X

Sambata: Semimaratonul inchide centrul orasului

Semimaratonul pentru cauze filantropice, care se va desfășura sâmbătă la Sibiu, va închide traficul pe mai multe artere centrale ale orașului.

Semimaratonul se va desfășura între orele 8.30 – 13.30. Începând cu ora 7 se va amenaja, în Piaţa Mare (lângă fântână), zona de Start/Finish.

La ora 9 se va da startul semimaratonului, pe următorul traseu: Piaţa Mare – str. Al. Odobescu – str. Moş Ion Roată – Pasajul Scărilor – Piaţa Huet – Podul Minciunilor – Piaţa Mică – Piaţa Mare – str. N. Bălcescu – traversare str. Tribunei – Parcul Astra – ieşire către Hotel Continental Forum – trecere pe sub pasaj – B-dul Victoriei (deplasare pe trotuar până la porţiunea cuprinsă între str. I. Măcelaru şi str. Rennes unde participanţii vor alerga pe carosabil) – Bazin Olimpia – Parcul Sub Arini – traversare str. Avrig – str. Th. Aman – str. Valea Aurie – str. Iazului – Grădina Zoologică (9.40 – 10.20) – Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA– ieşire către lacul din Grădina Zoologică – urcare către pista de biciclete – traversare str. Ludoş – Aleea Călăreţilor – Parcul Sub Arini (pe pista de biciclete) – Stadion Municipal – coborâre către terenurile de tenis – viraj stânga pe Aleea Mihai Eminescu – trecere pe lângă cupolă – urcare pe alee – Bazinul Olimpia – Bd-ul Victoriei (deplasare pe trotuar până la porţiunea cuprinsă între str. Rennes şi str. I. Măcelaru unde participanţii vor alerga pe carosabil) – str. Nicolae Bălcescu – Piaţa Mare (Finish).

Pentru trecerile de pe Bulevardul N. Bălcescu şi din Grădina Zoologică, va fi montat câte un culoar de garduri de departajare. Pe Bulevardul N. Bălcescu, gardurile vor fi amplasate de către voluntari, în aşa fel încât să permită circulaţia pietonală şi auto, până aproape de trecerea participanţilor.

Zona de carosabil de pe Bdul Victoriei (dintre str. I. Măcelaru şi str. Rennes), va fi eliberată de către organizator de autovehiculele parcate şi va fi delimitată cu garduri şi bandă pentru protecţia participanţilor.

Pe Bulevardul Victoriei (în zona străzii Rennes), în cartierul Valea Aurie, pe str. Ludoş, în Muzeul Satului – intrarea 1 se vor amplasa puncte de revitalizare (masă cu apă, energizant şi fructe).

Semimaratonul îşi propune strângerea de fonduri, pentru unul dintre proiectele înscrise:

1. YouthBank Sibiu – „Tu dai direcția, Sibiul te urmează!” – se adresează liceenilor cu vârste de 14-19 ani. Cauză: Nevoia de a dezvolta abilități și cunoștințe pe care sistemul de învâțământ tradițional nu pune accent, precum competențe de leadership, comunicare și negociere, cunoștințe de management financiar, noțiuni de strângere de fonduri etc.

2. Asociația Tură în Natură Sibiu – Concursul de orientare turistică „Comorile Pădurii Dumbrava”. Scopul proiectului este de a promova mișcarea în aer liber și cunoașterea împrejurimilor orașului pe bicicletă sau în alergare.

3. Asociația Micii Exploratori – „Let’s go!”. Vizează nevoile vârstei de 8-13 ani, printr-o serie de cluburi de timp liber, care includ activități precum jocuri, cântece, versete, lecții sau proiecte creative.

4. Crucea Roșie Sibiu – Banca de Alimente a Crucii Roșii Sibiu. Beneficiarii – persoane fără venituri sau cu venituri foarte mici, familii monoparentale sau cu copii foarte mulți, copii lăsați în grija bunicilor sau a altor rude etc.

5. Asociația Liga Suporterilor Sibieni – „Echipa orașului tău!”. Vizează promovarea tinerilor fotbaliști din județul Sibiu, asigurarea condițiilor pentru atragerea copiilor către sport, precum și oferirea posibilității continuării activitații fotbalistice celor care au terminat junioratul.

6. Asociația ReGenerația – „Scoate voluntariatul din muzeu”. Urmărește promovarea voluntarilor şi a muncii din spatele proiectelor pentru  comunitate, prin realizarea unui pictorial foto cu voluntarii asociațiilor participante, în diferite muzee din Sibiu.

7. Parohia Evanghelica CA Sibiu – „Gușterița turistică”. Urmărește promovarea turismului și culturii din Gușterița. Propune realizarea unei hărți și marcarea traseelor tematice din Gușterița, pentru sibieni și pentru cetățenii veniți în vizită, din străinătate.

8. Asociația Salvatorilor Montani Sibiu – „Susține ca să putem ajuta!”. Dotarea cu echipamentul necesar operațiunilor de salvare derulate de salvamontiștii voluntari sibieni în zona Bâlea Lac.

9. Magic Hands Studio – Mânuțele magice descoperă lumea. Urmărește dezvoltarea laturii creative a copiilor cu vârsta de 5-12 ani, prin activități educative și recreative, stimularea exprimării libere prin activități handmade, dezvoltarea armonioasă a capacităților cognitive prin descoperirea traditiilor romanesti.

10. Asociația Casa Calfelor Sibiu – Transfer european de cultură și cunoștințe prin intermediul calfelor călătoare 2013. Vizează promovarea meseriilor tradiționale și posibilitățile pe care le au meșteșugarii.

11. Asociația Pentru Protecția Animalelor și a Naturii Animal Life Sibiu – Adăpost pentru câinii abandonați. Urmărește construirea unui adăpost pentru câinii abandonați, ca alternativă la metoda de gestionare din prezent – sterilizarea.

12. Asociația Mâini Unite din Sibiu – Mâini Unite pentru Parcul Sub Arini – din dragoste pentru copii. Își dorește amenajarea și modernizarea spațiului de joacă, desfășurarea activităților recreative în condiții optime și încurajarea socializării în aer liber a copiilor și a părinților deopotrivă, dar și a tuturor celor ce aleg să se plimbe în Parcul Sub Arini.

13. Fundația Comunitară Sibiu/AnabellaTarnovan – Căsuța de Lectură. Urmărește amplasarea unor minibiblioteci în spații publice (locuri de joacă, spital, mall, cafenele, restaurante, universitățe etc.). Minibibliotecile funcționează pe principiul „ia o carte și pune alta în loc” sau „ia o carte, bucură-te de ea și  returneaz-o”.

14. Asociația Elijah inițiativa socială Ruth Zenkert – O masă caldă. Vizează intergrarea în societate a copiilor aflați în dificultate și proveniți din familii defavorizare , aflați în satele de pe Valea Hartibaciului.

15. Organizația EMMA – Prevenirea abandonului și protejarea vieții copilului prematur. Cauză: Îmbunătățirea vieții copiilor prematuri, militând pentru apărararea și promovarea drepturilor acestora, asigurându-se că fiecare copil este protejat.

16. Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor Sibiu – Prin drumeție mai aproape de natură. Își propune promovarea drumeţiei ca formă de petrecere a timpului liber în şcolile de gimnaziu, educarea elevilor în spiritul protejării naturii și sprijinirea profesorilor pentru a organiza drumeţii cu elevii.

17. Asociația de-a arhitectura – De-a arhitectura în orașul meu. Beneficiarii sunt, în Sibiu, şcolarii din cele 12 clase a IIIa şi a Iva, care s-au înscris pentru anul scolar 2013-2014. Scopul programului este introducerea în școli a disciplinei privind cunoştinţe despre arhitectură și mediu construit, pentru clasa a IIIa și a IV-a, ca materie opţională.

18. Organizația Voluntarilor SMURD Sibiu – Grupul Voluntarilor SMURD Sibiu. Cauză: Dotarea sediului SMURD cu echipamente necesare în gardă, achiziționarea unui manechin de prim ajutor pentru paramedici, achiziționarea unei lămpi de sterilizare a ambulantei.

19. Asociația Sibiu 100% – Sibiu Bike 100%. Propune implementarea, în Sibiu, a traficului de biciclete, atingerea statului de oraș european și la nivelul mișcării pe biciclete, responsabilizarea tuturor participanților la trafic și marcarea corectă a traseele de bicicletă în oraș (ex. sensurile giratorii).

20. Asociația Joy Sibiu – Alerg în natură pentru natură. Urmăresc aducerea oamenilor în stadiul de a conștientiza impactul pe care îl au asupra mediului și învâțarea acestora, prin evenimente și conferințe pe teme ecologice, cum să minimalizeze daunele. Beneficiari – toți cetățenii, grup țintă – elevi între 10 și 18 ani.

21. Asociația Prietenii Mocăniței – Restaurarea vagoanelor Mocăniței.  Se urmărește crearea unui tren turistic pe șinele Mocăniței, pentru atragerea turiștilor pe Valea Hârtibaciului și dezvoltarea acestei zone. Se dorește restaurarea la exterior și interior a unuia dintre cele patru vagoane vandalizate, care au fost salvate de la tăiere, pentru a forma un tren turistic.

22. Heritas – Fundația Transilvană pentru dezvoltarea integrată, protecție și revitalizare a patrimoniului cultural – Huet.Urban – „Greem is Smart”. Urmărește exploatarea potențialului și valorii istorice a Pieței Huet, unde se desfășoară doar sporadic acțiuni mici. Huet.Urban promovează locul de desfășurare al festivalului, Piața Huet, spațiul sibian din care istoria orașului a început să crească, ca imensă scenă urbană, ideală pentru derularea de evenimente culturale, promovarea informaţiei, gastronomie, comunicare, spaţiu de acţiune dar şi loc de odihnă. Proiectul urmărește de asemenea întărirea sentimentului de comunitate și oferă șansa unei colaborări a tuturor celor care locuiesc sau își desfășoară activitatea în această piață istorică.

23. Asociația Baby Care – Uni vis, o speranță, o viață, pentru nou-născuții și prematurii internați în terapia intensivă neonatală. Urmărește achiziţionarea circuitelor pentru aparatele de respiraţie pentru a ajuta cel puţin 20 nou-născuţi să supravieţuiască. (Potrivit organizatorilor, printre alergătorii care susțin acest proiect se numără și medici ai Clinicii de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu).

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    un sibian

    o idee EXCELENTA! avem nevoie de astfel de evenimente la Sibiu!!! ar fi grozav daca am scapa de enduro, etc…care numia sport nu e!!!

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact