Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Celelalte fete ale celor acuzati de spaga la BAC: un patron de restaurant si un administrator de gradinita

Cei acuzați de procurorii DNA că au luat șpagă 500 de euro pentru a ”rezolva” proba de la Limba și literatura română a unui tânăr sibian nu sunt neica-nimeni. Viorel Giupană, descris în comunicatul DNA drept ”funcționar” în cadrul Colegiului tehnic ”Independența”, ocupă funcția de administrator al Cantinei colegiului. De câteva luni, prin intermediul firmei pe care o administrează (Geodel Tehnik SRL) și-a și deschis un restaurant în Sibiu, pe strada Dealului, denumit Geodel (citește aici recenzia făcută de Turnul Sfatului restaurantului).

Giupană ”nu știe nimic”

Procurorii DNA susțin că Viorel Giupană (foto centru) este cel care, luni, 1 iulie, a luat 2.200 de lei de la un tânăr sibian, pe care l-a convins că îl va ajuta să treacă liniștit peste proba de la Limba și literatura română din cadrul Bacalaureatului de anul acesta. ”Nu știu, nu știu despre ce este vorba... Nu, nu știu nimic să știți. Oricum, vă mulțumesc mult”, a declarat, telefonic, Giupană.

Administrator de grădiniță și consilier eparhial

Printre numeroasele preocupări ale inspectorului școlar de specialitate Sorin Joantă este și cea de administrator al grădiniței ”Sf. Vasile cel Mare”, care aparține Mitropoliei Ardealului. Grădinița a fost deschisă în septembrie 2009, iar de ”selecția” copiilor primiți la această grădiniță s-a ocupat și Sorin Joantă. Acesta este și membru al Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului

A treia oară la Bac

Stefan Toma Stancă, cel care a plătit cei 2.200 de lei pentru ”a trece la română” este pentru a treia oară când încearcă să își obțină diploma de Bacalaureat. Singurele note de trecere obținute la sesiunile din 2012 și 2011 sunt la Istorie (nota 5,60) și Geografie (nota 5,20).

Inspectorul școlar general s-a încuiat în birou

Ștefan Firu, inspectorul școlar general al județului Sibiu, s-a încuiat la propriu în birou în cursul zilei de joi. Cu presa cerând o declarație din spatele ușii încuiate pe interior, Firu a refuzat să facă orice declarații şi i-a ameninţat pe reprezentanţii presei cu poliţia.
În cele din urmă, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului a fost delegată să susțină o scurtă declarație. ”Nu a mai avut niciun fel de probleme, este un om vertical, care şi-a îndeplinit cu foarte multă responsabilitate atribuţia de inspector şcolar”, a declarat Livia Crețulescu.


Foto Vasile Giupană – Facebook
Foto Sorin Joantă – Ziarul Lumina

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

Eugen

Acum 10 ani

Inteleg ca nici unul din cei doi nu este nici ministru, nici popa. Asta dauneaza grav rautatilor care se pot spune. Unul din ei s-a ocupat cu \"selecția\" copiilor primiți la ... grădiniță. exprimare aluziva si tendentioasa, incadrand cu \" cuvantul selectia. Lasati institutiile si oamenii sa-si rezolve problemele si dati stirea dezbracata de aluziile, rautatile si comentariile voastre.
Raspunde

un elev

Acum 10 ani

am citit acest comentariu si mi-am facut o mie de cruci si daca veni vorba de firu stefan eu i-am fost elev prin anii 80 atunci el preda istoria dupa revolutie el a ocupat tot functii inalte a fost candva si seful taberelor pt copii la sibiu mi-a spus cineva de la curtea de conturi ca au fost spalate sume mari de bani in acea perioada si apropo el mai are sau avea si o firma mica prin poiana sibiului ghici pe banii cui ,ai vostri fraierilor asa ca ....traiasca basescu si clica lui de hoti penali
Raspunde

gigi

Acum 10 ani

ma mir ca acest asa zis paatron mai e inca liber am fost la geodel ....un restaurant penibil cu servire proasta si mancare de 2 bani si ce***cauta burtosu asta din poza intre 2 pasari tot nu inteleg am impresia ca voi faceti reclama chiar numai la toate scursurile ,curvele si la toti penalii sibiului
Raspunde

gigi

Acum 10 ani

ce dreaku ba boilorrrr ati ajuns sa cenzurati si cuvantul PPPPLLLLLMMMMM sunteti dusi cu pluta oligofrenilor multa clanta pt voi loserilorrrr
Raspunde

realistul

Acum 10 ani

Pentru elevul de la 2 , atat de greu poti sa fi de cap si lnca vreo 7,5 miloane de oameni sa nu-ti dai seama ca ln timpul lui Basescu a lnceput sa avem cu adevarat un stat de drept , ca lnca mai sant si fisuri asta e adevarat . Numai ca la multi care detin mass-media nu le convine si continua zilnic sa-l denigreze ca doar stiu ca averile nu le-au dobandit prin sudoarea frunti si se simt amenintati de statul care a lnceput sa functioneze atat procuratura cat si justitia .
Raspunde

prof.

Acum 10 ani

nu cred ca este adevarat absolut nimic din ce scrie in acest material, il cunosc foarte bine pe domnul inspector si nu ar face asa ceva... este o persoana foarte serioasa, precauta, verticala... cred ca este o rautate din partea cuiva facuta in mod tendentios...
Raspunde

Ciuf

Acum 10 ani

Spaga se da la BAC. Spaga se da la admitere. Spaga se da la examenul de titularizare. Ziceti voi unde nu se da spaga ca e mai usor ...
Raspunde

@prof.

Acum 10 ani

La ce ai luat spaga ca acum sa fii nevoit sa-l periezi pe stapanul tau, domnul inspector?
Raspunde

Ciuf

Acum 10 ani

Ba! Dar voi ati observat ca inspectorii astia is nemuritori pe functiile lor? Eu nu inteleg de ce boii de profesori nu-i reclama! Domnu\' inspector da \"directive\" la directori ca sa treaca toti analfabetii ca sa fie promovabilitate mare pe judet ca sa nu vina nimeni de la Bucuresti sa-i verifice. Voi vorbiti de mitici dar in Sibiu inspectorii scolari sunt mai mitici decat miticii ...
Raspunde

Gogu

Acum 10 ani

Aici sunt mai multe aspecte... Daca cel care a dat banii, dupa atatea incercari esuate de a lua bacul, in disperare, a incercat sa-si asigure cu 500 euro nota de trecere si a reclamat la Politie faptul ca a dat spaga este chiar un DOBITOC si MARE PROST. Ce a castigat acum - ca bacul nu-l va lua, atat doar ca a patat imaginea dl. inspector ??! Ai dat banii, bun daca altfel nu poti, taci din gura si mergi in viata cu bacul luat. ATAT ! Daca reclami la politie , pe cineva care a vrut sa te ajute, chiar esti dus cu capu !
Raspunde

cunoscator

Acum 10 ani

La concursul de suplinire/titularizare din 2008(in perioada cand subiectele se elaborau la nivel de inspectorat scolar) la disciplina geografie , in municipiul Sibiu, o candidata pe nume Mona Barbu a luat o nota peste 9.00. Doi ani mai tarziu, cand subiectele pentru geografie s-au intocmit la nivel de minister, aceeasi candidata n-a mai fost in stare sa ia mici macar 5.00. Desi nu a luat nici 05.00 totusi, Barbu Mona a primit post in apropiere de Sibiu. Actualmente este prof. de orientare turistica la Casa Copiilor si Elevilor Sibiu. Am aflat din surse demne de incredere ca anterior numita este prietena buna cu sotia inspectorului scolar de geografie al jud. SB.
Raspunde

prof.

Acum 10 ani

Nu este \"stapanul\" meu... doar Dumnezeu este stapanul nostru, al fiecariua.... il cunosc ca om si nu se preteaza la asa ceva....
Raspunde

IP 92.82.66.223)

Acum 10 ani

domnule elev de prin anii 80 te rog nu mai fa comentarii despre MAME -vezi cele de ieri- invata sa vorbesti frumos, si ceea ce e mai important sa respecti si parerea altora! si daca vrei o \"tavaleala\" se rezolva!bag sama ca esti tare doar din spatele tastaturii! zoe! esti bărbată?!
Raspunde

gigi

Acum 10 ani

guten morgen loaza si zoe esti tu panarama asa ca lasa vrajeala sugaciule sa te frec in gura boschetarule cel de la 13 este primul loser din romanica bravo urangutanuleeeee
Raspunde

un alt elev

Acum 10 ani

Si eu am fost elevul Dnului Firu si ti sa-i multumesc si sper ca nu ia in serios aberatiile.\"Mi-a spus cineva de la curtea de conturi\" - asadar om cu relatii,nu?
Raspunde

un alt elev

Acum 10 ani

Si eu am fost elevul Dnului Firu si ti sa-i multumesc si sper ca nu ia in serios aberatiile.\"Mi-a spus cineva de la curtea de conturi\" - asadar om cu relatii,nu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus