Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

100 de lei plimbarea cu motocicleta prin cetatea Sarmizegetusa

Un bărbat de 40 de ani din Petroşani a fost amendat cu 100 de lei, joi, de jandarmii montani hunedoreni, după ce a intrat cu motocicleta în incinta cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, căpitanul Nicolae Răducu, un grup de şapte persoane a urcat cu motociclete şi ATV-uri la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia.

"În timp ce colegii săi s-au oprit în parcarea amenajată în apropierea monumentului, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Petroşani, a ignorat marcajele şi personalul de la casa de bilete de la intrarea în obiectivul turistic şi a pătruns cu motocicleta pe poarta de vest a cetăţii", a spus el.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost oprit de jandarmii montani, care, după ce l-au dus în afara monumentului istoric, l-au amendat cu 100 de lei, în conformitate cu regulamentul de vizitare a monumentului istoric Sarmizegetusa Regia.

Conform jandarmilor, nerespectarea regulilor de vizitare a sitului arheologic Sarmizegetusa Regia constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 50 şi 2.000 de lei.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

acum 10 ani

Acum 10 ani

am vazut buldoxcavator care lucra in cetate si gaurea pamintul , cu alti muncitori de mina , cautau pietre funerare , ziceau ei . Iar politistul satului era la bufet vizavi . Alti sateni au ziduri , garduri , pietre in curte si nu-i intreaba nimeni .
Raspunde

pt.1.

Acum 10 ani

Te referi la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, nu la Sarmizegetusa Regia. E o mare diferenta intre ele.
Raspunde

acum 10 ani

Acum 10 ani

POATE dar c-am tot acolo , in zona si in toata tara . Peisaje frumoase si cea mai frumoasa iarba de cosit , pentru animale , din lume .
Raspunde

acum 10 ani

Acum 10 ani

a fost dar acum a inceput autoritatile sa gaseasca urme , ce a mai ramas. Cine raspunde ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus