Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Sefimea din Sibiu, la intalnirea cu Ponta. Premierul: ”dam terenul pentru noul spital” | Foto

De la oameni de afaceri, până la primari și șefi de deconcentrate, de la Klaus Johannis, până la Ioan Schiau, primarul din Mihăileni care a lăsat ”lucrul la fân”, cu toții au venit să asiste la întâlnirea cu Victor Ponta.

Ședința, împărțită în două, a avut loc la sediul Consiliului Județean. În prima oră, la discuții au fost invitați toți cei prezenți, cu excepția presei. În cea de-a doua oră, Ponta s-a mai întâlnit doar cu reprezentanții PSD.

”Vin cu vești bune”

Asta a promis Victor Ponta la intrarea în sala plină ochi. Prima veste a fost cea a înființării Administrației fiscale regionale la Brașov. Vestea bună în această știre este, potrivit premierului, că în timp ce la Brașov va fi regionala, la Sibiu va fi Direcția antifraudă din cadrul ANAF. Direcție cu responsabilități pe toate cele șase județe ale Regiunii Centru. ”Vreau să folosim acest instrument de control al statului nu pentru a merge peste firmele cinstite și cu actele la zi, ci să îi găsim pe aceea care fac marea evaziune fiscală. Lor să le luăm banii, celor care fac evaziune cu petrol, tutun, fructe și așa mai departe”, a declarat Ponta.

Pentru Johannis: MApN dă terenul

Alături de Victor Ponta, la Sibiu a venit și ministrul Apărării, Mircea Dușa. ”O să vă spună domnul ministru că este de acord cu transferul terenului, un teren pentru spitalul municipal”, a spus Victor Ponta. Potrivit lui, în cursul zilei de azi, primarul Sibiului, Klaus Johannis, și ministrul Apărării, Mircea Dușa, ”au fost pe teren”, iar decizia schimbului de terenuri este ca și luată. Schimbul amintit vizează trecerea în administrarea municipiului Sibiu a celor peste 100 de ha de teren de la ieșirea din Sibiu către Poplaca, teren pe care Johannis a spus că intenționează ridicarea unui nou spital de urgență. La schimb, Sibiul va oferi Apărării un teren de 100 de ha pe Dealul Dăii.

Nimic despre capitala regiunii

Premierul spune că nu se va lăsa atras în discuții despre capitala regională. Proiectul reorganizării administrative a României este unul pentru care ”nu trebuie grabă”, mai ales că acum cvorumul necesar validării unui referendum este de 50% plus unu. ”Peste un an va fi de 30%. Un lucru bun nu trebuie făcut în grabă și nu o să discut despre capitala de regiune până nu stabilim care vor fi regiunile și care vor fi atribuțiile pe care le luăm de la Guvern și le dăm regiunilor. Eu aș transfera cât mai multe atribuții la nivel de regiune”, a mai spus Ponta.

Mulți invitați

La întâlnirea cu Victor Ponta au participat nu doar majoritatea reprezentanților PSD Sibiu de la nivel județean, municipal și din rândul primarilor, ci și reprezentanții mai tuturor instituțiilor deconcentrate, alături de șefii din Romgaz. Totodată, printre cei prezenți au putut fi văzuți și mai mulți oameni de afaceri: Ioan Ciolan (proprietarul Ambient), Ioan Tușinean (acționarul majoritar Construcții SA – Sinecon), Vasile Presecan (Transagape) sau Gheorghe Aldea (Redal și vicepreședinte al Camerei de comerț a României) sunt doar câteva astfel de exemple.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

unu\'

Acum 10 ani

Si,care-i treaba?Normal ca a fost \'\'sefimea\'\' ca doar asta-i rolul ei in natura?Ce zgirga vreti:sa numere strazile reasfaltate,sa vada cum se micsoreaza Padurea Dumbrava,sa planteze pomi pe Calea Dumbravii?Despre regionalizare,dar mai ales despre efectele benefice(sau nu)discutam alta data.Vorba dacilor:\'\'Nicht grăbir,nicht forţir.Langsam claxonir!\'\'
Raspunde

Sibian

Acum 10 ani

In sfarsit castiga si sibiul ceva de pe urma unei guvernari.Inainte nu venea Boc la sb.Acum se vede ca sunt in relatii foarte bune.Bine era daca capitala finantelor era la sibiu dar e bine si asa capitala anaf la sibiu.Este ceva.Bravo Conducerea Sibiului!O sa avem un spital regional!
Raspunde

sas

Acum 10 ani

Asta e mafia adunata \"condusa\" de copy-lotul pontanac. Cindrea pare cam anemic, cam sfarsit.
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

Tara arde si Ponta se da in masinute. Asta-i tara lui Pupura-Voda. Curios este cat de rabdator (a se citi prost) e poporul roman.
Raspunde

@2

Acum 10 ani

Pe langa faptul ca esty un pupincurist de profesie,esti si prost cu clabuci...ce s a castigat prostovane..ca am ajuns in rand cu Alexandria Tg Jiu si Suceava cu vreo 150 de posturi desfiintate..
Raspunde

veste

Acum 10 ani

Aia-i vestea buna ca dam finantele la Brasov.Ce faceti ma parlamantari de Sibiu,trezitiva odata.
Raspunde

brancusi

Acum 10 ani

v am lasat saraci si prosti si v am gasit mai saraci si mai prosti......bn k va fraiereste si ,,iliescu junior,,....tantalailor de ardeleni de paie
Raspunde

didi

Acum 10 ani

bai ce scoala perversa tipic comunista ,la sibiu antifrauda si iasov bani ,bai ciumpalacilor va doare tare bani sibienilor de altfel singuru oras din aproape 90 la suta falimentare care traieste pe propile picioare ,bai ponta nu cauta s-a ti inviata niste aglomerari urbane numai de dragu mindriei si prostiei ,sa-si bata capu s-a creeze locuri de munca iai tinut destul de mult in brate ,ce vrei sa -mi subordonezi bani sibienilor ,s-a menti niste orase falimentare precum brasov,cluj,iasi ,craiova etc nu mai s-a ne laudam ca avem si noi orase mari ,bai baetica competitie ca la box cine rezista ramine in picioare nu furi de la noi s-a le dai la ai tai asta da competitie libertate pentru sibiu si punetiva capitala unde vrea muschi vostri si cind pleci iai cutine si pe serpi sibiului de care ne este rusine ca ne conduce ,ce faci tu acum inseamna vreo 4-500 de locuri de munca furate de la noi si date la prieteni tai [finante,curte de apel ,cfr ,electrica,romtelecom,posta ,ape ,paduri si mediu,sanatatea,curtea de conturi etc ,toate imprastiate ,asta tehnica bolsevica si perfida ,ce faceti bai parlamentari de sibiu dormiti in front pe voi nu va afecteaza dar familile astea vor suferi cumplit ,bani sibiului s-a ramina la noi care ii producem
Raspunde

$

Acum 10 ani

Evaziune cu fructe (nu se ofera deloc bon fiscal) se face la aprozarul de pe Mihai Viteazu, care tine fructele si legumele in camionete.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Bravo, l-ai făcut de râs pe hoţomanu ăla.
Raspunde

macazul

Acum 10 ani

incredibil cum acesti pupincuristi mari oameni de afaceri isi vand si pielea, trec dintr-o barca in alta, dupa cum inclina puterea. Caracter zero e prea putin spus...
Raspunde

politician

Acum 10 ani

Cea mai tare stire.Va dam terenul M,ApN care oricum este al vostru si va furam banii ca asta-i politica de-o viata din Romania si dupa ce vii furam va chemam sa ne si construiti tot pe banii vostri asa cum sa intimplat de multe ori.Asa n-o sa scapam de saracie in veci si transformam tara intr-o mina de oameni supereficienti nevoiti sa duca in spate o cloaca parazitara.Banii sa ramina unde se produc,terminati cu politicile astea ticaloase care ne condamna la saracie vesnica.
Raspunde

consumator de mass-media

Acum 10 ani

În imaginea nr. 9 ce face primarul Klaus-Werner Iohannis(căci astfel este trecut în buletin în pofida dorinței unor jurnaliști mai docili de a-i germaniza numele)?...Acordă audiențe ad-hoc?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus