X

Intrare gratuita la Palatul Brukenthal din Sibiu

Muzeul Brukenthal îl sărbătoreşte vineri, 26 iulie, pe Baronului Samuel vonBrukentha şi pentru a marca ziua de naştere a baronului, muzeul oferă sibienilor şi turiştilor acces gratuit în Palatul Brukenthal.

Vizitatorii vor putea admira expoziţiile permanente şi expoziţiile temporare „Cercetarea preventivă. Provocarea arheologică a zilelor noastre”, „Retrospectivă de afişe” a artisului Ştefan Orth şi „Cetăţile Domnului la marginea lumii”, realizată de Petre Beşliu Munteanu, Hermann Fabini, Louis Guermond, Ioan Vărzaru şi Daniel Bălţat.

Samuel von Brukenthal s-a născut laNocrich, pe 26 iulie 1721, ca fiu al judelui regal Michael Brekner, primind numele de botez Carl Samuel. Familia Brekner, cunoscută pentru tradiţia juzilor regali, avea la origine o veche familie de agricultori. Michael Brekner s-a remarcat prin loialitatea faţă de casa imperială de Habsburg în faza finală a revoltelor antihabsburgice din Ungaria, fiind răsplătit de Carol al VI-lea, în 1724, cu titlul de nobil cu drept de transmitere ereditară. Începând din 1724, familia se numeşte von Brukenthal. Susanna von Heydendorff, a doua soţie a lui Michael Brekner, venea din rândurile micii nobilimi săseşti din Transilvania, iar familia sa fusese înnobilată încă de la 1696. Samuel a fost al şaptelea copil şi mezinul familiei care reunea o fiică din prima căsătorie a judelui, alături de alte patru surori şi un frate.

Programul de vizitare este între orele 10:00 – 18:00.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact