X

"Cetatile Domnului la marginea lumii" se verniseaza la Brukenthal

Weekend-ul aduce la Muzeul Brukenthal o nouă expoziţie – „Cetăţile Domnului la marginea lumii”, care cuprinde imagini fotografice ale bisericilor fortificate din sudul Transilvaniei realizate de Hermann Fabini, Louis Guermond, Ioan Vărzaru, fotografii în tehnica 3D de Daniel Bălţat, imagini ale unor mănăstiri fortificate şi turnuri de apărare din Muntele Athos, surprinse de Petre Beşliu, precum şi piese arheologice provenite din săpăturile arheologice de la bisericile fortificate din Moşna şi Brădeni, grafică documentară şi carte veche.

„Semnificativ, bisericile fortificate din Transilvania, mănăstirile fortificate din Ţările Române şi cele din Muntele Athos au ajuns la apogeul dezvoltării lor în secolul al XVI-lea, perfect articulate cadrului geografic, necesităţii de securitate locală şi regională. Mai departe, spre Orient, comunităţile călugărilor din Muntele Athos – cel mai îndepărtat punct al Europei înspre capitala Semilunei – adăpostite în fortificaţii puternice, ridicate după model occidental au devenit centre de rezistenţă spirituală ale statelor ortodoxe, libere sau mai apoi supuse tributului otoman. Conştiente de valoarea lor patrimonială, de specificul cultural-istoric în evoluţia comunităţii europene, cetăţile Domnului de la marginea lumii revendică astăzi un statut comunitar pe măsură”, spun organizatorii.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 29 iunie, la Palatul Brukenthal, Cabinetul de Stampe.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact