Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

In Piata Iancu de Hunedoara va fi amplasat un loc de joaca

Pe spațiul verde ce există în Piața Iancu de Hunedoara din cartierul Turnișor urmează a fi amenajat un loc de joacă pentru copii. Investiția va fi realizată până în toamna acestui an, licitația pentru achiziția de noi echipamente fiind programată în august.
În acea lună, vor fi achiziționate echipamente pentru mai multe locuri de joacă din oraș, suma totală alocată pentru licitație fiind de 558.000 de lei.
”Noile echipamente vor fi utilizate pentru mobilarea locurilor de joacă de pe Valea Săpunului, strada Mirăslău, strada Lungă, cel din zona Interex, strada Siretului, strada I. Neculce, Aleea Artileriştilor, strada Luduş, în parcul Sub Arini şi pentru amenajarea noului loc de joacă din cartierul Turnişor, în Piaţa Iancu de Hunedoara”, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu într-un comunicat de presă.
Potrivit calculelor Primăriei, în ultimii trei ani au fost investiți mai bine de 1,6 milioane de lei în locurile de joacă din Sibiu, fie în cele existente, fie pentru amenajarea unora noi.
 

În perioada 2010 – 2013, municipalitatea a alocat 170.000 de lei pentru reparaţii şi întreţinerea celor 28 de spaţii de joacă din municipiul Sibiu şi aproximativ 1,5 milioane de lei pentru achiziţia de noi echipamente pentru locurile de joacă.

În 2011, noile echipamente de joacă au fost instalate în locul de joacă de pe Aleea Buia, cel de pe Bulevardul Vasile Milea, cel de pe strada Bihorului, cel de pe strada Rahovei, cel de pe strada Plugarilor şi cel de pe Aleea Fântânele. În 2011 a fost creat un nou loc de joacă pe Bulevardul Mihai Viteazu.

În 2012 suma alocată pentru achiziţii a fost de 457.536,34 lei. Echipamentele achiziţionate au fost amplasate în parcul Ţiţeica, în parcul Tineretului, pe Aleea Streiu, pe Valea Săpunului, în cartierele Reşiţa şi Ţiglari şi pe Aleea Haiducului. Şi în 2012 a fost creat un nou loc de joacă şi anume cel de pe strada Ştefan cel Mare.


Sursa: Primăria municipiului Sibiu

Foto: Google Street View

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

parc

Acum 10 ani

cred ca in parculetu din zona valea sapunului aveti in vedere o modernizare adevarata ,s-a arete a parc ,ma refer la niste alei si alte utilitati ,in zona locuind un numar important de locuitori ,modernizarea parcului coroborat cu modernizarea strazilor din cartier ar da un aspect perfect
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

IANCU?!...Conu\'Iancu de la Gambrinus? de ce nu IOAN? Semnatura lui: Johannes de Hunyad..Pe diploma de Comes Perpetuu de Bistricz/Bistrita: Johannes de Hunyad...
Raspunde

BB

Acum 10 ani

Când vom avea şi în Sibiu parcuri de joacă pentru copii cu pardoseală din cauciuc-microporos ca să fie protejaţi copiii şi să nu-şi mai umple încălţămintea de nisip? Şi când vor apărea mai multe leagăne din plastic rezistent şi mai puţin metal? Dar în cartierul Milea+C.Dumbrăvii când va apărea primul loc de joacă pentru copii? Şi mai sunt şi alte cartiere lipsite de locuri de joacă. Pe când toate acestea???
Raspunde

un paduche

Acum 10 ani

doi , trei , puricii , boli de la ciinii bagabonti , pantofi de oameni mari , etc. se gasesc in parcuri cu pardoseala din plastic sau orce varianta , nuintrejmuita si desifectata corespunzator , mai ales pentru copii mici ,neprotejati la microbi .
Raspunde

Radu

Acum 10 ani

@BB Lasa copiii sa se joace in nisip,iarba si natura,te asigur ca vor fi in siguranta deplina.De plastic si cauciuc vor avea ei parte tot restul vietii.In privinta locurilor de joaca ai dreptate,trebuie mult mai multe si mai de calitate.
Raspunde

in iarba

Acum 10 ani

ne-am jucat si noi , este sanatos , dar microbii au evoluat , trimete-i la bunici .
Raspunde

@ PUTORILE DIN PRIMARIE

Acum 10 ani

FACETI STRAZILE DE PE MIHAI VITEAZU, DUPA BLOCURI ! Ati adus doua tractoare si ati facut o lucrare de mantuiala. va injura lumea peste tot, in zona. Va bateti joc ! faceti locuri de joaca si prostii, la toate casele, da la blocuri, unde e majoritatea populatiei, pe Mihai Viteazu VA BATETI JOC ! Ne dati praf in ochi cu niste asfalt de mantuiala, sa ne rupem masinile sa traim ca la tara ! Faceti asfalt doar la case, penalilor ! Ati facut asfalt pe toate strazile cu case, zona strand, etc..inteleg, ca poate nu era, dar totusi sa faceti asa o bataie de joc pe Mihai Viteazu ? Sunteti de o nesimtire groaznica.
Raspunde

@ 3. BB (IP 5.15.249.69)

Acum 10 ani

Pun pariu ca lucrezi la o firma ce vinde \"cauciuc microporos\". Te invit pe Mihai Viteazu, dupa blocuri sa vezi cauciuc microporos, infantilule. O sa gasesti nisip si mizerie, mai rau ca la tara. Asa e respectata cea mai populata zona din Sibiu. Cu mizerie si nisip si 2 tractoare ce fac lucrare de mantuiala.,, praf in ochi la fraieri. Mai lasa-ne cu cauciucu tau microporos. Inteleg ca vrei sa vinzi niste chestii inutile dar....tot penibil esti. Aleile dintre blocuri din M Viteazu n-au mai fost asfaltate din anii 60 si tu vii cu microporoase ? Mai bine fa-ti o firma de asfalt.
Raspunde

ddd

Acum 9 ani

Ma intreb oare cat mai trebuie sa astepte copii nostrii care isi doresc un loc de joaca in spatele cecului pe Vasile Milea pe vechea parcare cu plata.Copii nostri parca sunt invizibili pentru cei din primarie.In fiecare zi se strang in fosta parcare cel putin 15-25 copii care nu au un loc de joaca cum au alti copii din alte cartiere.iar cel mai apropiat loc de joaca este pe Mihai Viteazu.Ce trebuie sa facem noi parintii sa beneficiem si noi de un loc de joaca pentru copiii nostri? Sau sunt alte interese care noi probabil nu le stim ca teren de construit loc de joaca este
Raspunde

Gheo

Acum 9 ani

GEORG? De ce nu Gheorghe, direct, ca asa este pe certificatul de nastere pastrat cu sfintenie la parohia din Neppendorf, alaturi de chilotii Mariei Tereza dupa faza cu armasarul.
Raspunde

@10

Acum 9 ani

LOL:))))))))))))))))))))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus