Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

La Sibiu a aparut prima brosura ce le povesteste copiilor despre capuse

La Sibiu a fost editată prima broșură din România, destinată copiilor din clasele I – IV și care are drept scop promovarea metodelor de protejare împotriva mușcăturilor de căpușă și, implicit, împotriva transmiterii bolii Lyme.
Ideea acestei broșuri a venit din Germania, unde există o asociație a celor care au suferit de pe urma bolii Lyme. De altfel, și materialul editat la Sibiu este adaptat după cel din Germania. Traducerea şi adaptarea au fost făcute de către dr. Georgeta Marga (foto stânga), de la Direcţia de Sănătate Publică, şi de către Ilse Philippi (foto dreapta), consilier județean și preşedinta Comisiei pentru asistenţă socială şi sănătate din cadrul Consiliului Judeţean.
Până acum, pentru copii nu existau materiale de informare referitoare la căpușe și pericolul prezentat de acestea. ”Această broșură umple acest gol. Este o premieră la nivel național și se adaugă acțiunilor de pionierat din județul Sibiu”, spune dr. Georgeta Magda.

Broșura a fost tipărită în 15.000 de exemplare, dintre care 2.000 sunt în bilingve (limbile română și germană). Costul tipăririi acestor materiale (11.250 de lei) a fost suportat din bugetul Consiliului Județean Sibiu. Broșura „De ce trebuie să fiu atent la căpuşe” va fi distribuită elevilor din ciclul primar înainte de încheierea acestui an școlar.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

zina

Acum 10 ani

tiarim carti, cheltuim bani dar concret ptr a scapa de capuse ce facem?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus