Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Festivaluri, prezentari de moda, evenimente dedicate copiilor si intruniri moto in acest weekend, la Sibiu

La Sibiu începe un weekend dedicat copiilor, modei, motocicletelor şi arhitecturii urbane, iar sibienii vor avea zeci de motive să iasă din casă şi să se bucure de festivaluri, concerte şi chiar un picnic, la iarbă verde, în Piaţa Huet.

Startul la distracţie îl dă Sibiu Bike Show, eveniment dedicat celor care iubesc motocicletele. Sibiu Bike Show va aduce la Curmătură pasionați de motociclete din toată țara, care timp de trei zile, în perioada 31 mai-2 iunie, vor avea parte de concursuri, concerte rock, expoziții dar și multe surprize.

“Căutam o locaţie pentru festivalul Transilvania Tattoo Expo şi am descoperit minunata locație de la Curmătura Stezii Sibiu şi atunci mi-am dat seama că locația este perfectă nu numai pentru un festival rock, ci și pentru o întrunire moto așa cum ne doream de mult în Sibiu. I-am împărtășit ideea lui Andy Fazekas, care împreună cu clubul moto Crazy Bike au scris istoria întrunirilor moto din România reușind să adune an de an la Sibiu sute de motocicliști din întreaga Europă și am convenit ca împreună să relua șirul faimoaselor întruniri moto din Sibiu”, a spus Ovidiu Popârțan, organizatorul evenimentului.

Invitați speciali vor fi DJ-ii Rock FM Claudiu Cirtina și Cristi Hrubaru. Muzica o să răsune pe Valea Ștezii, în acordurile trupelor “Onenightstand”, ”Heavy Duty”, ”I am the tryp” din Sibiu , ”Garatatze”, ”Hungry for Heaven” -tribut Dio din Cluj și ”Black Fangs” din Timișoara.

Trei zile dedicate copilăriei

Copiii vor fi sărbătoriţi în acest weekend cu evenimente dedicate lor, patru reprezentaţii speciale la Teatrul Gong şi concursuri cu premii în Parcul Sub Arini. În perioada 1-2 iunie, Parcul Sub Arini din Sibiu va găzdui cel mai important eveniment de educaţie culturală şi non-formală pentru copii: SmART Park.

Tema acestei ediţii este „SibiuSmart – Un oraş pentru copii”. Organizatorii vor amenaja în parc un oraş al copiilor în miniatură, în care vor fi prezente toate instituţiile publice ale unui oraş, insituţiile de artă şi cultură: biblioteca, filarmonica, televiziune, ziarul oraşului, pompierii, poliţia, aeroportul, librăria, banca, muzeul, spitalul, farmacia.

„SmART Park este un proiect de educaţie non-formală care are ca şi scop stimularea şi asumarea creativităţii, imaginatiei, spontaneităţii şi care se va desfăşura într-un cadru natural, în afara sălilor de clasă, acolo unde copiii se vor simţi stimulaţi să îşi exprime şi să îşi dezvolte creativ ideile”, spun organizatorii.

Pe parcursul celor două zile, scena ampalsată în Parcul Sub Arini va fi pusă la dispoziţia grădiniţelor şi şcolilor din judeţ pentru derualrea unor activităţi culturale: teatru, dans, muzică.

Maratonul spectacolelor pentru copii începe la Teatrul Gong cu “Puiul de lebădă”, regizat de Monica Baldea, o adaptare după povestea scrisă de autorul de literatură pentru copii Hans Christian Andersen, care are drept erou un boboc de lebădă, clocit de către o raţă. Spectacolul va avea loc sâmbătă, 1 iunie, de la ora 10:30, la Teatrul Gong, iar preţul unui bilet este de 6 lei.

Urmează apoi „Greierele aproape faimos”, un spectacol muzical inspirat din fabulele scriitorului francez Jean de la Fontaine. Copiii vor fi încântaţi de marionete, personaje, intrigă, precum și de atmosfera veselă a spectacolului. Spectacolul se va juca sâmbătă, 1 iunie, de la ora 13:00 şi duminică, 2 iunie, de la ora 19:00.

Tot pentru duminică. Teatrul Gong a pregătit un spectacol de animaţie cu marionete, care se va juca de la ora 11:00. Spectacolul „O rază de soare”, regizat de Lilly Krauss Kalmar este o adaptare după povestirea cu acelaşi titlu a scriitorului Al. T. Popescu şi reprezintă povestea emoţionantă de prietenie ce se leagă în pivniţa unei case vechi, între Pitt, o balerină de porţelan şi Muf, un şoricel.

Târgul Naţional de Jucării organizat de Complexul Naţional Muzeal Astra aduce şi anul acesta, în perioada 1-2 iunie, surprize şi ateliere de creaţie pentru copii.

Copiii, dar şi adulţii care-i însoţesc, vor putea asista la spectacole oferite de Teatrul pentru Copii si Tineret GONG, de Fundaţia pentru Meşteşuguri Bucureşti, care va prezenta un spectacol de teatru de marionete, de Palatul Copiilor din Sibiu şi de Corul Reunit al Şcolilor Gimnaziale „Regele Ferdinand” şi „Radu Selejan” din Sibiu.

„Sunt aşteptaţi în jur de 70 de meşteri care confecţionează jucării din lemn, păpuşi, obiecte de vestimentaţie pentru copii, miniaturi, obiecte mici şi turtă dulce. Vor fi organizate ateliere educative pentru „micii meşteşugari”, cu participarea a cinci creatori populari”, spun organizatorii.

Festivalul Huet.Urban - Green & Smart

Sâmbătă, în Piața Huet, începe cea de-a III-a ediție a Festivalului Huet.Urban. Sub tema Green & Smart, Huet.Urban își propune să transforme, cel puțin pentru două zile, cea mai frumoasă piață din Sibiu într-un un spațiu urban pentru bună dispoziție.

Concertele, atelierele meșteșugărești și pentru copii, expozițiile de fotografie, desen sau obiecte din materiale reciclabile, picnicul în iarbă naturală sau târgul tinerilor designeri vor schimba complet ambientul spațiului urban din centrul orașului.

„Fiecare zonă a pieței va avea o tematică aparte. În permanență, peste tot în piață vor avea loc mici evenimente, adresate tuturor, indiferent de vârstă”, spune Michael Engel, directorul Fundației Heritas, organizatorul festivalului.

Sub tema “Green is Smart”, cea de-a treia ediție a festivalului Pieței Huet propune sibienilor o abordare diferită asupra spațiului urban.

Prima activitate a festivalului va implica în redecorarea pentru câteva zile a Pieței Huet artiști, arhitecți, designeri sau pur și simplu oameni creativi din toate colțurile țării. Concursul urmăreşte selectarea celor mai bune idei de amenajare a unor instalaţii urbane ce se doreşte a fi un important punct de atracţie în cadrul festivalului Huet.Urban.

Sibiul – capitala modei pentru două zile

Vineri începe cea de-a doua ediţie a ”Sibiu Fashion Days 2013”, eveniment care se va desfăşura în perioada 31 mai -1 iunie. Multe surprize şi invitaţi speciali promit organizatorii şi pentru această ediţie, printre care şi o colecţie inedită semnată Rita Mureşan.

„Doina Levintza îşi va prezenta la Sibiu, pentru prima dată, celebra rochie de mireasă care a apărut în mai multe editoriale şi Rita Mureşan, revine după un an de absenţă din lumea fashion-ului, cu o colecţie inedită de costume de baie glamour şi rochii de plaja. Fiecare designer, însa, promite surprize şi colecţii speciale, iar pentru că anul acesta este ediţia smart, în ambele seri îşi va prezenta colecţia şi câte un student de la Facultatea de Design din Sibiu”, spun organizatorii.

În prima seară publicul va putea admira colecţii semnate Teodora Popimoise, Clara Rotescu, Mircea Barbulescu, Jai Dam & Passion Du Brazil, Cosmina Englizian Couture, Oana Ciclovan, Loulou, Stefan Musca, Silvia Terziu, Curly Boutique, Mihaela Drafta şi Rita Muresan, iar DJ Moshu va întreţine atmosfera.

Tot în prima seară, un cuplu, va putea câştiga o vacanţă de un weekend la Paris, oferită de agenţia de turism Dream Travel. Tot ce trebuie să facă este să fie prezenţi la eveniment şi să completeze taloanele pe care organizatorii le vor pune la dispoziţie. La finalul serii, se va face extragerea şi vor fi anunţaţi câştigătorii.

Pe 1 iunie, în cea de-a doua seara a ”Sibiu Fashion Days”, programul va contiunua cu creaţii ale designerilor Delia Lungu, Raluca Popa - Atelier 172, Stefania Caragea, Mirela Diaconu, Valentina Vidrascu, Roxana Butnaru, George Hojbota, Andreea Tincu, Norina Stoica, Lena Criveanu, Ana Radu şi Doina Levintza. Programul va fi completat de o prezentare de modă pentru copii, semnată C&A, iar seara se va încheia cu un concert susţinut de Corina.

Filmul de weekend

„Star Trek Into Darkness” este filmul care va rula la Arta în următoarele trei zile. În vara lui 2013, inovatorul regizor J.J. Abrams va aduce pe marile ecrane filmul „Star Trek Into Darkness/În întuneric”, un thriller de acţiune. Când echipajul lui Enterprise este chemat înapoi acasă, află că o putere de neoprit a instituit teroarea din interiorul propriei lor organizaţii, aruncând în aer întreaga flotă alături de tot ceea ce reprezentă ea şi lăsând lumea noastră într-o situaţie de criza.

Filmul va rula vineri, sâmbătă şi duminică, de la orele 14:00, 16:30. 19:00, 21:30, la cinema Arta. Preţul unui bilet este de 12 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus