X

Cat de bine te distrezi, de fapt, la strandul din Sibiu?

Ne-am scăldat săptămâna trecută la singurul ștrand din Sibiu și am găsit apa curată și răcoritoare, prețuri mici și șezlonguri la discreție. Dar și scrum de țigară aruncat în bazin sau oameni simpli – că altfel nu le putem spune – care au venit să facă baie în chiloți.
Dacă vreți să mergeți la ștrand țineți cont că mai toate străzile din jurul lui sunt în reparații, astfel că practic nu există locuri de parcare și pe canicula asta persită în aer un praf greu de suportat. Spre mirarea noastră însă, în incinta ștrandului nu este praf deloc. Dimpotrivă, totul pare îngrijit, spațios și curat. Cel puțin prețul de 20 de lei de la intrare este destul de rezonabil, mai ales că șezlongurile sunt la discreție. Pentru studenți, copii sau pensionari biletul de intrare costă 10 lei. Marțea pe la prânz, când am fost noi, nu era deloc aglomerat astfel că bazinele erau mai mult goale și n-a trebuit să ne înghesuim printre vecinii de șezloguri. Iar apa, o adevărată surpriză. Nici foarte caldă și nici atât de rece încât să nu te poți arunca în ea. Numai bună și răcoritoare. Din păcate, cam pe aici apar și lucrurile mai puțin plăcute. Cam pe toate marginile bazinului sunt tinere specimene care combat canicula stând cu picioarele în apă și nu se pot abține să fumeze. E ușor de imaginat unde ajunge tot scrumul și cum plutește pe apă. Între noi bărbații, fie vorba, se găsesc să stea tot timpul în apropierea vreunei domnișoare care se bronzează topless. Aqua Fun nu duce lipsă de fete frumoase.
Dacă în cazul primul aspect negativ este vorba despre educație, în cel de-al doilea educația lipsește cu desăvârșire. Ca și normele minime de igienă. În două ore și jumătate petrecute la ștrand mi-am ”bucurat” privirea cu doi oameni simplii și tineri, veniți să se scalde în chiloți. Nu slipuri, nu pantaloni scurți, chiloți! Și nimeni nu le zice nimic. Dimpotrivă, se mai înghesuiau pe tobogane.
În cazul în care vi se face foame trebuie să știți că nu există foarte multe opțiuni, însă destul de decente și rezonabile. Spre exemplu, găsiți pizza de la 13 până la 20 de lei, sandvișuri, sucuri și apă la 5 – 6 lei sticla și pungi de chipsuri cam tot pe la cinci lei. Zona de servit masa este delimitată și curată. Coșuri de gunoi n-am văzut prea multe însă nici mizerie.
Ca alternative, în zona Sibiului mai puteți merge la ștrand la Complexul Balnear Ocna Sibiu (diferit de lacurile sărate), unde prețurile sunt puțin mai piperate, însă și condițiile oferite sunt ceva mai bune. Aici accesul la piscina exterioară costă 30 de lei, respectiv 20 de lei după ora 16:00. Sau mai puteți merge la fosta vilă a lui Ceaușescu de la Săliște, însă aici piscina este foarte mică.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ovidiu

  Apa si intreaga incinta a strandului sunt curate, se vede organizarea si intretinerea foarte bune. Dar ii mic si singurul din oras, umbra lipseste, intr-o zi de weekend insorita ii supra-aglomerat si aerul respirabil lipseste. Oricum decat nimic ii foarte bun si cine il administreaza o face super ok. Poate cum spui, trebuie o mai buna supraveghere a clientelei.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ECOLOGISTI

  Asa se intimpla in loc s-a avem si un ACUA -PARC raminem cu batrinu strand si singuru din oras , s-a ne mindrim ca neau salvat ecologistii din toata tara de o asemenea mare investitie bai astea cu ecologismu mergeti pe str n iorga si vedeti cum iubitori de natura au rupt copaci ornamentali si va veti da seama cit de iubitori de natura suntem alo primaria nu aveti serviciu de administratie parcuri acest dezastru s-a facut cu buna stinta si vandali nu sunt greu de identificat este pe domeniu public astept sanctiuni drastice

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibianul

  sau cu 10 L de benzina se poate ajunge la fagaras unde strandul de acolo are conditii mult mai bune decat cele din sibiu,e mult mai mare,mult mai curat si preturi mult mai mici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian

  Mie nu imi place deloc ca in oras ca sibiul avem doar un strand asa mic.Trebuie unul triplu si cu topogane.Un aqua land si toata lumea va fi impacata.Trebuie aleasa clientela nu se poate sa fi un taran sa vi in chiloti.Trebuie alungati acei oameni nesimtiti si nesimtitele care arunca in apa scrumul sunt prost-crescute.Ar trebui amendate.Si ar trebui sa se prelumgeasca strandul ca in spate sunt niste balarii.Se pot face acolo inca doua bazile linistit. Sper sa se rezolve problemele mentionate!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  tot eu

  Stimate reporter, ti-o fi placand tie la strand intr-o zi de marti, dar de ce nu mergi in week-end cand locatia e plina si nu mai prinzi sezlong. Oricum, marea parte a lor sunt rupte asa ca lasa de dorit calitatea serviciilor…Apa nu pot spune ca e prea acceptabila, bazinul mare e cu apa rece mereu. Sa nu mai vobim de tariful de intrare mult peste pretul strandurilor din alte orase care te primesc mai ospitalier si cu mai multe atractii. Sa nu mai vorbim ca nu ai voie sa iesi macar pana la masina parcata la sute de metri distanta…deci mi-as dori un cu totul alt strand pentru noi sibienii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact