ca nu iti raspunde atacurilor mai mult decit a unui boschetar te descalifica si scolile cu care te lauzi nu au acoperire intelectuala asa ca mai lasama cu corecrurile spre disperarea ta voi scrie si cu mai multe grseli pina vei face spume la boca
Raspunde

@42

Acum 10 ani

Extraordinar exemplar ..cultural..a marelui ora Sibiu.. Intreaga comunitate poate sa fie mandra de tine..inclusiv tovarasul Joseph, care munceste cu sarg la decriptarea IP ului care il critica pe Geniul Fagarasului...Sasalaul sef...cel care va aduce un nou suflu Sibiului din scaunul de Guvernator de la Brasov... Josephe asta e diferenta intre cele doua comunitati...voi vreti dar nu puteti..cei din Brasov pot dar nu vor ... Si asta se numeste dilema..
Raspunde

pt.analfadet

Acum 10 ani

De scris nu mai vorbim, dar prezinta-mi si mie logica care te face sa crezi ca-l atac pe Iohannis, ca am o functie pentru care sunt platit de altii, etc.
Raspunde

@43

Acum 10 ani

Ce pot sa faca cei din brasov? Pipi in pantaloni?Alo D.N.A. De ce nu-l cautati pe asta ptr.xenofobie.Cum poti sa vorbesti in halul asta de o minoritate care a adus prosperitate tarii asteia,bai loza retardata,si cum poate sa existe presa locala condusa de brasoveni mafioti.
Raspunde

@45

Acum 10 ani

Bai slugoi de fund de Iohannis... Pai ce are asta cu , comunitatea care a adus progres in Transilvania.. Nimic..doar dorinta de marire..si noroc cu prostii din Sibiu pe care ii face sa se creada mai mult decat sunt. Cat priveste xenofobia..pai mai xenofobi decat sunteti voi nu exista..toti sunt olten puturosi iasov si mitici..va refulati frustrarile si nerealizarile pe altii...un oras mic , prapadit care se crede buricul pamantului si el de fapt e doar un buric
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Aşa, măscăriciule, dă o raită şi prin Serbia să creadă fraierii că nici sîrbii nu-l suportă pe Iohannis. Vină să te pup, că-mi înveseleşti seara, ţoc,ţoc!
Raspunde

@46

Acum 10 ani

Ma sti ce esti.Un poponar,de aia esti tot cu el pe net,frustratule.Te doare rau Sibiul asta,libidinosule,cit despre Johannis,nu sint slugoiul lui,il respect deoarece este singurul politician care isi da interesul ptr.orasul asta,sau esti un corupt care tie frica sa n-ajunga la putere sa te traga la raspundere,loaza.
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

Pastreaza pupaturile pentru prietenul tau de apucaturi Klaus...sa nu cumva sa ajungeti fleosc fleosc
Raspunde

@49

Acum 10 ani

sa muoara mata imfipta in maciuca ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus