Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

UPDATE 2: Barbatul lovit pe trecerea de pietoni de un autobuz Tursib a decedat

UPDATE ora 17:45 - Bărbatul lovit pe trecerea de pietoni, în cartierul Ştrand, se află în stare gravă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. El a fost identificat şi, potrivit medicilor, are 72 de ani.

Bărbatul se află în continuare în stare foarte gravă şi a fost internat pe secţia de Terapie Intensivă. "Pacientul are fracturi costale multiple, traumatism toracic, este policontuzionat şi, ceea ce este cel mai grav, are un edem cerebral", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului, Decebal Todăriță.

UPDATE joi, ora 10:19 - Bărbatul lovit miercuri de un autobuz Tursib, în timp ce travera strada pe trecerea de petoni a decedat. "Medicii au făcut tot ce au putut, dar pacientul era grav rănit, iar ieri, în jurul oeri 19:00 acesta a murit", a declarat Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt la Spitalului Clinic Judeţean SIbiu.

UPDATE ora 15:30 - Bărbatul lovit pe trecere a fost acroșat de autobuzul Tursib cu partea laterală. Potrivit anchetatorilor, sibianul, care se află acum în cabinetul de Chirurgie al Unității de Primiri Urgențe, unde medicii încearcă să-l resusciteze, s-a lovit de una dintre ușile autobuzului.

Șoferul Tursib le-ar fi declarat poliţiştilor că l-a văzut pe bărbat încercând să traverseze, după care ar fi pus piciorul înapoi pe trotuar. Conducătorul auto susţine că pietonul s-a răzgândit şi a plecat din nou pe trecere, deşi autobuzul se afla deja, în mişcare, pe zebră.

"În cauză a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar şoferului îi va fi reţinut permisul de conducere. deocamdată, cercetările merg în direcţia neacordării de prioritate pe trecerea de pietoni", spune purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Balteş.

Directorul Tursib, Adrian Popa, susţine că nu a mai avut probleme, până acum, cu şoerul Tursib. "Este angajat de 4-5 ani, din câte ştiu eu. Niciodată nu ne-a creat probleme, a fost mereu un angajat disciplinat şi ordonat. Noi nu vom întreprinde, pentru moment, nicio măsură împotriva lui, aşteptăm rezultatele anchetei. Desigur că, dacă îşi pierde permisul de conducere, se schimbă situaţia", a declarat directorul Tursib.

Ştirea iniţială:

Un bărbat în vâstă de 60 de ani a fost accidentat grav, în urmă cu câteva minute, de un autobuz Tursib. Accidentul a avut loc pe trecerea de pietoni de pe strada Maramureșului, din dreptul magazinului Transagape.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență, bărbatul se află în comă, în urma traumatismului cranio-facial suferit. pacientul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe, din cadrul Spitalului Clinic Județean.


(Foto: arhivă)
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

29 comentarii

...

Acum 10 ani

La cum circula soferii Tursib nici nu-i de mirare, era sa fiu si eu calcat de cativa...
Raspunde

2

Acum 10 ani

Soferii Tursib sunt extrem de agresivi in trafic. Zici ca-s frati cu taximetristii!
Raspunde

3

Acum 10 ani

Pe 116 e cel mai dement sofer Tursib. Cred ca e frustrat ca nu a avut succes la raliuri asa conduce
Raspunde

Boc

Acum 10 ani

Ca să vezi, chiar 116-le se pare că e implicat.
Raspunde

zebra

Acum 10 ani

daca era pe trecere de pietoni, soferul autobuzului nu poate demonstra ca pietonul intentiona sa se sinucida... la zebra, doar conducatorii auto trebuie sa se asigure?! din punct de vederele legal
Raspunde

Anonim

Acum 7 ani

Din punct de vedere legal pietonii trebuie sa respecte regulile de circulație.
Raspunde

hello

Acum 10 ani

nu stiu ce autobuz sau sofer era , undeva anul trecut tot pe maramuresului sens coborare spre cart strand era sa fiu facut chisalita de un autobuz tursib. posibil acelasi dement.
Raspunde

anonim

Acum 10 ani

niciodata nu se acorda prioritate pietonilor la respectiva trecere de pietoni. plus ca masinile circula pe acolo ca la raliu. domnilor politisti nu ar strica sa faceti o razie pe viteza si acordare de prioritate!!!!!
Raspunde

@anonim

Acum 10 ani

eu cred ca trecerea este amplasata mai mult decat defectuos, prea aproape de intersectie.
Raspunde

Impartial

Acum 10 ani

Daca pietonul ar fi fost lovit cu partea din fata a autobuzului, atunci in mod evident soferul ar fi fost in culpa. Cum a fost lovit cu partea laterala, cred ca cele mai multe dintre comentariile de mai sus sunt mai mult decat subiective si pe langa...Sa lasam politia sa faca ancheta si dupa aceea sa aruncam anatema asupra soferilor.
Raspunde

girofara

Acum 10 ani

in poza, pietonul sta in carje
Raspunde

locuitor

Acum 10 ani

Acolo se impune un SENS GIRATORIU la intersectia Maramuresului - Cantemir - Moldovei !!!!
Raspunde

nmc75

Acum 10 ani

pt. \"girofara\" si respectivul pacient care se vede in fotografie are si 72 ani, nu? bravo pt spiritual de observatie
Raspunde

ovidiu

Acum 10 ani

Concluzia mea, pietoni, soferi, biciclisti inca mai avem de invatat cum sa circulam. De regula ca pieton nu ma aventurez pe trecere daca vad camion, autobuz. Nu de alta dar un autobuz nu-l opresti in 5m la 40-50 km/h. Cand sunt pieton, biciclist sunt de 2 ori mai atent si preventiv, nu de alta dar ii viata mea in joc. Ca sofer prudenta inseamna sa opresti la trecere chiar daca pietonul nu are un picior pe carosabil, opresti si il inviti sa treaca, asta inseamna civilizatie si toleranta normala pentru mine.
Raspunde

Mitica de la Bucuresti

Acum 10 ani

La Bucuresti este CAPITALA, prostilor si ingamfatilor. Iote ce am aflat IO de la un medic stomatolog bucurestean. Ca la 16 km/h doare rau , adica ia fugi tu prin casa si cand ajungi la zid sa nu pui mana, sa nu franezi. Este ca doare ? Doare la 16 km/h, d\'apoi la 40 km/h ! Asa ca asigura-te tu pietonule , asigura-te tu soferule, si nu uita ca nu suntem proiectati de Doamne-Doamne sau de Mama Natura sa mergem cu viteze de peste 16 km/h! Mai ales tu, Pietonule, nu uita ca ai cele mai bune frane, poti opri in 0 mm (zero milimetri ). Din pacate, tu Pietonule ai 70 de ani si nu mai este ca la 20 de ani (fara griji si fara bani ) ......
Raspunde

pasager autobuz

Acum 10 ani

am fost in autobuz pietonul a fost lovit frontal nu de usi soferul trebuia sa opreasca deoarece era evidenta intentia de traversare
Raspunde

ia-o logic

Acum 10 ani

majoritatea pietonilor sunt ca ghibolii, se arunca dintro data pe trecerea de pietoni fara sa se asigure si ei. Poate soferul nu e atent o clipa, si merita viata ta pentru permisul lui?????...unii, cred ca da!!!!!
Raspunde

fara girofar

Acum 10 ani

in 3(tri)buna pietonul accidentat avea 65 de ani, aici are 72 de ani... oare o fi acelasi pieton sau a trecut asa repede timpul?
Raspunde

tisb

Acum 10 ani

din pacate se pare ca pitonul accidentat A MURIT azi diminata ,DUMNEZEU sa-l ODIHNEASCA.
Raspunde

Loc

Acum 10 ani

Un bărbat de 60 de ani... Bărbatul in vârsta de 72 de ani.. Fain așa
Raspunde

QuadroQ

Acum 10 ani

Daca e ala de pe 116, chiar nu ma mir...
Raspunde

enduru

Acum 10 ani

barbatul arata mai tanar decat era in realitate, care e problema?
Raspunde

calator

Acum 10 ani

Merg des cu 116 si pot sa va spun ca soferul chiar conduce prudent si cu rabdare. Ghinionul lui si al victimei.
Raspunde

siby

Acum 10 ani

Chiar cred ca nu poti ca sofer pe autobuz sa reduci viteza la 20-30 km/h inainte de fiecare trecere de pietoni! )ricum in zona Strand aceste treceri sunt foarte des amplasate cel putin pe portiunea de la biserica pana la intersectia cu Cristian si Moldovei sunt 4 treceri!!! De ce nu se monteaza semafoare actionate manual de catre pietoni asa cum este peste tot in Europa in zonele unde traficul pietonal este mai redus? Cred ca ar fi o solutie foarte buna si normala! Mai usor asteapta pietonul 1-2 minute, decat sa se opreasca tot traficul pentru o peroana care de multe opri nu se asigura inainte sa traverseze chiar pe zebra! Pacat ca accidentul s-a soldat cu moartea unui om.
Raspunde

x

Acum 10 ani

cel de la 17,sa-i faci tu respiratie gura la ......,ca pe mort nu-l mai ajuta,dar pe tine ,da
Raspunde

un pieton

Acum 10 ani

la aceea trecere de pietoni trebuie sa astepti si 10 minute ca nu opreste nimeni , pe strazile maramuresului si pe cantemir e raliu dupa ora 17 ar trebui ca politia rutiera sa fie mai vigilenta
Raspunde

QuadroQ

Acum 10 ani

calator tu cu care 116 mergi ca ala care e pe la 16:10 e dezastru, ia bordurile la colturi, pleaca cu usile deschise, nu da prioritate, goneste, franeaza brusc... ti-o zice un sofer, nu un ... calator!
Raspunde

ovidiu

Acum 10 ani

de ce va mirati ?e cel mai nebun sofer toata lumea care circula cu 113 si 116 stie cum conduce ai impresia ca transporta cartofi nu calatori iar directorului tursib ar tre sa-i fie rusine stie prea bine ca a mai fost implicat in accidente acelasi sofer nu e la primul incident.......nu inteleg de ce-l mai tine in brate .
Raspunde

jules

Acum 10 ani

dupa ce a vazut ca primul pieton a trecut si.a adus aminte ca si el trebuie sa traverseze si ce a crezut?! ca soferii stau dupa toti batranii idioti..sa se fi asigurat naibi ca alt lucru nu avea de facut...el umbla pe strazi in loc sa astepte moartea acasa linistit..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus