X

Un enorias revoltat

Bogdan Brylynski

În predica sa de acum trei duminici, preotul mânăstirii din Turnu Roșu s-a rățoit serios la enoriașii veniți să asculte slujba. Pentru că îndrăzneau să zâmbească în casa Domnului. Nu să râdă, nu să vorbească mai mult sau mai puțin șoptit, ci pur și simplu pentru că zâmbeau. Ceva de neacceptat într-o biserică în care trebuie să te prezinți smerit și obidit.

Și imediat i-a comparat cu apostolul-martir la bisericii ortodoxe române ce acum își odihnește oasele într-o celulă la Rahova, numitul George „Gigi” Becali. Iar reproșul suna ceva de genul… bine că un sfânt ca el stă în închisoare și vouă vă arde de zâmbete acum. Reproș urmat de alt sfert de oră de beatificare și sanctificare a cancerigenului machidon. Călugări de la Muntele Athos au bătut lungul drum spre casă ca să se încoloneze în fața intrării la penitenciar, să-i spele păcatele grobianului. Patriarhia Română însăși a intervenit și le-a dat dreptul călugărilor să participe la sfânta liturghie din pușcărie. Și stai și te întrebi, cât de cretini pot fi oamenii ăștia? Nu, nu la Becali mă refer, el știm că e cretin, n-are cu ce să ne mai surprindă. Dar ăștia, „sfinții” părinți. Cum pot ei face sluj în fața unui mafiot încarcerat pentru șantaj, unui excroc dovedit în țșpe instanțe și care, hai să vorbim bisericește, încalcă zilnic măcar cinci din cele 10 porunci. Da zilnic! Și care, într-adevăr, a fost suficient de deștept încât să își dea seama că și locul în Rai și-l poate cumpăra. Care și-a zeciuit propriile furturi aruncând bani de semințe în stânga și în dreapta, cumpărând dragostea oamenilor și venerația popilor. Și mă mai gândesc la ceva. Obtuzii și de-a bani iubitorii cucernici părinți primesc anual generații de elevi la orele de religie. Și asta e ceea ce propovăduiesc ei. Că atâta timp cât umpli bisericile de bani e ok să furi, să minți, să înjuri, să înșeli, să spargi bani la jocurile de noroc, să șantajezi, să intimidezi, să agresezi semenii tăi. Da` faceți-i un chip cioplit. Că la așa preoți sigur se vor găsi ceva enoriași care să îngenuncheze și să sărute icoana. 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  P(athos)

  F bine punctat!!! Popii = cei mai jegosi HOTI! Pt ca ei fura in numele unei prosteli in masa, adjudecandu-si merite si puteri ce nu au nicio legatura cu spiritul crestin. Prefer un hot marunt, manat de nevoi, in locul acestor***dovediti si nesatui

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Daniil Sihastru

  Bogdan, esti pe miriste!
  De ce generalizezi? Chiar esti convins ca ceea ce afirmi tu in articol, este propovaduit la orele de religie? Mai intreaba…
  Si mai terminati odata cu atacul asta (deja perimat) la adresa Bisericii si a preotilor, ca ne-am plictisit. Chiar nu mai e de actualitate.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  SIB

  Ziaristul lui peste, doar un incult scrie \”excroc\”, in loc de escroc! Becali nu a fost inchis pentru santaj, ci pentru cu totul altceva. La santaj voi sunteti expertii.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  calugarul

  Pe semne ca si tu te crezi jurnalist de colectie, ca alt \”excroc\”, care scrie numai pe facebook de cand l-au mazilit de la fituica gratuita. Azi maine scrieti si va cititi intre voi, colectionarii …

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  Că popii debitează ce debitează, nu mă miră, dar ce nu pricep eu, cum poa\’ sa meargă un om normal, duminica la slujbă, la mânăstirea Turnu Rosu???

  Băi, ăia cu excrocul, aflaţi şi voi că e foarte corect aşa, dacă te referi la fost croc!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  esti varza

  Mai bine scrie doar despre ce pricepi. Sau scrie un editorial despre apartamente ANL si fundatii aflate in carti din varii motive secrete pe care le stie toata lumea.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  lasa ciocu

  Popii,o alta clica profitoare de pe urma prostiei omenesti!Iar Sihastrule,atata timp cat o sa existe popi si biserici finantate din banii publici, o sa fie mereu o actualitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact