Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Liviu Dragnea: Sibiul ar trebui sa fie capitala Transilvaniei Centrale!

Ministrul Liviu Dragnea a declarat că Sibiul ar trebui să fie capitală în regiunea din care mai fac parte județele Brașov, Alba, Covasna, Harghita și Mureș. Invitat la emisiunea ”După 20 de ani” a postului de televiziune ProTV, Dragnea a desenat în premieră harta cu regiunile și capitalele României regionalizate. ”În viziunea "cetățeanului" Liviu Dragnea, care a bifat, pe lângă cele 8 zone administrative, și reședințele acestora, Sibiul ar trebui să fie capitala Transilvaniei Centrale, în dauna Brașovului, iar Constanța și Tulcea ar trebui să formeze o regiune. Celelalte capitale sunt în viziunea lui Dragnea orașele Cluj, Pitești, Timișoara, Craiova, Galați și Iași”, scrie site-ul stirileprotv.ro. 

Vicepremierul Liviu Dragnea a specificat că această hartă nu este una finală, ci reprezintă opțiunile sale de moment: "Este o opinie de cetățean, nu e opinia mea ca ministru", a declarat Liviu Dragnea. Oficialul a folosit în cadrul emisiunii aplicația de regionalizare a țării, lansată de www.stirileprotv.ro. "Regiunile vor fi 8 sau 9. Urmează în perioada următoare să finalizăm analiza. Pentru un asemenea proiect, care este poate cel mai important proiect de țară de la revoluție încoace, suportul publicului este important", a mai spus vicepremierul Romaniei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

33 comentarii

aiurea in tramvai

Acum 10 ani

bla bla bla. bla bla bla. evident, ne facem ca nu stim ca jocurile sunt aranjate. constanta+tulcea = o regiune cu capitala la babadag. sibiu+brasov = o regiune cu capitala la avrig . prahova +dambovita = o regiune cu capitala la baicoi. etc.
Raspunde

eu

Acum 10 ani

din pacate si el stie ca Sibiu n-o sa fie capitala...dar vrea ca noi sa vedem ca ne sustine...
Raspunde

rectificare

Acum 10 ani

prahova +dambovita = o regiune cu capitala la baidragnea.
Raspunde

lol

Acum 10 ani

Aşa mă cuprinde nostalgia când îmi amintesc cum Dragnea o ţinea pe Mihaela dragostea mea de mână, în timp ce Băse făcea podeaua cu prostănacul şi Klaus ţinea lumânarea alături de cei doi amorezi în galeria suporterilor PSD...
Raspunde

ALEX

Acum 10 ani

bravo sibiu bravo sibiu!
Raspunde

geograful

Acum 10 ani

Pacat ca Sibiul face parte din tara asta perversa.Asta-i singurul si marele adevar.
Raspunde

@alex

Acum 10 ani

Ai urmarit emisiunea...?... Mie imi cam suna vorba lui Dragnea...bai baieti eu am facut cam tot ce am putut..dar daca tara si economia nu va vrea...asta e ! Dar ma rog, daca asta te face fericit , strigam cu tontii in cor Bravo Sibiu..bravo Sibiu
Raspunde

Tara asta Perversa

Acum 10 ani

Pt. \"geograful\" : afla tu \"geografule\" ca ma defec peste tine si peste toata familia ta de ciori de cācat.
Raspunde

afara cu oltenii spurcati si putori ordinare din s

Acum 10 ani

pt\"tara asta perversa\"mars oltean imputit la mata in saracie
Raspunde

geograf...serios

Acum 10 ani

Ce cauta Alba in reg.asta? Ei graviteaza spte Cluj, inteligentilor, nu spre...Brasov.!In rest, vorbe :\"ar trebui \",nu \"va fi \"
Raspunde

SB

Acum 10 ani

Votati Sibiul - Capitala de regiune - pe postul TV DIGI 24, la emisiunea \"Raport de tara\"!
Raspunde

cleo

Acum 10 ani

Sibiu ar trebui... dar n-o sa fie... din cauza sasului cu gura mare care se ia in gura cu Nita ,isi da cu parerere asupra deciziilor guvernului Ponta din care intr-un anumit fel face parte si el...
Raspunde

capitala

Acum 10 ani

cindrea salveazane ajutane s-a fim capitala tari nu la 2-3 judete bai frustatilor de ce vreti cu atita insistenta s-a va fie capitala iasovu este ce va putred la mijloc bai la care nu va convine SIBIUL capitala ducevati la origini si nu mai dati cu noroi in singuru oras functionabil din tara asta a disperari mai uitativa pe la televiziuni si vedeti peste 3000 de orase falimentare printre care si dragostea voastra brasov asa ca mai lasatio cu capitalele PINA IL AVEM PE K JOHANNIS SIBIUL VA MERGE TOT TIMPU PE UN CRESCENDO SI IN FINAL VA FI CEL MAI RIVNIT ORAS DIN TARA ATITA VA CER CIND VOTATI S-A VOTATI CU CAPU NU CU MATU
Raspunde

@13

Acum 10 ani

Cindrea \"ajutane s-a \" punem Capitala limbii romane la Sibiu...cum poti sa faci 11 greseli gramaticale in doua propozitii...asta numai un sibian adevarat poate..
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

@IP 213.233.93.231, vrei facem un test? Care ar fi procentul de agramați pe județe, inclusiv in satul cu miniștri, să vedem pe ce loc ar fi Sibiul fată de alte orașe cu aspirații de capitală? Te bagi, isteţule?
Raspunde

@15

Acum 10 ani

Ok de acord ma bag...daca gasesti in presa din Brasov un comentariu atat de agramat ..sau nu , sa zicem jumatate cat sibianul tau .,.iti cer scuze fara resentimente... Dar eu zic ca e mai usor sa il rogi sa iti dea postarile la corectat.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

@213.233.93.231, probabil ca nu o sa gasesc, dar asta nu e relevant, asta spune doar ca agramatii vostri nu scriu la gazete din lipsa de spirit civic. Pe astia ai nostri ii roade si isi dau interesul.<br>Scrieti baieti, nu va lasati complexati de filfizoni cu aere de intelectuali, gramatica oricum e un moft in continua schimbare. Important e sa stii cat fac 5+3, ca sa poti posta!
Raspunde

@17

Acum 10 ani

Nu o sa gasesti sigur, agramatii nostri stiu care e locul lor in societate, nu au aere de intelectuali. Simtul civic e cu siguranta mai atenuat ..dupa cum si cel din Bucuresti e mai atenuat decat cel din Brasov..in orasele mai micutze asa ca Sibiul toata lumea participa activ la viata cetatii..e un lucru normal. Cat priveste gramatica ..in Sibiu e un moft dupa cum un moft e si Chiriac..moft e si oraselul care pentru un moment s a crezut metropola...dar d_le Joseph cred ca dumneavoastra deja v-ati dat seama de inutilitatea demersului..maibtrebuie doar sa-I consolati pe cei agramati
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

Sibiul NU ARE NEVOIE de NICI-O REGIUNE, trebuie sa ramana JUDET...In regiune se pierde total...Nu invatati nimic? Va mai trebuiesc 1000 de functionari-paduchi tovarasii de la Regiune? In nici-un caz, nici macar CAPITALA de REGIUNE, altfel pierdeti IMENS...In caz extrem, dau ca exemplu: Inchipuiti-va ca, prin absurd, ar fi CAPITALA TARII....unii ar raspunde: GROZAV... Ar fi cea mai mare NENOROCIRE pentru ORAS... Orasul NU TREBUIE sa fie SUBORDONAT, sa ramana JUDET cu CAPITALA ORASUL, dar care NU ESTE SUBORDONAT JUDETULUI, este MUNICIPIU. In momentul cand veti fi bagati intr-o REGIUNE, indiferent, chiar cu Capitala la Sibiu, veti fi TOTAL PIERDUTI. ORASUL si JUDETUL sa ramana AUTONOME, subordonate DE NEVOIE numai CAPITALEI TARII, nu cu o DUBLA SUBORDONARE...
Raspunde

bagator in seama pe net din lipsa de activitate

Acum 10 ani

Cu genul de separatisti si antiolteni care mai posteaza pe aici nu avem nici o sansa... #19 Ia lamureste-ne tu Georg tata, de ce ma rog ar pierde Sibiul daca ar fi capitala regionala?
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

Bagator de seama (20.). NU RASTALMACITI CA LA SECURITATE TEXTUL EVIDENT. N-am scris nimic de SEPARATISM, nici de OLTENI, nici de AUTONOMIE FATA DE CAPITALA, ci dimpotriva, SUBORDONARE DIRECTA NUMAI FATA de CAPITALA. Lamurirea am dat-o mai sus.. EU MA FERESC ca de naiba de Cuvantul SEPARATISM..Este UN PUNCT de VEDERE LIBER, nu O HOTARARE Comitet Judetean PCR sau Comitet REGIONAL Regiunea Stalin, Raionul Sibiu. NU MAI FOLOSITI METODE de ANCHETA de SECURITATE, argumentati LOGIC si NORMAL...
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

Bagator de seama (20.). Poate nu am fost clar. AUTONOM adica NU INTEGRAT(e) INTR-O UNITATE INTERMEDIARA ca REGIUNEA..Insa SUBORDONAT DIRECT NUMAI FATA de CAPITALA TARII...Sper ca acum ati inteles..
Raspunde

bagator de seama...

Acum 10 ani

Treaba cu separatistii si antioltenii nu va era adresata. Se referea la alti postaci. Argumentarea \"LOGICA si NORMALA\" o asteptam de la dvs. insa tot nu m-ati convins de ce integrarea intr-o regiune ar dauna Sibiului. Sau, daca sunteti impotriva regionalizarii ca efect local, ci nu impotriva desemnarii Sibiului ca si capitala, asta este cu totul altceva
Raspunde

ptr.23

Acum 10 ani

oltenii trebuie sa demonstreze faptic si dupa aceea mai vb.
Raspunde

gigi

Acum 10 ani

aiurea in tramvai cind spune la sfirsitul comentariului baicoi vorbeste de Dragnea.
Raspunde

@8

Acum 10 ani

Din ce neguri ale istoriei vi ba retardatule de vorbesti in asemenea hal .Nu-i de mirare ca tara-i aici cu asemenea specimene brontozauriene.Mars in vagauna din care ai iesit si invata sa vorbesti civilizat ca esti intre oameni,josnicule.
Raspunde

Sibian

Acum 10 ani

Ar fi nemaipomenit sa iasa Sibiul capitala regiunii a fost capitala transilvaniei a fost capital a culturala europeana in 2007 deci sibiului ii sta bine sa fie capitala.Are cele mai tari festivaluri cel mai tare centru cel mai tare primar.Si este un oras cu locuitori foarte civilizati!votati sibiu capitala!
Raspunde

NIck

Acum 10 ani

Cum dracu sa fie Sibiu capitala regiunii cand are drumurile ca la tara in sec XXI? In Sibiu nu sunt strazi, sunt ulite. Cand ploua, iti trebuie cizme de cauciuc. Canalele nu fac fata. Si strazile asfaltate, sunt ciuruite si lasate asa. Uitati-va cum arata zona piata Cibin, str. de langa sala Transilvania, pe langa stadion, unde iti rupi masina. Exemplele pot continua. Nu exista strada care sa nu o sape astia, cu acordul tacit al primariei. Ca asa curg contractele si comisioanele. Pe bani publici. Asa ca treziti-va. Siniul nu MERITA sa fie capitala de regiune. In Sibiu, pe ultite, inca mai umbla vanzatori ambulati cu \"pari de fasole\" si \"maturoaie\", adunatori de fier vechi....Asta e capitala de regiune? Gara e praf...etc. Daca Sibiul va iesi capitala, va iesi pe interesele axei habsburgului Johannis si politicienilor corupti din haznaua Bucuresti.
Raspunde

agramat

Acum 10 ani

bai team atins la esenta ofticatule se vede si imi pare bine ca areti cit de frustat si fara viziune esti ma tot cauti la gramatica mai schimba placa ca scirtaie rau de tot tu trebuie s-a te lupti pentru SIBIU CAPITALA REGIONALA nu sa-mi numeri greselile gramaticale ca asta nu intereseaza pe nimeni si apucate de marile proiecte a trecut un an si jumatate si nu se vede nici un mare proiect mai ai 2 ani dupa care amintire 3 la suta
Raspunde

@29

Acum 10 ani

Tie chiar nu ti-e rusine la modul in care folosesti gramatica...uite , sunt de acord sa fie Sibiul Capitala Romaniei...dar te rog inceteaza sa mai maltratezi limba romana...chiar daca ai circumstante atenuante , fiind sin comuna Sibiu..totusi e prea mult
Raspunde

@ agramat

Acum 10 ani

buei mai atins la esenta adica la puncul G acuma o sami derapeaze toat fantasmele gramaticale si uite ca scriu ca tine fara liniute despartitoare s fara virgule agramat dar promit ca o sa ma ocup de marile proecte si ca o sai fac papuci la sasul multiubit si traiasca maretul carmaci de sibiu cu marile lui proecte cu traficul de copi si casele luate cu falsuri si noi toti sasi sa traim pe langa el daca nu va convine sa plecati opincarilor la voi in oltenia si sai luati si pe mitici cu voi. Buei, da\' stresant este sa asterni cuvintele in halul acesta!
Raspunde

nu stiu care

Acum 10 ani

din calitatile orasului pe care il iubim dispar daca ...Brasovul va fi resedinta? Daca ne iluzionam, dezamagirea va fi si mai mare. Putem ,in schimb, sa venim cu sugestii adresate Consiliului Local, nu sa ne vaitam in postari.Daca sugestiile (ratinale) nu primesc raspuns, atunci putem sa ne plangem.
Raspunde

jIL9tq9iaCa

Acum 10 ani

QuotesChimp are an integrated part in the problem method of numerous states. Some state this is due to attorneys' so-called avarice and &#3 4;ambulance-chasing&#3 4; tendencies. The Others fault insurance carrier adjusters that are really so penny pinching which they actually push individuals to the tribunals to recoup their deficits. In almost any case, below are a few of the conditions that come up when working with attorneys in insurance circumstances.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus